hamradioshop.ro

DXpeditie IOTA unica, in Polynesia Franceza

In perioada 4-19 decembrie 2018 va avea loc o DXpeditie IOTA unica, in Polynesia Franceza.

Se va activa insula (atolul) Maria Est din Grupul Acteon (OC-113) cu indicativul TX0A. Ultima activare a acestui grup a avut loc acum 28 de ani si din acest motiv aceasta insula este in topul IOTA la numarul #6, fiind ceruta de aproximativ 98% din participantii la programul IOTA.

De asemenea se va activa, pentru prima data, o insula din grupul Morane (OC-297P) cu indicativul TX0M.

Echipa formata din doi operatori Cezar (VE3LYC/YO3YC) si Adrian (KO8SCA/YO8SCA) va opera cate 5 zile de pe fiecare din cele 2 insule.

Ambele atoluri sunt nelocuite si greu accesibile, asezate la o distanta de aproximativ 1400 Km fata de Tahiti. Din acest motiv logistica necesara pentru operarea de pe aceste insule este extrem de complexa (si scumpa). Cei doi operatori v-or naviga pe ocean spre aceste insule folosind un yacht corespunzator, pentru calatorii pe ocean.

Cezar (VE3LYC) este un radioamator cu multe activari IOTA in palmares. Pagina lui de pe site-ul qrz.com (https://www.qrz.com/db/VE3LYC) listeaza un numar impresionant de DXpeditii IOTA. Cezar are functia de Operations Manager pentru programul IOTA.

Adrian (KO8SCA) este un pasionat DX-er, DXpeditioner si contester. El a participat in multe DXpeditii, activari de entitati DX rare si a luat parte cu rolul de competitor la WRTC 2018. Aceste activitati sunt prezentate pe pagina lui de qrz.com (https://www.qrz.com/db/KO8SCA).

Detalii suplimentare si cateva imagini ale celor doua insule si a yahtului se pot gasi la adresa de web a DXpeditiei: https://tx0a-tx0m.weebly.com/.

Acest website va afisa constant locatia celor 2 operatori prin sistemul GPS inReach si va da posibilitaea celor interesati de a urmari indeaproape demersul DXpeditiei.

KO8SCA

Copyright © Radioamator.ro. Toate drepturile rezervate. All rights reserved
Articole | Concursuri | Mica Publicitate | Forum YO | Pagini YO | Call Book | Diverse | Despre Radioamator.ro | Contact