l
hamradioshop.ro

Rezultate la intrebarea saptamanii

Alte intrebari mai vechi Comentati intrebarea acestei saptamani
Intrebare: Pe cate benzi ati lucrat expeditia ZL8X pe insula Kermadec, care a fost activa in perioada 19.11.2010 - 05.12.2010?
Valori absolute
Valori absolute

Valori procentuale
Valori procentuale

Intrebarea a fost lansata la 6-decembrie-2010 si s-a incheiat la 13-decembrie-2010

Aveti dreptul la un singur vot. Se poate alege o singura optiune. Sondajul de opinie "Intrebarea saptamanii" de la Radioamator.ro nu este stiintific si reflecta numai opiniile utilizatorilor acestui site care au decis sa voteze. Rezultatele nu trebuie considerate a reprezenta opiniile comunitatii de radioamatori din Romania. Aceste intrebari nu sunt comandate de nimeni. Intrebarile saptamanii sunt initiate de redactorii Radioamator.ro, care incearca sa puna in discutie subiecte la ordinea zilei, unele cu specific local, cu referiri la situatia actuala a radioamatorismului YO, dar si teme care constituie preocupari ale radioamatorilor de pretutindeni, cum ar fi activitatea DX, participarea in concursuri, modurile de lucru preferate, conditiile de lucru, problema TVI etc. Rezultatele sondajelor se transpun in cifre si procente. E greu de spus daca ele sunt de folos vreunei institutii (FRR, ANCOM) sau daca ar putea avea vreo consecinta concreta, dat fiind ca reflecta opiniile unui numar mic de radioamatori, de aceea nici nu avem pretentia ca se pot trage din ele concluzii valabile. Participarea este benevola.

Comentarii (11)  

  • Postat de Miki (yo5ajr) la data de 2010-12-06 08:46:48 (ora Romaniei)
  • ZL8X - operatori excelenti. Cred ca au facut record in nr. de QSO. Ca de obicei ni la aceasta expeditie nu au lipsit sabotorii bolnavi mintali care deranjau in mod deliberat desfasurarea legaturilor. Se putea lucra comod mai in toate benzile - personal am facut lejer in 4 benzi dar la al cincilea - pe 18 Mhz am fost "intoxicat" de cineva...hi.

  • Postat de Lari la data de 2010-12-06 18:39:00 (ora Romaniei)
  • OPERATORI DE INALTA CLASA,disciplina germana.Au dat posibilitatea tuturor radiomatorilor sa lucreze ZL8X.Si sotia mea care este radioamator de aproximativ 6 luni a reusit foarte usor sa lucreze aceasta expeditie.
    Referitor la ceea ce a scris YO5AJR despre ,,sabotorii bolnavi’’,ieri erau la mine in vizita in jurul pranzului doi colegi radiomatori,eram cu trx ul pe frecventa pe care lucra ZL8X in 20m si se receptionau pe frecventa de rx fluieraturi,vocalize...etc,incat unul din amici,a exclamat: ,,ce Domnul Lari,aici suntem pe 145,225 sau pe 3,705 unde se esti faultat in timpul legaturii fara sa fi suparat pe nimeni ???’’.
    Domnul Miki si stimati colegi trebuie sa trecem peste aceste ,,frecusuri’’ si sa apreciem efortul membrilor repectivei expeditii care ,sincer: AU FOST LA INALTIME si ne-au dat posibilitatea sa adaugam in log acest qso interesant.
    Eu nu vad decat partea buna a lucrurilor din aceasta experienta.
    Cu salutari,Lari,YO9CSM,ALEXANDRIA.

  • Postat de Florentin (yo9cho) la data de 2010-12-07 08:10:05 (ora Romaniei)
  • S-au auzit foarte bine in NZ.Sufereau de lipsa de bere dupa cate mi-a spus un coleg de birou :-)

  • Postat de Florentin (yo9cho) la data de 2010-12-07 08:10:47 (ora Romaniei)
  • Precizare: in 6m.

  • Postat de Florentin (yo9cho) la data de 2010-12-09 08:29:45 (ora Romaniei)
  • Ce mai reprezinta radioamatorismul, daca, Kermadec este respins ca o chestie ne-interesanta(44 de votanti)...de publicat, cu adevarat interesante au mai ramas cateva domenii:istoria radioamatorismului(..vezi cancan pentru unii), ceva realizari tehnice(rare!)....si mortuale.
    Sa trag concluzia ca, gata?S-a terminat?Cam 100 de activi internet mai sunt, suma este aceeasi si in concursuri.In baza de date sunt afiste peste 7000 de indicative.Restul dorm?Inseamna ca sunt odihniti.Deci la munca baieti, nu cedati.Daca suntei adevarati radio-amatori!
    73!
    P.S.Intr-o postare spuneam ca daca asi fi Bill Gates asi face cadou cel mai fain transceiver.Ma paceleam,1.42% il foloseau iar restul negociau noul pret pe vanzari-cumparari.Proasta afacere!Multumesc lui Dumnezeu ca nu sunt Bill Gates.In rest , in somnul nostru sa auzim numai de bine!
    73!

