hamradioshop.ro

Rezultate la intrebarea saptamanii

Alte intrebari mai vechi Comentati intrebarea acestei saptamani
Intrebare: Cate carti de confirmare (QSL) ati colectionat pana acum?
Valori absolute
Valori absolute

Valori procentuale
Valori procentuale

Intrebarea a fost lansata la 13-mai-2013 si s-a incheiat la 20-mai-2013

Aveti dreptul la un singur vot. Se poate alege o singura optiune. Sondajul de opinie "Intrebarea saptamanii" de la Radioamator.ro nu este stiintific si reflecta numai opiniile utilizatorilor acestui site care au decis sa voteze. Rezultatele nu trebuie considerate a reprezenta opiniile comunitatii de radioamatori din Romania. Aceste intrebari nu sunt comandate de nimeni. Intrebarile saptamanii sunt initiate de redactorii Radioamator.ro, care incearca sa puna in discutie subiecte la ordinea zilei, unele cu specific local, cu referiri la situatia actuala a radioamatorismului YO, dar si teme care constituie preocupari ale radioamatorilor de pretutindeni, cum ar fi activitatea DX, participarea in concursuri, modurile de lucru preferate, conditiile de lucru, problema TVI etc. Rezultatele sondajelor se transpun in cifre si procente. E greu de spus daca ele sunt de folos vreunei institutii (FRR, ANCOM) sau daca ar putea avea vreo consecinta concreta, dat fiind ca reflecta opiniile unui numar mic de radioamatori, de aceea nici nu avem pretentia ca se pot trage din ele concluzii valabile. Participarea este benevola.

Comentarii (3)  

 • Postat de NICK la data de 2013-05-14 15:49:38 (ora Romaniei)
 • Ciprian,vad ca situatia treneaza, .. De ce ?? Eu consider ca neinteresanta problema. De ce ? Cei "" batrani si strangatori "au saci intregi de QSL-uri. Atunci cum sa dam un imbold discutiilor ? Eventual si o tenta """RAZBOINICA '' ? Dar o situatie, de contrazicere in sensul frumos, constructiv, din care sa se ajunga la o concluzie buna (sau fiecare cu adevarul lui, dar bine argumentat !! ). In aceiasi idee, eu as propune (atentie daca permiti in calitatea ... si de moderator ..)o discutie de genul QSL-ul pe hartie, tiparit sau QSL-ul virtual (electronic ), Avantaje, dezavantaje si tot ce ar deriva de aici, mai ales ca vor fi ... ceva comentarii. E ideia mea si o propun. Asta nu inseamna ca e si buna si se poate insusi ! dar ar fi o discutie mai antrenanta. Te rog ! Cu stima nick-yo9agn

 • Postat de Misi la data de 2013-05-16 19:47:50 (ora Romaniei)
 • Prin anii 60, se spunea,ca un QSO este incheiat atunci, cand s-a completat,si s-a trimis QSL-ul.
  Dar Radiocluburile au asigurat QSL-uri( ce-i drept,modeste )dar gratuite.Trimiterea la fel, gratuita.Asta,in avantajul "batranilor".Dar adunatul am inceput mult mai tarziu,dupa 1996, cand am promovat in cl a 2 -a.Inainte de 89 ,mi s-a spus ,ca "nu putem fi totii cu a intaia, si a doua,trebuie cineva sa fie si cu a treia".Iar alesul eu am fost...
  Altfel se aduna QSL- uri functie de benzi lucrate.
  Am marcat in mai mult de o mie,cca 6 kg.
  As propune intrebarea si in varianta "cate ati expediat".
  Cu respect,Misi,yo6aei.

 • Postat de Vasile la data de 2013-05-18 07:08:28 (ora Romaniei)
 • Nu colectionez QSL-uri,nu ma zbat financiar sa pun mana pe un QSL anume,daca primesc...raspund cu intarziere !Prin anul 1986 stiu ca am trimis f multe pt 2m si nu am primit nici jumatate confirmari !Nu ma mai intereseaza acum o tara anume,sa incep sa ma dau de ceasul mortii sa obtin confirmare !Cunosc destui radioamatori care au saci intregi si unii dintre ei chiar le-au dat la topit !Ramane placerea contactului radio !
  73 Vasile !

  Scrieti un mic comentariu pentru intrebarea acestei saptamani!  

  Comentariul dumneavoastra va aparea dupa postare imediat sub rezultate. Va rugam sa aveti o opinie cat mai concisa si in legatura cu subiectul intrebarii curente.
  Mesajele care contin (fara a se limita la) atac la persoana, injurii, jigniri, expresii obscene vor fi sterse.
  Comentariu *
  Trebuie sa va autentificati pentru a putea adauga un comentariu.

  Copyright © Radioamator.ro. Toate drepturile rezervate. All rights reserved
  Articole | Concursuri | Mica Publicitate | Forum YO | Pagini YO | Call Book | Diverse | Despre Radioamator.ro | Contact