hamradioshop.ro

Rezultate la intrebarea saptamanii

Alte intrebari mai vechi Comentati intrebarea acestei saptamani
Intrebare: Ce fel de locatie radio posedati?
Valori absolute
Valori absolute

Valori procentuale
Valori procentuale

Intrebarea a fost lansata la 28-decembrie-2015 si s-a incheiat la 3-ianuarie-2016

Intrebarea a fost sugerata de Morel 4X1AD

Aveti dreptul la un singur vot. Se poate alege o singura optiune. Sondajul de opinie "Intrebarea saptamanii" de la Radioamator.ro nu este stiintific si reflecta numai opiniile utilizatorilor acestui site care au decis sa voteze. Rezultatele nu trebuie considerate a reprezenta opiniile comunitatii de radioamatori din Romania. Aceste intrebari nu sunt comandate de nimeni. Intrebarile saptamanii sunt initiate de redactorii Radioamator.ro, care incearca sa puna in discutie subiecte la ordinea zilei, unele cu specific local, cu referiri la situatia actuala a radioamatorismului YO, dar si teme care constituie preocupari ale radioamatorilor de pretutindeni, cum ar fi activitatea DX, participarea in concursuri, modurile de lucru preferate, conditiile de lucru, problema TVI etc. Rezultatele sondajelor se transpun in cifre si procente. E greu de spus daca ele sunt de folos vreunei institutii (FRR, ANCOM) sau daca ar putea avea vreo consecinta concreta, dat fiind ca reflecta opiniile unui numar mic de radioamatori, de aceea nici nu avem pretentia ca se pot trage din ele concluzii valabile. Participarea este benevola.

Comentarii (2)  

 • Postat de Sorin la data de 2015-12-29 19:45:58 (ora Romaniei)
 • Consider că a doua variantă de răspuns ar trebui formulată: "La bloc, dar fara posibilitati sau cu greutati de montare de antene"
  Am votat varianta 1. M-am făcut "stăpân" pe podul mansardat cu șarpantă de pe blocul meu, folosind parțial tactica lui Morel descrisă într-unul din articolele sale de pe acest site, parțial datorită indiferenței vecinilor și restul datorită staturii proprii HI.
  Momentan am dipoli l/2 pentru 80 și 40 invV sub șarpantă, un X510 peste șarpantă și un spiderbeam hd tot peste șarpantă, în mijlocul ei, pe care l-am ridicat cu mâna, gata asamblat și montat pe un mast de 1.5m din țeavă galvanizată (a fost o aventură)

 • Postat de Vasile la data de 2015-12-30 12:27:28 (ora Romaniei)
 • Eu cred ca varianta nr.3 de raspuns....nu merita culoarea rosie ! HI !De vina cred ca este cel care a sugerat aceasta intrebare ! HI !
  In ce ma priveste,sunt un fericit ca prin anii 1986-88 m-am luptat cu cei din bloc si am reusit atunci sa am 2 antene C11 fixe pt bulgari pt TV,apoi o rotativa cu 2 elemente HM in 14 MHz,o antena cu elemente in X pt UIF bulgari,rusi si romani pt TV.
  Vorbesc despre o platforma de 1,5m/1,5m din beton,sus pe casa liftului.Antenele erau la +36m.Performante am avut,antena HM cu 2 elemente in 14 ...."mergea" excelent si in 21 MHz.
  Am gasit totusi loc si pt.un Yagi cu 9 elemente pt 2m.Performante....YO si LZ !HI !
  Dupa seismul din 1990,brusc am avut o "viziune" si am mutat ....totul la tzara....la Bordenii Mari/PH....sa nu mai am deaface cu "securistii" si alti neinitiatzi din bloc !
  Acum in anul 2015 am numai 2 antene:KLM tribander cu 4 el.cu trapuri condensatoare in superioare si WARC si un INV V 2 x 60 m care...."merge" f.bine pe un IC 7600HF+6m in 1,8 3,5 7 si 50 MHz.
  Deci cine nu se lasa doborat de circumstantze....are antene si satisfactii !
  73 Vasile !

  Scrieti un mic comentariu pentru intrebarea acestei saptamani!  

  Comentariul dumneavoastra va aparea dupa postare imediat sub rezultate. Va rugam sa aveti o opinie cat mai concisa si in legatura cu subiectul intrebarii curente.
  Mesajele care contin (fara a se limita la) atac la persoana, injurii, jigniri, expresii obscene vor fi sterse.
  Comentariu *
  Trebuie sa va autentificati pentru a putea adauga un comentariu.

  Copyright © Radioamator.ro. Toate drepturile rezervate. All rights reserved
  Articole | Concursuri | Mica Publicitate | Forum YO | Pagini YO | Call Book | Diverse | Despre Radioamator.ro | Contact