hamradioshop.ro

SILENT KEY – Nicolai DONCILA – ER1ND


Vineri, 25 octombrie 2019, in orasul Denver (Colorado, Statele Unite ale Americii), prietenul nostru Nicolai DONCILA (ER1ND) a trecut in lumea celor drepti.

Este greu să scrii despre Nicolai la timpul trecut dar voi incerca sa amintesc cateva date esentiale despre acest om deosebit . S-a nascut la 9 februarie 1951 in satul Purcari, raionul Stefan Voda, Republica Moldova.

Nicolai DONCILA – ER1ND


A activat ca inginer si profesor de informatica in cadrul Academiei de Stiinte a Republicii Moldova si ca inginer in cadrul Centrului National de Frecvente Radio a Republicii Moldova. Odata cu iesirea la pensie, in data 12 martie 2012, a plecat in Statele Unite ale Americii unde s-a alaturat familiei, fiica sa fiind stabilita de mai multi ani in orasul Denver iar sotia please si ea pentru a avea grija de nepotel.

Cu toții ne amintim de el ca fiind o persoană veselă care insufletea oricare echipa din care facea parte. Nicolai a fost un inginer si un profesor deosebit, un radioamator pasionat care a stiut sa insufle aceasta pasiune multor persoane care l-au cunoscut. Cu toate ca distanta pe care trebuia sa o parcurga pana in Moldova sa natala era foarte mare, Nicolai revenea acasa in fiecare an, dorul de cei dragi fiind mai puternic decat orice obstacol.

Revederea cu rudele si prietenii ii insenina chipul si il facea sa uite de toate grijile. Ii placea in mod deosebit sa-si adune prietenii radioamatori si, impreuna cu acestia, sa participle in concursuri in domeniul undelor ultrascurte. Anul acesta si-a adunat prietenii radioamatori la resedinta sa de vara si impreuna au participat in VHF Field Day 2019. Din nefericire datorita unor urgente existente la serviciu nu am putut onora invitatia de a ma alatura echipei organizata de Nicolai ratand astfel ultima ocazie de a-l revedea si de a petrece clipe minunate in compania sa.

Fie ca spiritual tau sa dainuie vesnic in eter. Dumnezeu sa te odihneasca in pace , Nicolai...!

Cristian TOSU - YO8CT

Copyright © Radioamator.ro. Toate drepturile rezervate. All rights reserved
Articole | Concursuri | Mica Publicitate | Forum YO | Pagini YO | Call Book | Diverse | Despre Radioamator.ro | Contact