hamradioshop.ro

Rezultate la intrebarea saptamanii

Alte intrebari mai vechi Comentati intrebarea acestei saptamani
Intrebare: Cand a fost ultima data cand v-ati reparat propriul transceiver?
Valori absolute
Valori absolute

Valori procentuale
Valori procentuale

Intrebarea a fost lansata la 19-ianuarie-2015 si s-a incheiat la 26-ianuarie-2015

Aveti dreptul la un singur vot. Se poate alege o singura optiune. Sondajul de opinie "Intrebarea saptamanii" de la Radioamator.ro nu este stiintific si reflecta numai opiniile utilizatorilor acestui site care au decis sa voteze. Rezultatele nu trebuie considerate a reprezenta opiniile comunitatii de radioamatori din Romania. Aceste intrebari nu sunt comandate de nimeni. Intrebarile saptamanii sunt initiate de redactorii Radioamator.ro, care incearca sa puna in discutie subiecte la ordinea zilei, unele cu specific local, cu referiri la situatia actuala a radioamatorismului YO, dar si teme care constituie preocupari ale radioamatorilor de pretutindeni, cum ar fi activitatea DX, participarea in concursuri, modurile de lucru preferate, conditiile de lucru, problema TVI etc. Rezultatele sondajelor se transpun in cifre si procente. E greu de spus daca ele sunt de folos vreunei institutii (FRR, ANCOM) sau daca ar putea avea vreo consecinta concreta, dat fiind ca reflecta opiniile unui numar mic de radioamatori, de aceea nici nu avem pretentia ca se pot trage din ele concluzii valabile. Participarea este benevola.

Comentarii (4)  

 • Postat de Gheorghe Oproescu - Tavi (yo4bkm) la data de 2015-01-19 20:48:16 (ora Romaniei)
 • Am votat "În ultimii 5 ani". Până acum mai puţin de 4 ani, timp de peste 42 de ani am lucrat numai cu HM. Ultima staţie a fost un hibrid de 60---80W cu care am luctat toate continentele în SSB, fără să mă preocupe vânătoarea de entităţi exotice. Practic nu reparam defecte ci făceam modificări, din pasiune pentru construcţii. Desele intervenţii în staţie mă împingeau şi la dese ieşiri în eter, din curiozitate faţă de modificările aduse. De când am un Kenwood SH (100W) la care nu am reparat nimic până acum, am lucrat intens în prilmele săptămâni, am construit apoi o interfaţă pentru modurile digitale cu care iarăşi am lucrat câteva săptămâni, după care traficul a devenit o monotonie. Nu mai este ca pe vremea când testam construcţiile proprii. Staţia s-a transformat într-un aparat gen telefon fix, mobil sau internet cu care ai dat banul şi poţi să vorbeşti. Ori, simpla discuţie gen "my name is... I very happy ...the skay is..." etc mi-au devenit deja plictisitoare dacă nu pot spune nimic original despre statia mea. 73 & GL!

 • Postat de Miki (yo5ajr) la data de 2015-01-20 08:03:35 (ora Romaniei)
 • Azi majoritatea transceiverelor sunt de firme dar cunosc multi radioamatori care lucreaza cu "home made" ca de ex YO5QAQ si multi altii. Cred ca cei cu inclinatii de "hm" chiar si daca uzeaza de transceivere de marca sunt preocupati de "upgadarea" receptiei. Receptia pentru mine nici-o data nu a fost satisfacator....hi si din aceasta cauza in permanenta caut optimizarile. Sunt convins ca printre noi sant putini care pot fi numiti "steckdoze amateur".

 • Postat de Vasile la data de 2015-01-25 18:18:53 (ora Romaniei)
 • Din 2009 pana acum am dat la reparat 3 TRCV-uri !
  IC751A,TS850SAT si TR 9130 in 2m all mode !
  Cei 56 care si-au reparat singuri ....cred ca sunt tare laudarosi....cine poate repara singur un ICOM 7600 fara aparatura,mana sigura,dotare intelectuala si...scheme !Hai sa fim seriosi !
  73 Vasile !

 • Postat de Vasile la data de 2015-01-26 13:37:58 (ora Romaniei)
 • Am votat la ultima rubrica !
  73 !

  Scrieti un mic comentariu pentru intrebarea acestei saptamani!  

  Comentariul dumneavoastra va aparea dupa postare imediat sub rezultate. Va rugam sa aveti o opinie cat mai concisa si in legatura cu subiectul intrebarii curente.
  Mesajele care contin (fara a se limita la) atac la persoana, injurii, jigniri, expresii obscene vor fi sterse.
  Comentariu *
  Trebuie sa va autentificati pentru a putea adauga un comentariu.

  Copyright © Radioamator.ro. Toate drepturile rezervate. All rights reserved
  Articole | Concursuri | Mica Publicitate | Forum YO | Pagini YO | Call Book | Diverse | Despre Radioamator.ro | Contact