hamradioshop.ro

SILENT KEY - Bordeanu Stefan YO3DP


Pentru mine Bord (cum imi placea sa-i spun) a insemnat o figura parentala in domeniul radioamatorismului. Au fost clipe in care discutiile noastre se transformau intr-un monolog al lui Stefan. Iubeam sa ascult...sa invat de la el. Primii mei pasi spre pasiunea de radioamatorism au fost ghidati de el, prin a carui generozitate am reusit sa intru in eter cu celebrul A412, complet digitizat. Tinea foarte mult la detalii. Nu am primit tcvr-ul pana in clipa in care i-am aratat ca am o antena potrivita pentru a face trafic in banda de 40m. Iubea telegrafia si modurile digitale...Pe de alta parte, iubea istoria, cartile, chitara, muzica anilor 70-80. Comuta cu usurinta intre domenii.

Totodata se bucura sa ma vada lucrand in CW cu ocazia iesirilor noastre in Delta Dunarii ca activatori Flora si Fauna.

Bordeanu Stefan YO3DP


Un scurt material despre una din iesirile noastre se poate consulta la urmatoarea adresa:
http://wff-yo.blogspot.com/2014/07/yp1wffp-in-delta-dunarii-yoff-021.html

In ultima vreme, se simtea tot mai atras de Delta Dunarii si mirajul ei. Se ducea des la pescuit impreuna cu cativa fosti colegi de serviciu si prieteni.

Vreau sa inchei intr-un ton cald... carisma lui, glumele sale subtile, performanta sa in radioamatorism, vor veghea mereu in sufletele celor care au avut ocazia sa-l cunoasca.

Mai jos sunt cateva randuri din partea colegilor de servici si prieteni.

Stefan mi-a fost indrumator de proiect de diploma la facultate (N.R. Ciprian Sufitchi N2YO), am fost si acasa pe la el. El impreuna cu ati cativa entuziasti radioamatori au pus la punct transceiverul A412, calculatorul LB/881 si alte elemente care au relansat activitatea radioamatorilor YO la noi nivele.

Simpaticul nostru coleg (N.R. Luminita Filip) din trupa PCM a laboratorului TT, Stefan Bordeanu a ajuns aseara la punctul terminus al vietii pe aceasta planeta. Mult prea devreme din pacate.

Inmormantarea va avea loc luni la ora 12 la Cimitirul Progresul (ce nume bizar pentru un cimitir), str. Eternitatii nr 24 (din Sos spre Giurgiu).

YO3LW

1375

Comentarii (3)  

  • Postat de Morel - 4X1AD (4x1ad) la 2022-05-31 20:18:03 (ora Romaniei)
  • D-zeu sa-l odihneasca pe acest om minunat ! Mult prea devreme a plecat dintre noi. L-am cunoscut in urma cu vreo 42 de ani cand am instalat impreuna primul terminal PCM30 over radio din YO. Eram de aceiasi varsta. In continuare am ramas colaboratori pe linie de serviciu si am fost vecini cativa ani cand el lucra la ICPT si eu alaturi la Palatul Telefoanelor de pe Calea Victoriei. El m-a introdus in celebrele produse LIXCO si tot de la el am invatat multe in materie de radiotehnica. Un caracter minunat, a ajutat foarte multi radioamatori cu sfaturi tehnice si piese greu de gasit in acele vremuri. Am ridicat impreuna primul Delta Loop pe blocul lui din bd. 1 Mai. In memoria lui, am plantat astazi 10 copacei in padurea Radioamatorilor Silent Keys Forest (4X4SKF). Fie-i memoria binecuvantata ! de Morel 4X1AD ex.YO4BE.

  • Postat de Cezar - YO3FHM (yo3fhm) la 2022-06-01 01:58:26 (ora Romaniei)
  • O veste foarte trista pentru mine, Dumnezeu sa-l odihneasca-n pace !
    Am postat mai multe despre amicitia mea cu Stefan aici:
    https://www.radioamator.ro/forum/viewtopic.php?f=22&t=3269&p=31053#p31053
    Voi incerca sa ajung luni la procesiune...

  • Postat de Dan - YO3GH (yo3gh) la 2022-06-03 15:38:22 (ora Romaniei)
  • Om deosebit, o placere ca l-am cunoscut , o veste extrem de trista… D-zeu sa il odihneasca!

    Scrieti un mic comentariu la aceasta postare!  

    Opinia dumneavoastra va aparea sub postarea "SILENT KEY - Bordeanu Stefan YO3DP "
    Comentariul trebuie sa se refere la continutul acestei postari. Mesajele anonime, cele scrise sub falsa identitate, precum si cele care contin (fara a se limita la) atac la persoana, injurii, jigniri, expresii obscene vor fi sterse iar dupa caz se va ridica dreptul de a posta comentarii.
    Comentariu *
     
    Trebuie sa va autentificati pentru a putea adauga un comentariu.

    Copyright © Radioamator.ro. Toate drepturile rezervate. All rights reserved
    Articole | Concursuri | Mica Publicitate | Forum YO | Pagini YO | Call Book | Diverse | Regulamentul portalului | Contact