hamradioshop.ro

Silent Key - Săhleanu Aurel YO2BS

Săhleanu Aurel s-a născut în 18 August 1937 la Timișoara.
Școala elementară a făcut-o la Școala Spiru Haret (4 clase) apoi ciclul 2 și liceul la prestigiosul liceu Constantin Diaconovici Loga, unde primit o educație aleasă.

După terminarea liceului a urmat cursurile Facultății de Electrotehnica din cadrul Institutului Politehnic Timișoara, de unde după susținerea proiectului de diplomă la Catedra de Electronica în cadrul examenului de stat, a primit în anul 1959 diploma de inginer electro.

Săhleanu Aurel YO2BS


Deși a fost solicitat de profesorul Rogojan, șeful catedrei, sa rămână asistent la Catedra de Electronica a facultății, a preferat sa plece în producție, împreună cu alți colegi, fiind repartizat la Serviciul PRAM (Protecția Prin Relee si Automatizări) al Uzinei Electrice de la Combinatul Chimic Victoria- Făgăraș.

După încheierea stagiului de 1 an s-a întors la Timișoara, continuând sa lucreze în domeniul curenților slabi.

A fost astfel inginer de întreținere la Radarul Meteorologic de la Pădurea Verde, inginer de telecomunicații, șef de Subcentru de Telecomunicații la Reșița, inginer șef la Centrul Tehnic de Întreținere Telecomunicații din cadrul Direcției Regionale PTTR Banat.

Apoi s-a transferat la Direcția Radio Televiziune Timișoara, unde a lucrat ca șef Serviciu Tehnic si Inginer Șef timp de 22 de ani.

După 40 de ani de activitate în domeniul electronicii și a telecomunicațiilor, se pensionează în anul 1999.

A avut un hobby, care l-a pasionat întreaga viată încă de pe vremea studenției, și anume RADIOAMATORISMUL.

A activat ca radioamator de emisie-recepție cu indicativul YO2BS mai bine de 65 de ani obținând multiple trofee si titlul de Maestru International al Sportului la Radioamatorism.

In anul 1964 cunoaște în cadrul Direcției Regionale PTTR Banat pe Țîru Nicoleta, cu care se căsătorește în același an. Din dragostea lor s-au născut 2 copii, Săhleanu Dan si Săhleanu Silviu, ambii în prezent ingineri electro, care domiciliază în străinătate si care au venit acum de departe să-si jelească tatăl.

După pensionare a apreciat activitatea desfășurata la Radioclubul QSO BANAT Timișoara, YO2KQT, luând parte la întâlnirile săptămânale, fiind un OM a cărui experiență a fost benefică a fi transmisă mai departe următoarei generații. A susținut trimiterea de QSL-CARD și s-a implicat activ în trierea si aranjarea lor pe DXCC-uri.

Săhleanu Aurel YO2BS


D-zeu să-l ierte si să-l odihnească în pace!

Înmormântarea va avea loc sâmbătă, 5 August, ora 12, la Cimitirul Eroilor de pe Calea Lipovei, Timișoara, capela mica ortodoxă de la intrarea dinspre Calea Aradului.

YO2MTG

819

Comentarii (6)  

  • Postat de DAROCZI CAROL - YO2GL (yo2gl) la 2023-08-04 07:08:48 (ora Romaniei)
  • Dumnezeu sa-l odihneasca! Inca un SK. dintre oamenii de care ne amintim cu respect. Odihna vesnica Aurel!

  • Postat de livadaru emil - YO8OU (yo8ou) la 2023-08-04 07:50:55 (ora Romaniei)
  • Odihnica vesnuica Aurel.Regret pierderea unui prieten vechi de la yo8ou - Liviu

  • Postat de Cristi - YO8CT (yo8ct) la 2023-08-04 10:20:18 (ora Romaniei)
  • Dumnezeu sa-l odihneasca in pace ... !

  • Postat de Adrian - YO3APJ (yo3apj) la 2023-08-04 11:41:17 (ora Romaniei)
  • Regret profund trecerea în neființă a lui Aurel. Ceva îmi spunea că Aurel trece printr-o perioadă dificilă, deoarece coespondam des prin e-mail dar, de un timp nu am mai primit vești de la el și nu mi-a mai răspuns la e-mail-uri. Totodată nu l-am mai auzit în pile-up-uri la DX, unde era mereu prezent.
    L-am cunoscut personal la o întâlnire a radioamatorilor de la Buziaș, și chiar cred că am cumpărat de la el niște tuburi GU50, pentru un alt bun prieten al meu, decedat și el.
    Vestea decesului lui Aurel. vine într-o perioadă neagră a radioamatorismului românesc, dacă ar fi să amintesc decesul altor radioamatori de elită, ca YO2BCT, YO5BIM, YO8TU. Dumnezeu să-i odihnească! Sincere condoleanțe familiei și radioamatorilor timișoreni!

  • Postat de Grig - YO2CFS (yo2cfs) la 2023-08-04 12:03:32 (ora Romaniei)
  • Dumnezeu sa-l odihneasca!
    Un om deosebit.
    Grig

  • Postat de Sorin - YO2MSB (yo2msb) la 2023-08-04 16:08:39 (ora Romaniei)
  • Dumnezeu să-ți lumineze calea spre Veșnicie, dragă Aurel. Vom rămâne mereu cu acel sentiment de admirație văzând QSL-urile tale plecând sau sosind din entități rare. Să-ți fie țărâna ușoară! Semnează foștii colegi de la ARR.

    Scrieti un mic comentariu la aceasta postare!  

    Opinia dumneavoastra va aparea sub postarea "Silent Key - Săhleanu Aurel YO2BS "
    Comentariul trebuie sa se refere la continutul acestei postari. Mesajele anonime, cele scrise sub falsa identitate, precum si cele care contin (fara a se limita la) atac la persoana, injurii, jigniri, expresii obscene vor fi sterse iar dupa caz se va ridica dreptul de a posta comentarii.
    Comentariu *
     
    Trebuie sa va autentificati pentru a putea adauga un comentariu.

    Copyright © Radioamator.ro. Toate drepturile rezervate. All rights reserved
    Articole | Concursuri | Mica Publicitate | Forum YO | Pagini YO | Call Book | Diverse | Regulamentul portalului | Contact