hamradioshop.ro

Rezultate la intrebarea saptamanii

Alte intrebari mai vechi Comentati intrebarea acestei saptamani
Intrebare: Cat de eficient vi se pare pentru atenuarea zgomotului DSP-ul (prelucrarea digitala a semnalului), prezent in multe transivere moderne?
Valori absolute
Valori absolute

Valori procentuale
Valori procentuale

Intrebarea a fost lansata la 14-ianuarie-2013 si s-a incheiat la 21-ianuarie-2013

Aveti dreptul la un singur vot. Se poate alege o singura optiune. Sondajul de opinie "Intrebarea saptamanii" de la Radioamator.ro nu este stiintific si reflecta numai opiniile utilizatorilor acestui site care au decis sa voteze. Rezultatele nu trebuie considerate a reprezenta opiniile comunitatii de radioamatori din Romania. Aceste intrebari nu sunt comandate de nimeni. Intrebarile saptamanii sunt initiate de redactorii Radioamator.ro, care incearca sa puna in discutie subiecte la ordinea zilei, unele cu specific local, cu referiri la situatia actuala a radioamatorismului YO, dar si teme care constituie preocupari ale radioamatorilor de pretutindeni, cum ar fi activitatea DX, participarea in concursuri, modurile de lucru preferate, conditiile de lucru, problema TVI etc. Rezultatele sondajelor se transpun in cifre si procente. E greu de spus daca ele sunt de folos vreunei institutii (FRR, ANCOM) sau daca ar putea avea vreo consecinta concreta, dat fiind ca reflecta opiniile unui numar mic de radioamatori, de aceea nici nu avem pretentia ca se pot trage din ele concluzii valabile. Participarea este benevola.

Comentarii (6)  

  • Postat de Sandokan la data de 2013-01-14 21:35:13 (ora Romaniei)
  • e criza, DSP si tot tacamul nu-si au rostul..., ce farmec ar mai avea CW-ul ??`?; dictarea s-a predat prin clasa-3., simultan cu caligrafia...,bla bla..si-asa va fi sters...

  • Postat de Costel la data de 2013-01-15 09:04:45 (ora Romaniei)
  • TIN SA CONTRAZIC PE AMICUL 'NERADIOAMATOR', SUNT RADIOAMATOR DIN LICEU SI AM CONSTRUIT NUMEROASE VARIANTE DE STATII CU EMF 500, INCLUSIV CU LITERA'C' CARE AVEA LATIME DE 500Hz, INTRAU PREA MULTE STATI CW,URECHEA ERA BUNA, DAR NU INTODEAUNA REUSEAM SA SCOT DX SI SA VALUDEZ LEGATURA, ATUCI DX-URILE NU ERAU ANUNTATE PE CLUSTER...HI. AM VISAT O STATIE MODERNA SI SA AIBA DE TOATE, AM 'STRANS CUREAUA' SI ABIA IN 2005!!! AM REUSIT SA CUMPAR ASA CEVA....SATISFACTIE DEOSEBITA , NU FAC RECLAMA DAR TE INVIT LA MINE SA AUZI CE N-AI AUZIT....TE ASTEPT, NERADIOAMATORULE...HI

  • Postat de Ilie la data de 2013-01-15 21:35:13 (ora Romaniei)
  • Desi uneori prelucrarea digitala adauga unele zgomote proprii, este categoric un mare cistig pentru legaturile radio. Au fost situatii de QRM in care fara o reducere a benzii de trecere la minim, 50 Hz, QSO-ul in CW nu ar fi fost posibil. In locatia mea zgomotul urban ajunge in 80 m la 59. Fara prelucrare digitala modurile digitale ar fi doar un vis frumos.

  • Postat de Lari la data de 2013-01-16 21:08:40 (ora Romaniei)
  • Aproape un an am prospectat multitudinea de oferte de pe piata si am optat pentru un trx modern cu IF DSP la sfarsitul anului 2009 de la o celebra firma producatoare de aparatura de comunicatii radio,in general ,,ma scoate’’ din incurcaturi in conditiile de locatie urbana.YO3BBW are dreptate,ba eu am in plus ,,pe cap’’ si reostatele din perete de la becurile din apartament,colegii hami care m-au vizitat au vazut necazurile aduse de acestea...!!!Cu un vechi trx HM ,,ocupau banda’’ cu qrm ul lor.....hi.DSP ul un accesoriu modern care ne este util in traficul DX.Cu sau fara DSP sa aveti in log numai DX uri.73’s. Lari,YO9CSM,ALEXANDRIA.

  • Postat de Marius Alexandru la data de 2013-01-18 03:06:35 (ora Romaniei)
  • M-am jucat un pic cu cateva transceivere (de amatori si profi) cu DSP/IF cat si cu un modul independent DSP/AF. As avea multe de comentat insa o sa ma rezum doar la faptul ca DSP-ul, cel putin in opinia mea, nu compenseaza sau mai degraba e complementar unui front-end, filtru roofing si filtre IF analogice de calitate... si multe alte "traditionale". Intr-un cuvant un "gadget" pe care e placut sa il ai... pe langa o antena performanta si o locatie degajata. 73~~

  • Postat de Elvis la data de 2013-01-18 12:29:04 (ora Romaniei)
  • Cu ceva timp in urma doream sa cumpar TCXO 9 pt un FT 857D,un radioamator din YO8 in scrie ca acel tranceiver are asa ceva, ca din cauza asta are D la sfarsit...raspunsul de la mine il gaseste acun la "intrebarea saptamanii",D inseamna ca are DSP(numai pe AF).

    Scrieti un mic comentariu pentru intrebarea acestei saptamani!  

    Comentariul dumneavoastra va aparea dupa postare imediat sub rezultate. Va rugam sa aveti o opinie cat mai concisa si in legatura cu subiectul intrebarii curente.
    Mesajele care contin (fara a se limita la) atac la persoana, injurii, jigniri, expresii obscene vor fi sterse.
    Comentariu *
    Trebuie sa va autentificati pentru a putea adauga un comentariu.

    Copyright © Radioamator.ro. Toate drepturile rezervate. All rights reserved
    Articole | Concursuri | Mica Publicitate | Forum YO | Pagini YO | Call Book | Diverse | Regulamentul portalului | Contact