hamradioshop.ro

Clubul CSTA Suceava, secția de radioamatorism - Anunt


Colectivul Clubului CSTA Suceava, secția de radioamatorism, anunță cu durere dispariția prematură a colegului și prietenului nostru Coca Pavlic Alexandru (YO8SS). Născut la 10 iunie 1954, a început activitatea de radioamator din anul 1969. Sub îndrumarea lui Dem Dascălu (YO8DD) a început pregătirea pentru telegrafie de performanță. Începând cu 1972 a ocupat locuri fruntașe la Campionatele Naționale de telegrafie sală. În paralel a practicat la nivel de performanță și în probele Radioorientare. A obținut locuri fruntașe la telegrafie sală până în 1987 când, datorită unor probleme personale, a întrerupt activitățile competiționale timp de 14 ani. Între timp a absolvit Facultatea de Inginerie Electrică din cadrul Universității “Ștefan cel Mare” Suceava.

Începând cu anul 2001 revine în competițiile de telegrafie sală făcând parte din lotul național la Campionatul Mondial desfășurat la Constanța. Din 2001-2018 a fost membru de bază al echipei naționale de telegrafie viteză obținând numeroase medalii printre care și titlul mondial la proba regină, proba de recepție, în 2016, în cadrul Campionatului Mondial desfășurat în Muntenegru.

A fost operator de bază la concursurile de US la clubul YO8KGA. În paralel a operat în cadrul echipei naționale de US, YR0HQ, în Campionatele Mondiale IARU HF. Deținator al titlului de Maestru al Sportului, s-a ocupat de pregătirea tinerilor telegrafiști de performanță. Cei mai cunoscuți fiind YO8TYT, YO8SSS (multiplu campion național), YO8XXX (multiplu campion național, european și mondial) și YO8TTT (multiplu campion național, european, mondial și recordman mondial).

A fost un coleg generos care a ajutat pe toată lumea. Radioamatorismul a fost o pasiune mistuitoare, un mod de viață, reușind să aducă tuturor încredere și bună dispoziție.

Trupul neînsuflețit a fost depus la capela Sf.Vineri (Cartodrom), înmormîntarea având loc miercuri 2 octombrie 2019, orele 13.00.

Amintirea ta va rămâne veșnică în inimile noastre!
Copyright © Radioamator.ro. Toate drepturile rezervate. All rights reserved
Articole | Concursuri | Mica Publicitate | Forum YO | Pagini YO | Call Book | Diverse | Despre Radioamator.ro | Contact