hamradioshop.ro

Rezultate la intrebarea saptamanii

Alte intrebari mai vechi Comentati intrebarea acestei saptamani
Intrebare: Intentionati sa participati in Campionatul international de unde scurte multiband al Romaniei YO DX HF, care se va desfasura in perioada 28-29 august?
Valori absolute
Valori absolute

Valori procentuale
Valori procentuale

Intrebarea a fost lansata la 22-august-2010 si s-a incheiat la 30-august-2010

Aveti dreptul la un singur vot. Se poate alege o singura optiune. Sondajul de opinie "Intrebarea saptamanii" de la Radioamator.ro nu este stiintific si reflecta numai opiniile utilizatorilor acestui site care au decis sa voteze. Rezultatele nu trebuie considerate a reprezenta opiniile comunitatii de radioamatori din Romania. Aceste intrebari nu sunt comandate de nimeni. Intrebarile saptamanii sunt initiate de redactorii Radioamator.ro, care incearca sa puna in discutie subiecte la ordinea zilei, unele cu specific local, cu referiri la situatia actuala a radioamatorismului YO, dar si teme care constituie preocupari ale radioamatorilor de pretutindeni, cum ar fi activitatea DX, participarea in concursuri, modurile de lucru preferate, conditiile de lucru, problema TVI etc. Rezultatele sondajelor se transpun in cifre si procente. E greu de spus daca ele sunt de folos vreunei institutii (FRR, ANCOM) sau daca ar putea avea vreo consecinta concreta, dat fiind ca reflecta opiniile unui numar mic de radioamatori, de aceea nici nu avem pretentia ca se pot trage din ele concluzii valabile. Participarea este benevola.

Comentarii (2)  

 • Postat de Miki (yo5ajr) la data de 2010-08-23 08:54:04 (ora Romaniei)
 • Regret ca banda de 160m nu este inclusa dar cred ca din considerente strategice este asa. De asemeni nu mai este SOSB CW - doar MIX dar si asta face parte din strategie ce a ce inteleg pentru atragerea de cat mai multi participanti - cu ori ce pret. Sper ca participare YO va fi mai numeroasa de cat in 2009 - succes tuturor.

 • Postat de Ciprian (n2yo) la data de 2010-08-26 07:17:19 (ora Romaniei)
 • Referitor la banda de 160 de metri, trebuie sa luam in considerare ca YO DX HF Contest este un concurs "DX". In cursul verii in conditii normale de propagare si cu echipamente (in special antene) standard, banda de 160 de metri este utilizabila doar cateva ore si pentru legaturi mai degraba locale, cel mult continentale. Statiile dotate cu aparatura performanta pentru 160 m care pot realiza legaturi DX in cursul verii in general intind antenele directive (Beverage) toamna si le dezinstaleaza primavara. Din acest punct de vedere cred ca absenta benzii de 160 de metri in YO DX HF Contest este justificata. Si in popularul concurs nemtesc WAE din aceeasi luna banda de 160 m lipseste, probabil din aceleasi considerente.

  Scrieti un mic comentariu pentru intrebarea acestei saptamani!  

  Comentariul dumneavoastra va aparea dupa postare imediat sub rezultate. Va rugam sa aveti o opinie cat mai concisa si in legatura cu subiectul intrebarii curente.
  Mesajele care contin (fara a se limita la) atac la persoana, injurii, jigniri, expresii obscene vor fi sterse.
  Comentariu *
  Trebuie sa va autentificati pentru a putea adauga un comentariu.

  Copyright © Radioamator.ro. Toate drepturile rezervate. All rights reserved
  Articole | Concursuri | Mica Publicitate | Forum YO | Pagini YO | Call Book | Diverse | Regulamentul portalului | Contact