hamradioshop.ro

Rezultate la intrebarea saptamanii

Alte intrebari mai vechi Comentati intrebarea acestei saptamani
Intrebare: Pe cate benzi ati lucrat expeditia K5D pe insula Desecheo?
Valori absolute
Valori absolute

Valori procentuale
Valori procentuale

Intrebarea a fost lansata la 2-martie-2009 si s-a incheiat la 5-martie-2009

Aveti dreptul la un singur vot. Se poate alege o singura optiune. Sondajul de opinie "Intrebarea saptamanii" de la Radioamator.ro nu este stiintific si reflecta numai opiniile utilizatorilor acestui site care au decis sa voteze. Rezultatele nu trebuie considerate a reprezenta opiniile comunitatii de radioamatori din Romania. Aceste intrebari nu sunt comandate de nimeni. Intrebarile saptamanii sunt initiate de redactorii Radioamator.ro, care incearca sa puna in discutie subiecte la ordinea zilei, unele cu specific local, cu referiri la situatia actuala a radioamatorismului YO, dar si teme care constituie preocupari ale radioamatorilor de pretutindeni, cum ar fi activitatea DX, participarea in concursuri, modurile de lucru preferate, conditiile de lucru, problema TVI etc. Rezultatele sondajelor se transpun in cifre si procente. E greu de spus daca ele sunt de folos vreunei institutii (FRR, ANCOM) sau daca ar putea avea vreo consecinta concreta, dat fiind ca reflecta opiniile unui numar mic de radioamatori, de aceea nici nu avem pretentia ca se pot trage din ele concluzii valabile. Participarea este benevola.

Comentarii (3)  

 • Postat de george la data de 2009-03-02 13:35:09 (ora Romaniei)
 • Desigur a fost o tara mult asteptata,chiar si de cei mai VECHI,sa nu zicem mai batrini.A fost greu,multa indisciplina dela EUROPENI.Chemau si mai mult decit si cand a trebuit.Facau mult qrm.
  Am reusit sa lucrez in primele 3 ore.Dar mult...mult QRM.Sa nu vorbim,local cu 50-100 wati,NU aveau nici o sansa.DAR chemau MEREU.Poate ,poate MERGE.Unii nu au lucrat insa.Nu stiu sa cheme cand TREBUIE.....! din pacate.Nu dau sfaturi,dar mai au de invatat.
  Efectiv,am lucrat pe 5 benzi Mai putin 160 m ,unde trebuie antena si LINEAR.NU am insa amandoua.Felicit pe cei care au lucrat in aceasta banada de 160 m.
  Am lucrat in cw si 20 m in ssb.Greu insa,multa dibacie in experienta.Deci dela 18 Mc la 3.5 Mc.
  Felicitari ptr. cei ce au luctat.Foarte buni operatori in a doua parte...A fost o MARE expeditie.Parca acum benziile sant GOALE acum...!
  Asteptam NAVASA,va fi si mai si.
  73 si numai bine.Pe curand.George YO2BB • Postat de Francisc Grunberg la data de 2009-03-03 11:21:57 (ora Romaniei)
 • Informatia QSL din articol a fost completata cu unele detalii importante, comunicate recent, pentru cei care doresc sa obtina confirmarea legaturilor lor cu K5D. Succes! DX IS!

 • Postat de Ciprian (n2yo) la data de 2009-03-05 00:22:30 (ora Romaniei)
 • Din Statele Unite K5D s-a putut lucra fara nici o problema, de la 21 MHz in jos. Eu am realizat contacte in CW si SSB pe 4 benzi. Spre sfarsitul activitatii am incercat din curiozitate sa-i lucrez QRP (5 W) in 80 de metri. Am reusit. Receptia lor a fost excelenta, iar operatorii de prima clasa.

  Scrieti un mic comentariu pentru intrebarea acestei saptamani!  

  Comentariul dumneavoastra va aparea dupa postare imediat sub rezultate. Va rugam sa aveti o opinie cat mai concisa si in legatura cu subiectul intrebarii curente.
  Mesajele care contin (fara a se limita la) atac la persoana, injurii, jigniri, expresii obscene vor fi sterse.
  Comentariu *
  Trebuie sa va autentificati pentru a putea adauga un comentariu.

  Copyright © Radioamator.ro. Toate drepturile rezervate. All rights reserved
  Articole | Concursuri | Mica Publicitate | Forum YO | Pagini YO | Call Book | Diverse | Regulamentul portalului | Contact