l
hamradioshop.ro

Rezultate la intrebarea saptamanii

Alte intrebari mai vechi Comentati intrebarea acestei saptamani
Intrebare: Care este raportul dintre traficul dv. in telegrafie si traficul în telefonie?
Valori absolute
Valori absolute

Valori procentuale
Valori procentuale

Intrebarea a fost lansata la 4-iunie-2012 si s-a incheiat la 11-iunie-2012

Aveti dreptul la un singur vot. Se poate alege o singura optiune. Sondajul de opinie "Intrebarea saptamanii" de la Radioamator.ro nu este stiintific si reflecta numai opiniile utilizatorilor acestui site care au decis sa voteze. Rezultatele nu trebuie considerate a reprezenta opiniile comunitatii de radioamatori din Romania. Aceste intrebari nu sunt comandate de nimeni. Intrebarile saptamanii sunt initiate de redactorii Radioamator.ro, care incearca sa puna in discutie subiecte la ordinea zilei, unele cu specific local, cu referiri la situatia actuala a radioamatorismului YO, dar si teme care constituie preocupari ale radioamatorilor de pretutindeni, cum ar fi activitatea DX, participarea in concursuri, modurile de lucru preferate, conditiile de lucru, problema TVI etc. Rezultatele sondajelor se transpun in cifre si procente. E greu de spus daca ele sunt de folos vreunei institutii (FRR, ANCOM) sau daca ar putea avea vreo consecinta concreta, dat fiind ca reflecta opiniile unui numar mic de radioamatori, de aceea nici nu avem pretentia ca se pot trage din ele concluzii valabile. Participarea este benevola.

Comentarii (8)  

  • Postat de Florentin (yo9cho) la data de 2012-06-05 10:10:02 (ora Romaniei)
  • Telegrafia este ideala pentru DX(buna pentru "sportivi", prefer telefonia ca fiind un mod confortabil de a schimba opinii.Eu sunt....mi-e si rusine sa o spun..."HOBBYST".Na ca am zis-o!

  • Postat de Miki (yo5ajr) la data de 2012-06-05 22:39:16 (ora Romaniei)
  • Sunt incapabil sa inteleg acele "ciupituri" - controverse, complexe de inferioritate, superioritate ce se manifesta intre radioamatori care "cultiva" o anumita ramura de specialitate din paleta atat de multicolora a radioamatorismului. Ce fel de mentalitate ne impinge sa supra sau subestimam unii pe altii pe considerente de interes fata de ce se ocupa fie care radioamator indiferent ca e contestman, DX man, constructor, telegrafist, fonist, digi mode etc? Oameni buni - intelegeti odata - noi avem nevoie unii de altii, noi impreuna formam a ce a ce se cheama RADIOAMATORISM, indiferent de preocuparea favorita in acest domeniu al fie caruia. Lasati neintelegerile si prejudecatile pe seama politicienilor...ca de aia nu exista intre ei...saracii - RADIOAMATORI....hi.

  • Postat de Vasile (yo6ex) la data de 2012-06-07 12:12:14 (ora Romaniei)
  • Miki, nu fii supărat. Grădina lui Dumnezeu este mare şi trebuie să-i suporte pe toţi. Nu este prima dată când unii care din lene sau neputinţă nu au învăţat telegrafie, dar aruncă cu nonşalanţă noroi spre această activitate.
    Direct prin cuvinte sau indirect prin fraze bine aranjate.

  • Postat de Florentin (yo9cho) la data de 2012-06-07 12:30:20 (ora Romaniei)
  • "Sunt incapabil sa inteleg acele "ciupituri" - controverse, complexe de inferioritate, superioritate ce se manifesta intre radioamatori care "cultiva" o anumita ramura de specialitate din paleta atat de multicolora a radioamatorismului. Ce fel de mentalitate ne impinge sa supra sau subestimam unii pe altii pe considerente de interes fata de ce se ocupa fie care radioamator indiferent ca e contestman, DX man, constructor, telegrafist, fonist, digi mode etc?"
    Draga Miky, tragi repede concluzii gresite.Nimeni nu "ciupeste" pe nimeni.Era numai parerea mea personala si democratic ar fi fost sa o accepti.
    Draga Vasile, nu trebuie sa impaci pe nimeni." Nu este prima dată când unii care din lene sau neputinţă nu au învăţat telegrafie" -hehe-ma distreaza postarea ta! Cred ca am explicat foarte clar: " prefer telefonia ca fiind un mod confortabil de a schimba opinii".Ce ai impotriva si mai ales de unde stii ca nu am invatat CW la vremea mea? Fi fericit ca am inceput cu:"Telegrafia este ideala pentru DX".Este un neadevar?
    Ceva nu este in regula, cred cu postarile dvs.Sunteti prea sensibili...
    73!

  • Postat de Florentin (yo9cho) la data de 2012-06-08 10:03:59 (ora Romaniei)
  • 74-prefer telegrafie,24-in egala masura,95-prefer telefonie, 15-nici-nici,

    Ceva comentarii domnilor Miky si Vasile?
    73!

  • Postat de Mircea (yo4si) la data de 2012-06-09 13:16:20 (ora Romaniei)
  • Curent/lipsa curent. Purtatoare/lipsa purtatoare. Si genialul Samuel Morse. Si este liniste in casa. Prefer CW, pemtru ca intamplator o cunosc. Dar, cu surprindere am constatat dupa cateva ore de CQWW SSB, ca m-am culcat cu un zambet in suflet. Am auzit OAMENI. Cu diverse tonalitati, inflexiuni de voce, unii chiar cu un talent real de a-ti transmite un sentiment placut chiar la acel simplu control. Si totusi am votat CW... 73s de Mircea = yo4si.

  • Postat de NICULET AUREL la data de 2012-06-10 10:58:13 (ora Romaniei)
  • De obicei prefer SSB ,dar fiecare,poate sa utilizeze,ce mod doreste.Am invatat cam 8 ani de rusa,si la ce-mi foloseste, prefer inca sa mai invat engleza.Cestia cu cel mai mare din parcare, nu are nici un sens,in discutii.Domnilor, va doresc,viata lunga,si fericire. 73 NICK

  • Postat de Dan (yo3gh) la data de 2012-06-10 13:21:17 (ora Romaniei)
  • Buna ziua , cunosc CW dar prefer " vocea " , mai ales dupa 1989 data de la care s-a putut " vorbi " orice , cand libertatea de exprimare si-a spus cuvantul .... asa cum spunea cineva mai sus e altceva cand simti " caldura " sau inflexiunile vocii corespondentului , devenim mai umani , nu mai suntem masini ! E o parere personala ... Numai bine , 73!

    Scrieti un mic comentariu pentru intrebarea acestei saptamani!  

    Comentariul dumneavoastra va aparea dupa postare imediat sub rezultate. Va rugam sa aveti o opinie cat mai concisa si in legatura cu subiectul intrebarii curente.
    Mesajele care contin (fara a se limita la) atac la persoana, injurii, jigniri, expresii obscene vor fi sterse.
    Comentariu *
    Trebuie sa va autentificati pentru a putea adauga un comentariu.

    Copyright © Radioamator.ro. Toate drepturile rezervate. All rights reserved
    Articole | Concursuri | Mica Publicitate | Forum YO | Pagini YO | Call Book | Diverse | Regulamentul portalului | Contact