hamradioshop.ro

Rezultate la intrebarea saptamanii

Alte intrebari mai vechi Comentati intrebarea acestei saptamani
Intrebare: Care este directia teritoriala IGCTI de care apartineti administrativ ca radioamator?
Valori absolute
Valori absolute

Valori procentuale
Valori procentuale

Intrebarea a fost lansata la 4-decembrie-2005 si s-a incheiat la 11-decembrie-2005

Aveti dreptul la un singur vot. Se poate alege o singura optiune. Sondajul de opinie "Intrebarea saptamanii" de la Radioamator.ro nu este stiintific si reflecta numai opiniile utilizatorilor acestui site care au decis sa voteze. Rezultatele nu trebuie considerate a reprezenta opiniile comunitatii de radioamatori din Romania. Aceste intrebari nu sunt comandate de nimeni. Intrebarile saptamanii sunt initiate de redactorii Radioamator.ro, care incearca sa puna in discutie subiecte la ordinea zilei, unele cu specific local, cu referiri la situatia actuala a radioamatorismului YO, dar si teme care constituie preocupari ale radioamatorilor de pretutindeni, cum ar fi activitatea DX, participarea in concursuri, modurile de lucru preferate, conditiile de lucru, problema TVI etc. Rezultatele sondajelor se transpun in cifre si procente. E greu de spus daca ele sunt de folos vreunei institutii (FRR, ANCOM) sau daca ar putea avea vreo consecinta concreta, dat fiind ca reflecta opiniile unui numar mic de radioamatori, de aceea nici nu avem pretentia ca se pot trage din ele concluzii valabile. Participarea este benevola.

Comentarii (8)  

 • Postat de Feri la data de 2005-12-07 11:54:36 (ora Romaniei)
 • Daca s-ar mai imbunatati putin callbook-ul PDF emis de IGCTI, ar fi usor de aflat, folosind doar functia "search" din Acrobat. Astfel: YO2: 592 indicative, din care 27 cluburi; Am incercat sa fac analiza completa, dar m-am oprit, fiindca e bataie de cap in forma in care e acum:

  - exista indicativele prezente si precedente ale aceleiasi persoane, fara a se mentiona perioadele de valabilitate sau macar ce indicativ e in vigoare(vezi YO5OWN si YO6OWN)

  - La coloana Adresa, nu se respecta la toate judetele un model de adresa consistent - ex. "ARAD", "JUD.AR." "doar localitate" in timp ce majoritatea adreselor sunt de tipul ex. "MM - Baia Mare"

  YO2: 592 indicative, din care 27 cluburi

  YO3: 1076 indiative, din care 31 cluburi

  yo4: 524 indicative, din care 24 cluburi

  YO5: 1177 indicative, din care 72 cluburi

  YO6: 776 indicative, din care 55 cluburi

  yo7: 492 indicative, din care 32 cluburi

  yo8: 654 indicative, din care 37 cluburi

  yo9: 917 indicative, din care 47 cluburi

  Valorile nu sunt cele reale, fiindca sufera de abaterile mentionate la inceput.

  Cu stima,

  Feri, yo6own.

 • Postat de Pit, yo3jw la data de 2005-12-07 22:52:07 (ora Romaniei)
 • Feri
  Trebuie sa recunosc ca ar fi o realizare daca IGCTI ar da pe mana federatiei toata aceasta operatie de autorizare. Asta ar crea obligatii si poate s-ar ajunge unde se doreste. Din pacate acest lucru nu este posibil. Faptpul ca la unele apare judetul, iar la altele nu, se datoreaza bazelor de date diferite dela DT la DT. Este posibil dupa intrarea in vigoare a noului regulament sa se faca lumina!! Dar va mai dura ceva timp. Sa speram...
  Pit

 • Postat de Feri la data de 2005-12-08 09:54:58 (ora Romaniei)
 • DR OM Pit, cu tot respectul, dar ce ar fi daca in mod similar, ACR ar da carnete de sofer si ar inmatricula automobile in YO? Cel care aloca resursa(IGCTI), are capacitate de decizie si control. FRR are in statut unul din scopuri "controlul radioamatorismului". Personal nu cred ca e in stare. Iar legal, FRR nu poate emite pretentii decat catre proprii membri, in timp ce toti radioamatorii se supun legilor tarii, regulamentului si controlului IGCTI. Regulile familiei se aplica doar in familie. 73 de Feri.

