hamradioshop.ro

Rezultate la intrebarea saptamanii

Alte intrebari mai vechi Comentati intrebarea acestei saptamani
Intrebare: Sunteti activ in banda de 50 MHz?
Valori absolute
Valori absolute

Valori procentuale
Valori procentuale

Intrebarea a fost lansata la 18-iulie-2011 si s-a incheiat la 24-iulie-2011

Aveti dreptul la un singur vot. Se poate alege o singura optiune. Sondajul de opinie "Intrebarea saptamanii" de la Radioamator.ro nu este stiintific si reflecta numai opiniile utilizatorilor acestui site care au decis sa voteze. Rezultatele nu trebuie considerate a reprezenta opiniile comunitatii de radioamatori din Romania. Aceste intrebari nu sunt comandate de nimeni. Intrebarile saptamanii sunt initiate de redactorii Radioamator.ro, care incearca sa puna in discutie subiecte la ordinea zilei, unele cu specific local, cu referiri la situatia actuala a radioamatorismului YO, dar si teme care constituie preocupari ale radioamatorilor de pretutindeni, cum ar fi activitatea DX, participarea in concursuri, modurile de lucru preferate, conditiile de lucru, problema TVI etc. Rezultatele sondajelor se transpun in cifre si procente. E greu de spus daca ele sunt de folos vreunei institutii (FRR, ANCOM) sau daca ar putea avea vreo consecinta concreta, dat fiind ca reflecta opiniile unui numar mic de radioamatori, de aceea nici nu avem pretentia ca se pot trage din ele concluzii valabile. Participarea este benevola.

Comentarii (3)  

 • Postat de ARON la data de 2011-07-19 21:57:32 (ora Romaniei)
 • De circa 6 ani,de cind am acest mic FT 857,am inceput sa fac legaturi in banda de 6m,dar numai in perioada mai-august am reusit,antene total ineficiente,de ex: dipol vertical, delta loop plasate defavorabil aproape de zidul blocului,la etajul 2 din 4.Am lucrat numai europa,izrael si emirate,in timp ce altii raportau distante ff mari.Asta e,antena face totul pina la urma,concluzie dedusa cred si de alti amici.Mai multi corespondenti erau incintati de noul careu lucrat in qso-ul cu mine ,pesemne ar fi necesara o activitate mai sustinuta a amatorilor din YO in aceasta banda MAGICA. O propagare cit mai buna va doresc ,73 ,9BERETE.

 • Postat de Viorel la data de 2011-07-19 22:11:50 (ora Romaniei)
 • Desii m-am procopsit de vreo doi ani cu un IC 729,pana in aceasta vara nu am folosit si banda am de 6 metrii.
  Asa ca am icropit la tara(KN15GV)un delta loop pentru 6 metri si ...cu 10 W(atat stie transceiverul) am inceput sa lucrez ce se aude.
  Parerea mea este ca isi merita numele de Magic Band.
  Ma gandesc la anul sa investesc putin in aceasta band(antene,amplificator...e.t.c.).

 • Postat de Lari la data de 2011-07-20 21:20:10 (ora Romaniei)
 • O banda deosebita,dar pentru performante ai nevoie de antena adecvata.Lucrez cu antena de HF.....hi,am fost prezent in MAGIC BAND la acea ,,deschidere’’ din 10-11 - 05 -2011,a fost deosebit.Ori de cate ori am ocazia ,,baleez'' si banda de 6 m pentru a schimba macar un control cu ceea ce receptionez.Pacat ca trx ul poate mai mult dar antena adecvata isi spune cuvantul din lipsa de spatiu.Succes tuturor colegilor radioamatori in aceasta banda alocata traficului de amator.Lari,YO9CSM,ALEXANDRIA.

  Scrieti un mic comentariu pentru intrebarea acestei saptamani!  

  Comentariul dumneavoastra va aparea dupa postare imediat sub rezultate. Va rugam sa aveti o opinie cat mai concisa si in legatura cu subiectul intrebarii curente.
  Mesajele care contin (fara a se limita la) atac la persoana, injurii, jigniri, expresii obscene vor fi sterse.
  Comentariu *
  Trebuie sa va autentificati pentru a putea adauga un comentariu.

  Copyright © Radioamator.ro. Toate drepturile rezervate. All rights reserved
  Articole | Concursuri | Mica Publicitate | Forum YO | Pagini YO | Call Book | Diverse | Regulamentul portalului | Contact