hamradioshop.ro

Rezultate la intrebarea saptamanii

Alte intrebari mai vechi Comentati intrebarea acestei saptamani
Intrebare: Cat de frecvent puneti in Logbook of The World (LoTW) legaturile radio realizate?
Valori absolute
Valori absolute

Valori procentuale
Valori procentuale

Intrebarea a fost lansata la 7-aprilie-2014 si s-a incheiat la 14-aprilie-2014

Aveti dreptul la un singur vot. Se poate alege o singura optiune. Sondajul de opinie "Intrebarea saptamanii" de la Radioamator.ro nu este stiintific si reflecta numai opiniile utilizatorilor acestui site care au decis sa voteze. Rezultatele nu trebuie considerate a reprezenta opiniile comunitatii de radioamatori din Romania. Aceste intrebari nu sunt comandate de nimeni. Intrebarile saptamanii sunt initiate de redactorii Radioamator.ro, care incearca sa puna in discutie subiecte la ordinea zilei, unele cu specific local, cu referiri la situatia actuala a radioamatorismului YO, dar si teme care constituie preocupari ale radioamatorilor de pretutindeni, cum ar fi activitatea DX, participarea in concursuri, modurile de lucru preferate, conditiile de lucru, problema TVI etc. Rezultatele sondajelor se transpun in cifre si procente. E greu de spus daca ele sunt de folos vreunei institutii (FRR, ANCOM) sau daca ar putea avea vreo consecinta concreta, dat fiind ca reflecta opiniile unui numar mic de radioamatori, de aceea nici nu avem pretentia ca se pot trage din ele concluzii valabile. Participarea este benevola.

Comentarii (3)  

 • Postat de Razvan la data de 2014-04-08 10:12:29 (ora Romaniei)
 • Adevarul este ca procedura de inregistrare, validare si upload pentru LOTW e exagerat de complicata, asa se intampla cand o minte de inginer gandeste o interfata :), de-aici si motivul pentru care probabil multi au renuntat a duce pana la capat procedura. La mine pe eQSL.cc si hrdlog.net se incarca QSO-urile automat din Ham Radio Deluxe, iar pe LOTW, QRZ si clublog le incarc manual odata la 1-2-3 saptamani - in functie de activitate. Din ce am observat, pe LOTW am cele mai multe legaturi confirmate - totusi putine, cam 1/3 din total.

 • Postat de Marius (yo8rku) la data de 2014-04-08 16:41:20 (ora Romaniei)
 • Nu folosesc LOTW, sunt multumit si folosesc celelalte servicii, pentru ca nu sunt interesat de confirmari/diplome si alte "recunostinte".
  Am observat ca si pe qrz.com s-a introdus un sistem asemanator de validare, dar acolo trebuie incarcat "manual" sau prin import .adif, de asta... ca si colegul yo9irf, incarc cand imi aduc aminte hihi.

 • Postat de Virgil la data de 2014-04-09 16:14:00 (ora Romaniei)
 • Folosesc LoTW de circa 6 ani.Am obtinut pana acum 5 diplome DXCC(MIX,CW,SSB,DIG,20m) si mai am conditii pentru inca 5 dar trebuie sa mai "strang" USD ca s-au cam scumpit(cam 50-60 USD o diploma,poate chiar mai mult,functie de diploma).Procedura de inregistrare si urcare a legaturilor nu mi se pare deloc greoaie, trebuie putina atentie.Accesez zilnic pagina pentru a urmari situatia confirmarilor.

  Scrieti un mic comentariu pentru intrebarea acestei saptamani!  

  Comentariul dumneavoastra va aparea dupa postare imediat sub rezultate. Va rugam sa aveti o opinie cat mai concisa si in legatura cu subiectul intrebarii curente.
  Mesajele care contin (fara a se limita la) atac la persoana, injurii, jigniri, expresii obscene vor fi sterse.
  Comentariu *
  Trebuie sa va autentificati pentru a putea adauga un comentariu.

  Copyright © Radioamator.ro. Toate drepturile rezervate. All rights reserved
  Articole | Concursuri | Mica Publicitate | Forum YO | Pagini YO | Call Book | Diverse | Despre Radioamator.ro | Contact