  • Postat de ghita (yo8cln) la data de 2010-12-09 09:16:48 (ora Romaniei)
  • Cu cita "mindrie" scriu amicii ca nu-i intereseaza
    expeditia !Chiar eram afectat, dar am vazut acel experiment in 9 khz, fascinant!!!Mi-am adus aminte, cum umblam, in urma cu cca. 45 de ani, cu tot felul de sirme si bobine pe carcase de lemn care, impreuna cu o galena faceau sa se auda posturi de radio. Comparatia este doar pt. remember, HI! In rest, ori cit de multi vor fi cei care vor "dormi", tot vor exista acei experimantatori care vor face radioamatorismul sa dainuie. Vorba aia, putini da buni. 73! de yo8cln

  • Postat de Nicolas la data de 2010-12-09 16:48:58 (ora Romaniei)
  • Multumesc adanc"tractoristilor"din YO care pe toata durata expeditiei si-au bruiat conationalii

  • Postat de Miki (yo5ajr) la data de 2010-12-09 18:24:04 (ora Romaniei)
  • A arunca anatema asupra radioamatorilor YO cum scrie YO3FOM acuzand ca au bruiat ZL8X fara o baza reala, nu este corect. Daca ai argumente reale ele trebuie sa fie aduse in public si condamnate - altfel astfel de acuzatii sunt rea voitoare chiar infantile.

  • Postat de Marius Alexandru la data de 2010-12-10 14:39:05 (ora Romaniei)
  • Inteleg si intr-o oarecare masura chiar apreciez eforturile unora de a promova performanta in radioamatorismul romanesc, in sensul incurajarii participarii in cat mai multe concursuri interne si internationale sau contactarii expeditiilor sau indicativelor rare. Ma deranjeaza insa cand acestea capata nuante dispretuitoare, uneori cu tendinte ofensatoare de genul "nu participi in CQWW contest, nu existi" sau "nu meriti statutul de radioamator daca nu ai lucrat sau macar nu ai incercat sa lucrezi o anumita expeditie"..., etc. Nu sunt nici mandru dar nici nu ma simt rusinat ca nu am lucrat ZL8X pentru simplul motiv ca imi rezerv dreptul de a lucra cand pot, cu ce pot, dar mai ales cand si cu cine vreau eu! 73 tuturor, indiferent daca au lucrat sau nu ZL8X. Marius

  • Postat de Mircea (yo4si) la data de 2010-12-11 00:57:45 (ora Romaniei)
  • O sa radeti, dar in primele cinci zile ale expeditiei eram in ultima coloana: nu ma interesa. Eram si cam ocupat. Apoi am vazut clasamentul pe YO. Am simtit ca mi-ar face placere sa ma vad si eu in cei 100 care au contactat ZL8X. In zilele care au urmat am parcurs toate coloanele, de la stanga la dreapta. Doar in 3,5 am fost cu finalul= GU74B, 400 W usor, 700 W acordat cu grija. M-a uimit o sarma a mea de 27 metri, slopper, prost degajata, zgomotoasa, pe care consideram ca o tin degeaba si care m-a facut auzit foarte usor in 7 mhz. De altfel un distins concitadin al meu a lucrat expeditia in multe benzi cu o sarma la inaltimea dintre parter si etajul unu. Deci totul este sa vrei, sa ai timp, sa-ti faca placere... 73s ! Mircea - yo4si

  • Postat de nicolas la data de 2010-12-11 02:42:14 (ora Romaniei)
  • Stimate Miki YO5AJR,infantila este numai remarca dumitale;Ceea ce am remarcat eu este purul adevar.
    Cum se numeste acela care se aseaza pe frecventa ta si transmite cam in acelasi timp cu tine cu putere maxima?Cand ii atragi atentia ca are o problema din aceasta cauza tace o perioada,sa vada daca a omorat concurenta,iar mai tarziu isi da indicativ din YO.Cum se numeste?

    Scrieti un mic comentariu pentru intrebarea acestei saptamani!  

    Comentariul dumneavoastra va aparea dupa postare imediat sub rezultate. Va rugam sa aveti o opinie cat mai concisa si in legatura cu subiectul intrebarii curente.
    Mesajele care contin (fara a se limita la) atac la persoana, injurii, jigniri, expresii obscene vor fi sterse.
    Comentariu *
    Trebuie sa va autentificati pentru a putea adauga un comentariu.

    Copyright © Radioamator.ro. Toate drepturile rezervate. All rights reserved
    Articole | Concursuri | Mica Publicitate | Forum YO | Pagini YO | Call Book | Diverse | Regulamentul portalului | Contact