hamradioshop.ro

Rezultate la intrebarea saptamanii

Alte intrebari mai vechi Comentati intrebarea acestei saptamani
Intrebare: Care este viteza cea mai mare (in grupe pe minut) la care puteti receptiona mesaje in cod morse confortabil si practic fara greseli?
Valori absolute
Valori absolute

Valori procentuale
Valori procentuale

Intrebarea a fost lansata la 30-noiembrie-2015 si s-a incheiat la 7-decembrie-2015

Aveti dreptul la un singur vot. Se poate alege o singura optiune. Sondajul de opinie "Intrebarea saptamanii" de la Radioamator.ro nu este stiintific si reflecta numai opiniile utilizatorilor acestui site care au decis sa voteze. Rezultatele nu trebuie considerate a reprezenta opiniile comunitatii de radioamatori din Romania. Aceste intrebari nu sunt comandate de nimeni. Intrebarile saptamanii sunt initiate de redactorii Radioamator.ro, care incearca sa puna in discutie subiecte la ordinea zilei, unele cu specific local, cu referiri la situatia actuala a radioamatorismului YO, dar si teme care constituie preocupari ale radioamatorilor de pretutindeni, cum ar fi activitatea DX, participarea in concursuri, modurile de lucru preferate, conditiile de lucru, problema TVI etc. Rezultatele sondajelor se transpun in cifre si procente. E greu de spus daca ele sunt de folos vreunei institutii (FRR, ANCOM) sau daca ar putea avea vreo consecinta concreta, dat fiind ca reflecta opiniile unui numar mic de radioamatori, de aceea nici nu avem pretentia ca se pot trage din ele concluzii valabile. Participarea este benevola.

Comentarii (2)  

 • Postat de Vasile la data de 2015-12-02 02:53:24 (ora Romaniei)
 • Telegrafia ca si limba engleza...un lucru greu...asa spunea un coleg prin anii 1986 !
  Atunci era obligatoriu pt.examen si nu era deloc o cerinta exagerata !Acum cine mai invata telegrafie ?YO3AAJ a invatat pe multi dar acum sa vrea si nu mai are pe cine !Erau f.bune automatele facute de IEMI Bucuresti...s-au pierdut prin radiocluburi !Daca intrebi la FRR....pauza !Acum multumita lui K.Lori poti cumpara la pret modic codor si decoder CW.
  73 Vasile !

 • Postat de Marian la data de 2015-12-03 00:12:08 (ora Romaniei)
 • Nu am raspuns pentru ca mi se par necesare cateva clarificari.

  - de care grupe/minut, cifre, litere, semne de punctuatie, amestecate... etc?

  -ce standard se foloseste la determinarea vitezei, "boabe numarate" sau "PARIS"?

  Pe de alta parte in traficul uzual de radioamatori "mesajele" in general sunt constituite din cuvinte, propozitii, fraze, etc., ceea ce schimba din nou sistemul de referinta al vitezei.

  Spre exemplu eu pot receptiona fara greseala grupe de litere/semne de punctuatie undeva pe la 120-130 "boabe numarate", cifre pe la 150 dar clar, fie si in lb. engleza la mult peste 200.

  Sau cel putin asa era cand am verificat ultima data...

  Scrieti un mic comentariu pentru intrebarea acestei saptamani!  

  Comentariul dumneavoastra va aparea dupa postare imediat sub rezultate. Va rugam sa aveti o opinie cat mai concisa si in legatura cu subiectul intrebarii curente.
  Mesajele care contin (fara a se limita la) atac la persoana, injurii, jigniri, expresii obscene vor fi sterse.
  Comentariu *
  Trebuie sa va autentificati pentru a putea adauga un comentariu.

  Copyright © Radioamator.ro. Toate drepturile rezervate. All rights reserved
  Articole | Concursuri | Mica Publicitate | Forum YO | Pagini YO | Call Book | Diverse | Regulamentul portalului | Contact