hamradioshop.ro

YO DX HF Contest - Modificare de regulament

Stimati colegi radioamatori pasionati de concursurile de unde scurte,

Asa cum am promis, conducerea Federatiei Romane de Radioamatorism intentioneaza sa modifice regulamentele principalelor concursuri pe care le organizeaza, in scopul cresterii atractivitatii acestora si atragerii a cat mai multi participanti, atat din YO cat si din strainatate.

Am placerea de a va prezenta astazi un draft de regulament al concursului YODX HF, pe care sa il supunem dezbaterii publice si cu eventuale modificari sa il puteam aproba la sedinta de CA din data de 13 decembrie.
Dorim sa facem din concursul-fanion organizat de Federatia Romana de Radioamatorism un concurs cat mai modern, care sa incurajeze performanta si care sa se alinieze la tendintele internationale in ceea ce priveste concursurile de unde scurte.

De asemenea, incercam sa gasim solutii convenabile tuturor radioamatorilor YO, fie ca sunt legitimati FRR sau nu.

Cateva aspecte pe care le-am avut in vedere la redactarea proiectului:
- pentru prima data in istoria YODX HF, in aceleasi clasamente vor intra atat statiile YO "sportive", cat si cele "nesportive". Va fi o competitie interesanta care credem ca va creste atractivitatea concursului, oferind conditii egale tuturor statiilor YO;
- introducem in concurs banda de 160m, intens ceruta de cei pasionati romani de concursuri. Desi concursul se desfasoara intr-o luna de vara si nu ne asteptam la evolutii spectaculoase in aceasta banda, dorim sa incurajam dotarea statiilor YO cu antene si echipamente pentru banda de 160m.
- legalizam pentru prima data stilul de lucru SO2R, pentru statiile Single Operator. Dorim sa incurajam performanta!
- Scurtam perioada de trimitere a logurilor (ne aliniem si noi la practicile marilor concursuri internationale), solicitam loguri cu mentionarea frecventei exacte, pentru identificarea eventualelor fraude
- Pentru prima data, clarificam modul de efectuare a arbitrajului: conditiile exacte cand se puncteaza cu zero puncte o legatura.
- Reglementam punctarea legaturilor cu statiile care nu trimit log. Cream astfel conditiile pentru a respecta statutul de "concurs DX" al competitiei, incurajand lucrul cu statii DX.
- Pentru cresterea atractivitatii concursului, introducem categoria MO2T si marim la 4 numarul de membrii ai echipelor ce participa in Campionatul National.
- Pentru a incuraja dezvoltarea de baze de concurs performante, am marit raza cercului in care trebuie sa fie amplasate echipamentele de la 250 la 500 m
- pentru sportivii legitimati FRR extragem informatiile din clasamentul YODX HF si intocmim separat clasamente pentru Campionatul National de US Multiband. Pentru aceasta competitie se acorda titlurile de campion, medaliile, tricourile, etc, conform legislatiei pe linie sportiva si normelor Ministerului Sporturilor.
- In demersurile de redactare ale prezentului proiect am preluat diverse concepte din cele mai moderne competitii internationale de unde scurte: CQWW, Russia DX, European HF Championship.

Stabilim ca data limita de primire a propunerilor 7 decembrie, pentru a putea da o forma finala documentului pana la sedinta de CA din 13 decembrie.
Orice propunere/sugestie in legatura cu acest proiect de regulament poate fi trimisa la YO9FNP pe adresa de email yo9fnp@yahoo.com si la YO3LW la adresa: simion.cristian@gmail.com.
De asemenea vom urmari si discutiile ce vor fi purtate in mediul online, pe site-urile hamradio.ro, radioamator.ro si respectiv pe facebook.

Proiectul de regulament la YO DX HF Contest


73,
Dan Rabinca
YO9FNP
Presedintele Federatiei Romane de Radioamatorism

Copyright © Radioamator.ro. Toate drepturile rezervate. All rights reserved
Articole | Concursuri | Mica Publicitate | Forum YO | Pagini YO | Call Book | Diverse | Despre Radioamator.ro | Contact