 • Postat de Maria - YO7CEG la data de 2005-12-08 14:28:50 (ora Romaniei)
 • F.R.Radioamatorism este O organizatie sportiva(poate si altfel)cu statut propiu,asemanator cu cel al SRL-urilor...din ce s-a vazut publicat pe net...NU cred ca poate fi abilitata ptr. astfel de activitati-de autorizare-"pe mana ei"... s-ar alege praful...Asta ar fi o "rezolvare"...oare ARRL -ul face autorizari ? sau la altii cum o fi...! Ne tot dam cu presupusul,caci acesta este sportul national...

 • Postat de Pit, yo3jw la data de 2005-12-09 01:44:07 (ora Romaniei)
 • ...sport national... da asa este acum pentruca nimunui nu-i pasa... dar daca ar trebui sa puna osul la treaba....sa raspunda ! Ce raspundere are federatia azi? Regulamentul exista si ar trebui aplicat. Implicatiile ar fi majore, din spectator ar deveni jucator, ca se poarta ideea. Daca zici ceva acum de control te trimite la IGCTI ca ei au atributii de control. Federatia nu! Ce se controleaza? Se pare ca e mai bine sa nu te intrebe nimeni despre unele, altele....
  Cat priveste baza de date, ca de aici a pornit discutia. Dupa ce se vor da noile autorizatii, sper ca baza de date sa fie mai mica si adusa la zi. Cineva intreba unde gaseste formularele. Probabil dupa ce regulamentul va apare publicat in MO, vor fi puse si formularele pe site-ul IGCTI
  Pit

 • Postat de kiss vasile la data de 2005-12-09 10:47:19 (ora Romaniei)
 • Dupa umila mea parere "RADIOAMATORISM"-ul este un hobbi.!jucat dupa anumite regulii.Daca joci cinstit nu are nimeni cu tine nimic.eventual cate un "PROFESIONIST" degradat la "AMATOR". Poate vom avea odata placerea de a ne intalni numai amatori in domeniu.
  73'Vasile

 • Postat de Vasile YO5FMT (yo5fmt) la data de 2005-12-10 13:21:08 (ora Romaniei)
 • De fapt sondajul acesta reflecta mai bine o alta intrebare:pe zone districtuale cam cati au acces internet si acceseaza site-ul R.Ro...Concluzia este ca dezolant de putini...

 • Postat de gheorghe gheorghe la data de 2006-05-22 12:26:08 (ora Romaniei)
 • Poate citeste si cineva de la -IGCTI BUCURESTI-si se auto sesizeaza ....referitor la intrusi ,piratii benzilor de :2m si 432Mhz. SA de dumnezeu sa scpam de ei !!

  Scrieti un mic comentariu pentru intrebarea acestei saptamani!  

  Comentariul dumneavoastra va aparea dupa postare imediat sub rezultate. Va rugam sa aveti o opinie cat mai concisa si in legatura cu subiectul intrebarii curente.
  Mesajele care contin (fara a se limita la) atac la persoana, injurii, jigniri, expresii obscene vor fi sterse.
  Comentariu *
  Trebuie sa va autentificati pentru a putea adauga un comentariu.

  Copyright © Radioamator.ro. Toate drepturile rezervate. All rights reserved
  Articole | Concursuri | Mica Publicitate | Forum YO | Pagini YO | Call Book | Diverse | Despre Radioamator.ro | Contact