hamradioshop.ro

Rezultate la intrebarea saptamanii

Alte intrebari mai vechi Comentati intrebarea acestei saptamani
Intrebare: Utilizati sistemul DX Cluster in activitatea de radioamator?
Valori absolute
Valori absolute

Valori procentuale
Valori procentuale

Intrebarea a fost lansata la 30-iunie-2014 si s-a incheiat la 7-iulie-2014

Aveti dreptul la un singur vot. Se poate alege o singura optiune. Sondajul de opinie "Intrebarea saptamanii" de la Radioamator.ro nu este stiintific si reflecta numai opiniile utilizatorilor acestui site care au decis sa voteze. Rezultatele nu trebuie considerate a reprezenta opiniile comunitatii de radioamatori din Romania. Aceste intrebari nu sunt comandate de nimeni. Intrebarile saptamanii sunt initiate de redactorii Radioamator.ro, care incearca sa puna in discutie subiecte la ordinea zilei, unele cu specific local, cu referiri la situatia actuala a radioamatorismului YO, dar si teme care constituie preocupari ale radioamatorilor de pretutindeni, cum ar fi activitatea DX, participarea in concursuri, modurile de lucru preferate, conditiile de lucru, problema TVI etc. Rezultatele sondajelor se transpun in cifre si procente. E greu de spus daca ele sunt de folos vreunei institutii (FRR, ANCOM) sau daca ar putea avea vreo consecinta concreta, dat fiind ca reflecta opiniile unui numar mic de radioamatori, de aceea nici nu avem pretentia ca se pot trage din ele concluzii valabile. Participarea este benevola.

Comentarii (11)  

 • Postat de Noni (yo2dno) la data de 2014-07-01 01:58:09 (ora Romaniei)
 • Nu, nu folosesc DX-cluster-ul, nici nu pescuiesc in acvariu.

 • Postat de Gheorghe Oproescu - Tavi (yo4bkm) la data de 2014-07-01 08:33:59 (ora Romaniei)
 • Folosirea DX-clusterului aduce atingere radioamatorismului ducând la discriminări nemotivate de niciun cod de bune practici sau de onoare. Cât de mult va mai conta experienţa proprie a adevăraţilor vânători de DX-uri prin forţe proprii pe baza unei experienţe cu mult peste cea avută de "pescuitorii din acvariu"? Cât va mai conta experienţa personală, în general? Iar sentimental, pentru cine "viaţa este prea scurtă pentru a te lipsi de DX-cluster", nu mai există fiorul ineditului natural, totul devine din ce în ce mai artificial şi mai virtual, nu însă şi mai virtuos. 73!

 • Postat de Remus (yo2cnh) la data de 2014-07-01 14:55:29 (ora Romaniei)
 • Nu folosesc papusi de cauciuc.
  73!

 • Postat de Kelemen Adrian la data de 2014-07-02 10:47:02 (ora Romaniei)
 • Sa ai experienta extraordinara dar abilitatea de Mafalda n-o are nimeni.Pana la folosirea DX-cluster-ului te puteai folosi de anunturile lui Adrian YO2APJ,Pit YO3JW,QST sau DL QTC,au altele daca comunistii te lasau sa le primesti.Dar indiferent de bine informati erai a face DX de multe ori cu dotari modeste si antene asisderea conta intradevar de abilitatea operatorului.Faptul ca apar informatii in timp real despre expeditii nu face pe nimeni automat un mare radioamator si nici nu aduce atingere artei radioamatorismului,Imi pare rau ca n-am avut norocul sa pot folosii DX-cluster-ul de la inventarea lui ci cu doar vreo 5 ani inainte dar cele 332 de entitati DXCC lucrate au fost reusite fara cluster si folosirea lui nu aduce atingere HAM spiritului.Cu stima .73&gd.dx Ady.

 • Postat de NICK la data de 2014-07-02 17:12:56 (ora Romaniei)
 • Subscriu ,cu respct, la cele postate de Ady.Zadarnic stii data,ora, frecventa exacta, daca n-ai abilitati de ""vanator"" si aparatura performanta.La fel daca n-ai rabdare sa vezi cum emite, cum asculta etc acel corespondent. Modul lui" personalizat" de a chema. In Digimod, postarile de clustere sunt rare,f rare= chiar lipsesc cu desavarsire. Mai mult, aici unde se lucreaza la nivelul zecilor de hertzi , mai vine ""cineva" din Est (dar si din Vest) cu un QRO supraputernic,supraexcitat si gata DX-ul a fugit.Nu sunt de acord cu yo4bkm ca aduce discriminari. In digi nu se posteaza (sau f putin),deci aici nu sunt discriminari. Dar in SSB e la fel. Trebuie sa intuiesti corespondentul: cum chiama,unde chiama, modul lui "personalizat" de chemare sau ascultare(respunde primului, ultimului sau celui mai puternic ?La paranteza precizez ca: fiind cu cca 80W in SSB "am trisat " si in chemarile mele la un dx unde sunt puteri de ordinul sutelor de W sau (chiar KW ) am adaugat la indicativul meu un mic apendice QRP. A reusit stratagema de cele mai multe ori).In final, cu sau fara clustere pot spune (probez cu logul,diplomele etc) ca am peste 200 entit confirmate in Digi, pester 250 diplome ,peste 12000 qso Digi, si (dece NU ?)am 90% din concursurile Digi "luycrate". In plus am depasit 73 primaveri. Ref la papusa de cauciuc a lui Remus:.... de e buna cate o data...la nevoie .. Cu respect nick -yo9agn s-auzim si bune !7949

