hamradioshop.ro

Rezultate la intrebarea saptamanii

Alte intrebari mai vechi Comentati intrebarea acestei saptamani
Intrebare: Cate repetoare de radioamatori sunt relativ usor accesibile din zona in care locuiti?
Valori absolute
Valori absolute

Valori procentuale
Valori procentuale

Intrebarea a fost lansata la 28-aprilie-2015 si s-a incheiat la 5-mai-2015

Aveti dreptul la un singur vot. Se poate alege o singura optiune. Sondajul de opinie "Intrebarea saptamanii" de la Radioamator.ro nu este stiintific si reflecta numai opiniile utilizatorilor acestui site care au decis sa voteze. Rezultatele nu trebuie considerate a reprezenta opiniile comunitatii de radioamatori din Romania. Aceste intrebari nu sunt comandate de nimeni. Intrebarile saptamanii sunt initiate de redactorii Radioamator.ro, care incearca sa puna in discutie subiecte la ordinea zilei, unele cu specific local, cu referiri la situatia actuala a radioamatorismului YO, dar si teme care constituie preocupari ale radioamatorilor de pretutindeni, cum ar fi activitatea DX, participarea in concursuri, modurile de lucru preferate, conditiile de lucru, problema TVI etc. Rezultatele sondajelor se transpun in cifre si procente. E greu de spus daca ele sunt de folos vreunei institutii (FRR, ANCOM) sau daca ar putea avea vreo consecinta concreta, dat fiind ca reflecta opiniile unui numar mic de radioamatori, de aceea nici nu avem pretentia ca se pot trage din ele concluzii valabile. Participarea este benevola.

Comentarii (6)  

 • Postat de Florentin (yo9cho) la data de 2015-04-29 10:06:11 (ora Romaniei)
 • "Cate repetoare de radioamatori sunt relativ usor accesibile din zona in care locuiti?"
  Intrebarea, cred, gresit formulata.De exemplu in zona mea, sunt accesibile peste 1000 de repetoare (via Echolink) :-)

 • Postat de gabi la data de 2015-04-30 06:40:07 (ora Romaniei)
 • La baia mare avem 2 repetoare un vhf cu raza mare de acoperire insa traficul este aproape inexistent si se reduce la "butonat" ca sa verificam daca mai functioneaza sculele proprii si repetorul. Din pacate primul factor care reduce traficul este lipsa de timp liber, in al doilea rand interferenta cu canalele audio sau video de la reteaua catv RDS ceea ce face imposibila monitorizarea permanenta sau partial in anumite perioade orare de interes comun a acestor frecvente. Interesul a scazut foarte mult fata de anii 2000 cand nu exista GSM ieftin si internetul era copil mic.Astazi in era internetului ar fi mai buna intrebarea saptamanii cat de des deschideti acest site pe zi sau in ce proportie folositi Chaturi (de orice fel facebook, mess, Skype, viber, etc) in defavoarea vocii si a comunicatiilor directe prin statie.

 • Postat de Hotaran Emanuel (yo6hem) la data de 2015-04-30 06:57:41 (ora Romaniei)
 • Cu un minim de echipament in banda de 2m pot lucra din qth-ul propriu 2~3 repetoare,dar atat;cu cine sa schimbi o vorba,un control???

 • Postat de Florian la data de 2015-05-01 07:13:46 (ora Romaniei)
 • 4 in 2m: R0 Babele, R4 Omu, R7x Pucioasa si R2x Matau.
  5 in 70 cm: Bucuresti, Ploiesti, Baicoi, Babele, Omu.
  In total 9. Din /P in nordul orasului se mai poate accesa Lacauti dar doar cel din 70 cm. Fara sa socotim cele din LZ.
  E interesant daca s-ar putea actualiza la zi baza de date cu repetoarele existente. Ciprian, pune un anunt ( notificare ) pe prima pagina sa trimita oamenii listele cu repetoarele active poate ar avea efect. O baza de date actualizata ar fi nemaipomenit de utila.

 • Postat de Elvis la data de 2015-05-01 15:03:14 (ora Romaniei)
 • "Relativ usor" consider ca sunt accesibile acele repetoate cu portabila din oras...in Dr.Tr. Severin sunt doua repetoare accesibile, ambele de UHF.Vecinii din YU(YU1KLD) au amplasat un repetor de UHF, PE 434.600 cu shift de -1,6Mhz chiar langa "Portile de Fier 1"-RU Kladovo iar utilitatea lui am vazut-o anul trecut in primavara la inundatiile din Serbia.Cel de al doilea repetor tot de UHF a venit ca o replica , RU Drobeta .In tranzit prin zona va asteptam pe YO7MG-2, 438.675/431.075.

 • Postat de Florin (yo8sde) la data de 2015-05-04 17:22:14 (ora Romaniei)
 • Din QTH-ul meu sunt accesibile 2 repetoare cu portabila la putere minima: YO8M(145.6375/-0.6) si YO8Y(438.800/-7.6), iar cu statia fixa si antena de pe bloc, inca 2 YO8N(145.600/-0.6) si YO8G(145.7/-0.6)

  Poate ar fi mai bine sa mai apasam pe butonul de PTT, sa mai facem un apel si chiar un QSO pe aceste repetoare, totul inainte de raspunde la acest formular. Asta pentru ca sunt amintite in comentarii, repetoare care au luni bune de cand nu mai sunt in functiune. Dar noi in situati de Doamne fereste! (gen cea actuala din Nepal) tot pe ele si echolink o sa ne bazam, nu?

  Scrieti un mic comentariu pentru intrebarea acestei saptamani!  

  Comentariul dumneavoastra va aparea dupa postare imediat sub rezultate. Va rugam sa aveti o opinie cat mai concisa si in legatura cu subiectul intrebarii curente.
  Mesajele care contin (fara a se limita la) atac la persoana, injurii, jigniri, expresii obscene vor fi sterse.
  Comentariu *
  Trebuie sa va autentificati pentru a putea adauga un comentariu.

  Copyright © Radioamator.ro. Toate drepturile rezervate. All rights reserved
  Articole | Concursuri | Mica Publicitate | Forum YO | Pagini YO | Call Book | Diverse | Despre Radioamator.ro | Contact