hamradioshop.ro

Rezultate la intrebarea saptamanii

Alte intrebari mai vechi Comentati intrebarea acestei saptamani
Intrebare: Cate carti de confirmare (QSL) ati colectionat pana acum?
Valori absolute
Valori absolute

Valori procentuale
Valori procentuale

Intrebarea a fost lansata la 11-septembrie-2005 si s-a incheiat la 17-septembrie-2005

Aveti dreptul la un singur vot. Se poate alege o singura optiune. Sondajul de opinie "Intrebarea saptamanii" de la Radioamator.ro nu este stiintific si reflecta numai opiniile utilizatorilor acestui site care au decis sa voteze. Rezultatele nu trebuie considerate a reprezenta opiniile comunitatii de radioamatori din Romania. Aceste intrebari nu sunt comandate de nimeni. Intrebarile saptamanii sunt initiate de redactorii Radioamator.ro, care incearca sa puna in discutie subiecte la ordinea zilei, unele cu specific local, cu referiri la situatia actuala a radioamatorismului YO, dar si teme care constituie preocupari ale radioamatorilor de pretutindeni, cum ar fi activitatea DX, participarea in concursuri, modurile de lucru preferate, conditiile de lucru, problema TVI etc. Rezultatele sondajelor se transpun in cifre si procente. E greu de spus daca ele sunt de folos vreunei institutii (FRR, ANCOM) sau daca ar putea avea vreo consecinta concreta, dat fiind ca reflecta opiniile unui numar mic de radioamatori, de aceea nici nu avem pretentia ca se pot trage din ele concluzii valabile. Participarea este benevola.

Comentarii (7)  

 • Postat de SIMA la data de 2005-09-13 12:54:23 (ora Romaniei)
 • DE 2 ANI MA OCUP LA R,C,J,HUNEDOARA DE TRIMITEREA
  QSL-URILOR SI SORTAREA CELOR PRIMITE.
  DIN PACATE CELE PRIMITE SUNT MAI MULTE DECIT CELE
  TRIMISE. N O C O M E N T.

  PERSONAL AM TRIMIS CIRCA 2000 BUC SI AM PRIMIT
  CAM 300 BUC. DIN NOU N O C O M E N T.

 • Postat de Romeo la data de 2005-09-13 14:44:54 (ora Romaniei)
 • Lipsa unui birou national care sa functioneze si la trimiterea QSL isi spune cuvantul. Pentru multi e valabil "daca nu ceri nu primesti" asa ca cei care nu trimit nici nu vor primi prea multe. Din pacate ne cam facem de ras in lume pe chestia asta. As fi vrut un sondaj cu tema "Sunteti de acord cu crearea unui Birou national de QSL cu plata?" Pentru multi din cei cu posibilitati reduse si tiparirea unui QSL este o problema... 73

 • Postat de Dorin la data de 2005-09-13 23:10:25 (ora Romaniei)
 • Eu dupa cum se vede dupa indicativ sunt mai nou(de anul trecut am autorizatie), momentan nu am decat statie in 2m, am facut in aceasta banda qso-uri dar expedierea qsl-urilor lasa mult de dorit, la cei din Timisoara le-am pus eu direct in posta, dar la cei care nu sunt din localitate chiar daca ii faci un qsl si il pui la club in locul pentru expediere se poate ca acesta sa ajunga la destinatar peste 6luni 1an sau poate cine stie daca mai ajunge!!Deci eu zic ca fiecare club sau macar la nivel de radioclub de oras/judet sa existe un QSL manager cat despre cel la nivel national ar fi si rusine sa nu existe. Referitor la plata oricum platesti la posta expedierea QSL-urilor daca o faci pe cont propriu iar dace se face intr-o forma organizata costurilre pot fii mai mici decat direct prin posta! 73 si numai bine!

 • Postat de Szkarba Ion la data de 2005-09-14 20:21:53 (ora Romaniei)
 • avind activitate exclusiv in ukv problema ma preocupa in mica masura dar ca propunere as opta ptr.confirmare electronica

 • Postat de virgil butarascu la data de 2005-09-14 21:29:37 (ora Romaniei)
 • din pacate activitatea de qsl-uri devine din ce in ce mai grea.personal am primit/expediat multe prin posta(dx ceva mai rare) dar si foarte multe trimise/primite prin radioclubul judetean care,
  iarasi din pacate,este doar o amintire.noroc ca am apucat sa fac cateva poze inainte de a nu mai fi ceea ce a fost aproape jumatate de secol.
  poate,cineva va scrie si istoria radioamatorilor constanteni.acum sunt la ''moda''cluburile particulare cu diferite taxe pe care unii pot altii nu pot sa le suporte.dar vor ramane totusi radioamatori in sufletul lor.

 • Postat de Gabi la data de 2005-09-16 10:35:18 (ora Romaniei)
 • Problema QSL-urilor este bine stiuta. Pentru mine traficul de QSL-uri este foarte important(Pit poate spune cate comenzi de QSL am facut) si pentru a rezolva problema m-am inscris ca membru la YO3KWA care asigura trimiterea unui kilogram de Qsl la extern, bineinteles, ca membru platesti o taxa.Ce depaseste 1kg se plateste suplimentar.
  Am trimis multe Qsl dar am si primit multe si nu de multe ori prin birou am primit confirmare de la statii dx rare de la care nici nu ma asteptam.Un manageriat la nivel national ar fi binevenit dar cine se incumeta la asa ceva?
  Multi baieti pe la cluburi fac munca voluntara pentru a le sorta. Noroc ca mai exista pasiune ...
  73!

 • Postat de Seresan Ionel la data de 2005-10-03 21:45:32 (ora Romaniei)
 • Pana in prezent am circa 5-6000 QSL-uri, din cele 29000 trimise.Curios vin Qsl-uri din U.S.A., chiar Dx-uri in 1-3 luni, iar din YO am primit qsl dupa 12 ANI !!! 73! 88! PACE SI PRIETENIE ! Ionel

  Scrieti un mic comentariu pentru intrebarea acestei saptamani!  

  Comentariul dumneavoastra va aparea dupa postare imediat sub rezultate. Va rugam sa aveti o opinie cat mai concisa si in legatura cu subiectul intrebarii curente.
  Mesajele care contin (fara a se limita la) atac la persoana, injurii, jigniri, expresii obscene vor fi sterse.
  Comentariu *
  Trebuie sa va autentificati pentru a putea adauga un comentariu.

  Copyright © Radioamator.ro. Toate drepturile rezervate. All rights reserved
  Articole | Concursuri | Mica Publicitate | Forum YO | Pagini YO | Call Book | Diverse | Despre Radioamator.ro | Contact