hamradioshop.ro

Rezultate la intrebarea saptamanii

Alte intrebari mai vechi Comentati intrebarea acestei saptamani
Intrebare: Folositi baza de date cu indicative de la Radioamator.ro pentru a gasi adresele radioamatorilor YO?
Valori absolute
Valori absolute

Valori procentuale
Valori procentuale

Intrebarea a fost lansata la 14-mai-2024 si s-a incheiat la 21-mai-2024

Intrebarea acestei saptamani a fost propusa de Septy YO5ER

Aveti dreptul la un singur vot. Se poate alege o singura optiune. Sondajul de opinie "Intrebarea saptamanii" de la Radioamator.ro nu este stiintific si reflecta numai opiniile utilizatorilor acestui site care au decis sa voteze. Rezultatele nu trebuie considerate a reprezenta opiniile comunitatii de radioamatori din Romania. Aceste intrebari nu sunt comandate de nimeni. Intrebarile saptamanii sunt initiate de redactorii Radioamator.ro, care incearca sa puna in discutie subiecte la ordinea zilei, unele cu specific local, cu referiri la situatia actuala a radioamatorismului YO, dar si teme care constituie preocupari ale radioamatorilor de pretutindeni, cum ar fi activitatea DX, participarea in concursuri, modurile de lucru preferate, conditiile de lucru, problema TVI etc. Rezultatele sondajelor se transpun in cifre si procente. E greu de spus daca ele sunt de folos vreunei institutii (FRR, ANCOM) sau daca ar putea avea vreo consecinta concreta, dat fiind ca reflecta opiniile unui numar mic de radioamatori, de aceea nici nu avem pretentia ca se pot trage din ele concluzii valabile. Participarea este benevola.

Comentarii (4)  

 • Postat de Vasile (yo6ex) la data de 2024-05-14 11:05:19 (ora Romaniei)
 • Foarte putini au adresa pe saitul radioamator.ro. Asa ca nu prea este de folos. Doar sa stii ca este sau a fost odata un indicativ.

 • Postat de Marius (yo6rk) la data de 2024-05-15 21:26:53 (ora Romaniei)
 • Ar fi interesant de aflat si care ar fi motivele pentru care radioamatorii YO prefera sa-si puna informatiile pe qrz.com si nu pe radioamator.ro... poate asa aducem imbunatatiri si in sectiunea call book.
  Sa nu uitam totusi ca call book-ul de pe radioamator.ro este sincronizat cu lista oficiala ancom, lucru ce qrz.com nu o face.

 • Postat de Oproescu Gheorghe - Tavi (yo4bkm) la data de 2024-05-16 10:04:57 (ora Romaniei)
 • Citez din cele scrise de Marius, YO6RK, "Ar fi interesant de aflat si care ar fi motivele .... poate asa aducem imbunatatiri". Eu cred ca este foarte clar, se poate afla consultrand paginile create de radioamtori pe QRZ.COM. Ma refer doar la chestiunile legate de intrebare, respectiv adresele radioamatorilor. Faptul ca datele de pe radiomator.ro sunt sincronizate cu lista oficiala ANCOM aproape ca nu are valoare, motiv aratat clar de YO6EX, stiu ca exista GDPR, exista ambitii personale etc ... Personal folosesc lista ANCOM de pe https://www.ancom.ro/radioamatori_2899 care, impreuna de lista DXCC, sunt apelate de o aplicatie simpla care imi da datele existente ale oricarui indicativ, inclusiv cand respectivul indicativ apare in editorul de log HM. In rest sunt si deosebiri esentiale, QRZ.COM ofera si serviciul de QSL, o parte din logul radioamatorului (putini il tin la zi, dar se ofera spatiu), biografie, date mult mai complete despre locatie, distanta dintre statii, modul cum confirma QSO-urile etc. Pe cand radioamator.ro ofera spatiu pentru articole, anunturi, forum, discutii chiar daca prin acestea din urma se mai sare calul in ce priveste modul civilizat de a le purta.
  73 de Tavi YO4BKM!
    Comentariu modificat de autor.

 • Postat de Marius (yo6rk) la data de 2024-05-16 10:36:50 (ora Romaniei)
 • Multumesc! Util comentariul.
  Pana la urma qrz.com si radioamator.ro nu sunt identice si nici nu trebuie sa fie, qrz.com e international, radioamator.ro e dedicat doar celor din YO.
  Revenind strict la call book (qrz/radioamator), personal m-am inspirat din qrz si am implementat functia de "administrator de indicativ", utila sa zicem sefilor de radioclub, sau persoanelor ce au/au avut un indicativ special si doresc sa-l administreze singur.
  Implementarile prind greu, oarecum proportional cu cei ce folosesc sectiunea (in aceeasi masura cu cei ce au un cont pe radioamator.ro).

  In continuare orice opinie este binevenita, numai asa am putea evolua spre mai bine.

  Scrieti un mic comentariu pentru intrebarea acestei saptamani!  

  Comentariul dumneavoastra va aparea dupa postare imediat sub rezultate. Va rugam sa aveti o opinie cat mai concisa si in legatura cu subiectul intrebarii curente.
  Mesajele care contin (fara a se limita la) atac la persoana, injurii, jigniri, expresii obscene vor fi sterse.
  Comentariu *
  Trebuie sa va autentificati pentru a putea adauga un comentariu.

  Copyright © Radioamator.ro. Toate drepturile rezervate. All rights reserved
  Articole | Concursuri | Mica Publicitate | Forum YO | Pagini YO | Call Book | Diverse | Regulamentul portalului | Contact