 • Postat de Marian la data de 2014-07-02 21:27:40 (ora Romaniei)
 • Nu stiu daca este vorba neaparat despre folosirea clusterelor dar urasc pile-up-urile in care cate o statie "rara" face legaturi split pe banda fara a-si da indicativul pentru zeci de minute in sir. Up, up, up... si 599. Din curiozitate, m-am bagat si eu de cateva ori in hora si mi-am dat indicativul, am fost "pescuit" dar nici acum nu stiu pe cine am lucrat, desi am asteptat mult dupa aceea in speranta ca, intr-un final statia "rara" se va identifica. Odata chiar am incercat sa intreb despre cine este vorba, "call?", insa am reusit doar sa-mi pun lumea in cap...

 • Postat de George la data de 2014-07-03 10:03:07 (ora Romaniei)
 • Pentru Marian YO4HGX,daca intrai pe dx cluster nu mai aveai aceasta problema!Probabil unele expeditii dx in dorinta de a raspunde cat mai multor statii,isi transmit indicativul mai rar.

 • Postat de NICK la data de 2014-07-03 19:21:51 (ora Romaniei)
 • Pentru doua statii din districtul 4; YO4HDX SI YO4BKM; In PAGINA DE COMUNICARI r.RO ,la articole(coloana din dreapta) gasim : Radioclubul YO4KAK .... (rezum ) va lucra din careul.... de pe varful Tutuiatu,Com Greci,Judud Tulcea in...ptr concursul de ultrascurte din data.. s.a.m.d. Deci nu cumva e o comunicare tip[ cluster ?? Ba mai mult, te si invita sa-l contactezi, si fara pille-up-ul din Dx . Parerea mea( mi-a mai zis cineva din 8 ca "stiu prost" ): e necesara informarea, e necesara iesirea din carapacea conservatorismului si degeaba o sa caut eu Tutuiatul, daca n-am antena,n-am TRX sau n-am operator bun ..Va salut cu respect,. S-auzim si bune, nick-yo9agn

 • Postat de Vasile la data de 2014-07-04 12:07:25 (ora Romaniei)
 • Nu pot accesa sistemul DX Cluster de pe leptopul meu prost HP Pavilion g7 cumparat la oferta in 2011 decembrie din Florida !L-am intrebat pe N2YO care-i problema si mi-a dat un raspuns in 2 peri !Deci unde sa votez ?La care rubrica ?
  Sper ca nu am inoportunat pe cineva !
  73 Vasile !
  Internetul este pe fir de la Romtelecom in Bordenii Mari Prahova !

 • Postat de Vasile la data de 2014-07-04 12:13:36 (ora Romaniei)
 • Pt.YO4HGX !Precis ca nici tu nu poti accesa DX Cluster de pe Radioamator.ro !
  Cred ca era un indicativ American care deobicei striga QRZ....QRZ...?Am patit si eu....dar nu m-am lasat pana nu l-am obligat sa se identifice cu persiflarile inerente ale celorlalti corespondenti ! 73 vasile !

 • Postat de NICK la data de 2014-07-04 15:41:29 (ora Romaniei)
 • Pentru Vassile YO9FEH ;;;;dr OM Vasile, iti indic cel mai simplu, de accesat, dintre clustere::: te duci pe Radioamator.ro.Pe randul de sus la al patrulea titlu gasesti ''DX si PROPAGARE''Dai click,deschizi si te informezi. Se schimaba (se actualizeaza) din minut-in-minut.E un cluster simplu si ""bunicel"" .Mai pretentios, mai""on line"" :::incarci programul MixW2.20. Are la WIEV rubrica de dialog Cluster, deschizi si gata. Sau, apelezi la ...... din Constanta,care are un cluster(ca program) deosebit. Sunt si altele mai pretentioase ca :: CORABIA DX CLUSTER- numai cine mai doreste, cine mai pofteste !! etc . Cu stima ,ss-auzim si bune , nick 7264

  Scrieti un mic comentariu pentru intrebarea acestei saptamani!  

  Comentariul dumneavoastra va aparea dupa postare imediat sub rezultate. Va rugam sa aveti o opinie cat mai concisa si in legatura cu subiectul intrebarii curente.
  Mesajele care contin (fara a se limita la) atac la persoana, injurii, jigniri, expresii obscene vor fi sterse.
  Comentariu *
  Trebuie sa va autentificati pentru a putea adauga un comentariu.

  Copyright © Radioamator.ro. Toate drepturile rezervate. All rights reserved
  Articole | Concursuri | Mica Publicitate | Forum YO | Pagini YO | Call Book | Diverse | Despre Radioamator.ro | Contact