hamradioshop.ro

Rezultate la intrebarea saptamanii

Alte intrebari mai vechi Comentati intrebarea acestei saptamani
Intrebare: Obisnuiti sa monitorizati balizele radio pentru a evalua propagarea in benzile de unde scurte?
Valori absolute
Valori absolute

Valori procentuale
Valori procentuale

Intrebarea a fost lansata la 3-februarie-2014 si s-a incheiat la 10-februarie-2014

Aveti dreptul la un singur vot. Se poate alege o singura optiune. Sondajul de opinie "Intrebarea saptamanii" de la Radioamator.ro nu este stiintific si reflecta numai opiniile utilizatorilor acestui site care au decis sa voteze. Rezultatele nu trebuie considerate a reprezenta opiniile comunitatii de radioamatori din Romania. Aceste intrebari nu sunt comandate de nimeni. Intrebarile saptamanii sunt initiate de redactorii Radioamator.ro, care incearca sa puna in discutie subiecte la ordinea zilei, unele cu specific local, cu referiri la situatia actuala a radioamatorismului YO, dar si teme care constituie preocupari ale radioamatorilor de pretutindeni, cum ar fi activitatea DX, participarea in concursuri, modurile de lucru preferate, conditiile de lucru, problema TVI etc. Rezultatele sondajelor se transpun in cifre si procente. E greu de spus daca ele sunt de folos vreunei institutii (FRR, ANCOM) sau daca ar putea avea vreo consecinta concreta, dat fiind ca reflecta opiniile unui numar mic de radioamatori, de aceea nici nu avem pretentia ca se pot trage din ele concluzii valabile. Participarea este benevola.

Comentarii (5)  

 • Postat de Sorin la data de 2014-02-04 08:06:16 (ora Romaniei)
 • Buna dimineata!
  Eu am votat cu un DA bolduit. Poate sa para desuet sa ma monitorizezi balizele in aceste vremuri in care internetul a capatat acoperire globala si a devenit atit de accesibil. Eu fac acest lucru frecvent, in special pentru cele operate in CW si o consider cea mai simpla si directa metoda de evaluare a propagarii. Atit pentru balizele din programele internationale cit si pe cele QRP/QRPP instalate de diversi radioamatori. Si, ca sa il parafrazez pe unul din prietenii mei, ma bucur adesea de 'spectacolul propagarii': balize de 100mW cu antena in podul casei, 500 mW intr-o verticala, 2-5 wati din una din tarile Americii de Sud, 40 mW intr-un Loop de la un coleg din YO, etc etc.. Am realizat si o
  colectie de fisiere audio si obisnuiesc sa trimit rapoarte prin E-mail. Si imi place sa ma uit apoi
  pe internet cum sint construite, de multe ori cu improvizatii groaznice. :-))

  Sint contrariat adesea cind in 10 metri se aud traznet balize QRP din Europa sau DX dar nu este nici o statie in banda. Pentru ca nimeni nu asculta sau face apel mai insistent!
  73s Sorin

 • Postat de Nelu la data de 2014-02-05 17:33:26 (ora Romaniei)
 • Am votat DA, monitorizez balizele NCDXF/IARU in CW in benzile superioare de la 14 MHz in sus. Acopera tot globul si emit ton continu, dupa indicativ, cu 100W/10W/1W/100mW.Pentru cei interesati postez link:
  http://www.ncdxf.org/beacon/beaconschedule.html
  Eu le consider deosebit de utile in evaluarea propagarii. Balizele emit in ordinea care este in lista.
  73s Nelu

 • Postat de Francisc Grunberg la data de 2014-02-05 23:40:56 (ora Romaniei)
 • Articolul in limba romana despre balizele NCDXF/IARU se gaseste la aceasta adresa:
  http://yo4px.blogspot.ro/2010/01/reteaua-de-balize-ncdxfiaru-un.html">http://yo4px.blogspot.ro/2010/01/reteaua-de-balize-ncdxfiaru-un.html
  73 Fery

 • Postat de Mircea (yo4si) la data de 2014-02-07 17:43:41 (ora Romaniei)
 • Si eu ascult cu placere miliwatii balizelor. Dar de cand am citit, in mai 2013, pe blogul lui YO4PX (multumesc Fery ! ), despre Reverse Beacon Network, sunt foarte incantat sa ma transform eu in baliza si sa vad cum sunt auzit in diverse puncte ale globului.
  http://yo4px.blogspot.ro/2013/05/despre-reverse-beacon-network-si.html#more">http://yo4px.blogspot.ro/2013/05/despre-reverse-beacon-network-si.html#more
  Chiar daca nu ati avut timp sa invatati putina telegrafie, puteti incerca si dumneavoastara cu un bug cu memorie, sau cu acele memorii CW cum le au 857 sau 897 si altele... Va fi super ! Mircea = yo4si

 • Postat de Marius la data de 2014-02-07 19:32:02 (ora Romaniei)
 • Ascult in special 28,24,21. Are dreptate Nea'Mircea cu RBN(reverse beacon network), minune mare sa-ti poti "vedea" efectiv semnalul in diverite parti ale globului. Mai nou ma joc cu un sdr(rtl cu upconverter) si cw skimmer,iar simbata si duminica il conectez si eu la RBN, sigur se bucura cineva asa cum si eu m-am bucurat la rindul meu.
  Ps. am un fisier cu toate balizele raportate ca existente de RBN,daca intereseaza pe cineva un email si-l are.

  spor 73 de yo7fb Marius

  Scrieti un mic comentariu pentru intrebarea acestei saptamani!  

  Comentariul dumneavoastra va aparea dupa postare imediat sub rezultate. Va rugam sa aveti o opinie cat mai concisa si in legatura cu subiectul intrebarii curente.
  Mesajele care contin (fara a se limita la) atac la persoana, injurii, jigniri, expresii obscene vor fi sterse.
  Comentariu *
  Trebuie sa va autentificati pentru a putea adauga un comentariu.

  Copyright © Radioamator.ro. Toate drepturile rezervate. All rights reserved
  Articole | Concursuri | Mica Publicitate | Forum YO | Pagini YO | Call Book | Diverse | Despre Radioamator.ro | Contact