hamradioshop.ro

145 de ani de la naşterea marelui sculptor Constantin Brâncuşi


În perioada februarie-martie 2021, Centrul de Cercetare, Documentare și Promovare “Constantin Brâncuși” și Primăria Târgu Jiu organizează evenimentul “Colocviile Brâncuși” a cărui temă este “Constantin Brâncuși în lumea filmului”. Va fi lansat poemul cinematografic Omagiu lui Brâncuși, pe Calea Eroilor, vor fi deschise expoziții de pictură și sculptură, vor fi lansate cărți și reviste. Alte instituții de cultură vor fi parteneri la eveniment.

Programul celebrează creația de geniu lăsată de artistul născut pe 19 februarie 1876 la Hobița, județul Gorj. Artistul a îmbogățit cultura universală cu 250 de opere create în cei 50 de ani de carieră, aflate în muzee celebre din toată lumea și în complexul de la Târgu Jiu.

Este foarte greu să scrii într-un spațiu așa de mic despre un artist atât de mare. Vă invit să vizitați: http://centrulbrancusi.ro/

Clubul Sportiv Pandurii Târgu Jiu, Secția de radioamatorism dorește să aducă o modestă contribuție la marcarea evenimentul sus menționat. În perioada 5 februarie – 3 martie 2021 radioclubul nostru, YO7KFX, va fi prezent în benzile de HF cu indicativul special YP140B activat de un grup de operatori în mai multe benzi și moduri de lucru. QSO-urile vor fi confirmate cu un QSL special tipărit pentru eveniment.
Tot cu aceasta ocazie cei care solicită vor putea obține Diploma omagiala “Constantin Brâncuși-145 ani de la nastere”.Condițiile de obținere sunt simple:

Sunt necesare minimum 3 QSO-uri cu stația festivă YP145B realizate în zile diferite și/sau în benzi sau moduri de lucru diferite. Cererile se primesc doar prin e-mail la yo7kfx@gmail.com și vor fi gestionate de YO7CKQ. Solicitanții sunt așteptați să facă ultimul gest de curtoazie al QSO-ului trimițând cărțile QSL via bureau, pentru colecție.

Costul diplomei pentru radioamatorii YO este de 5 lei, expediția urmând a se face prin Transfer QSL. Acest cost devine de 10 lei în situația in care în care se dorește expedierea în plic recomandat prin Poșta Română.

La sfirșitul activității se vor expedia QSL-uri către toate stațiile YO prin serviciul gratuit Transfer QSL pus la dispoziție de Federația Românâ de Radioamatorism. Mulțumim NEMO EXPRESS!

Activatorii indicativului vor fi recompensați cu această diplomă dacă realizează minimum 200 de QSO-uri în perioada sus-menționată.

Pentru alte informații nu ezitați să scrieți la yo7kfx@gmail.com . Mulțumim pentru atenție!

Sorin David NIMARA, YO7CKQ
Maestru al sportului

Copyright © Radioamator.ro. Toate drepturile rezervate. All rights reserved
Articole | Concursuri | Mica Publicitate | Forum YO | Pagini YO | Call Book | Diverse | Regulamentul portalului | Contact