hamradioshop.ro

Rezultate la intrebarea saptamanii

Alte intrebari mai vechi Comentati intrebarea acestei saptamani
Intrebare: Utilizati vreo aplicatie Arduino in activitatile de radioamatorism?
Valori absolute
Valori absolute

Valori procentuale
Valori procentuale

Intrebarea a fost lansata la 2-ianuarie-2017 si s-a incheiat la 9-ianuarie-2017

Intrebarea acestei saptamani a fost sugerata de Morel 4X1AD

Aveti dreptul la un singur vot. Se poate alege o singura optiune. Sondajul de opinie "Intrebarea saptamanii" de la Radioamator.ro nu este stiintific si reflecta numai opiniile utilizatorilor acestui site care au decis sa voteze. Rezultatele nu trebuie considerate a reprezenta opiniile comunitatii de radioamatori din Romania. Aceste intrebari nu sunt comandate de nimeni. Intrebarile saptamanii sunt initiate de redactorii Radioamator.ro, care incearca sa puna in discutie subiecte la ordinea zilei, unele cu specific local, cu referiri la situatia actuala a radioamatorismului YO, dar si teme care constituie preocupari ale radioamatorilor de pretutindeni, cum ar fi activitatea DX, participarea in concursuri, modurile de lucru preferate, conditiile de lucru, problema TVI etc. Rezultatele sondajelor se transpun in cifre si procente. E greu de spus daca ele sunt de folos vreunei institutii (FRR, ANCOM) sau daca ar putea avea vreo consecinta concreta, dat fiind ca reflecta opiniile unui numar mic de radioamatori, de aceea nici nu avem pretentia ca se pot trage din ele concluzii valabile. Participarea este benevola.

Comentarii (4)  

 • Postat de Claudiu C. la data de 2017-01-03 17:58:47 (ora Romaniei)
 • Anul trecut am realizat primele montaje cu ARDUINO, sunt foarte multe aplicatii pentru radioamatori.
  Montaje realizate si finalizate :
  Balizele YO4KCA/B 144.425MHz si 432.425MHz
  http://yo4krb.blogspot.ro/p/blog-page.html

  Controler antena rotor pt club : https://drive.google.com/drive/folders/0B6jqdGgWnVRPSFpOYUlGUGVyeWM

  Controler AZ+El :
  https://drive.google.com/drive/folders/0B2JCg-duLpmqNmltWlViS1NUZU0

  73 de yo4fyq/kn44fd

 • Postat de Miki (yo5ajr) la data de 2017-01-05 10:27:13 (ora Romaniei)
 • Imi plac intrebarile puse de distinsul nostru prieten, Morel. Pe vremuri tinerii primeau o punga de piese electronice din care incropeau ceva din sfera lor de interes. Azi avem Arduino, montaje versatile care stimuleaza si inventivitatea, imaginatia iubitorilor de electronica aplicata. Impactul intre anii 50 - 60 este urias pentru cei trecuti de 60 - 70 de ani dar si benefic ca nu lasa neuronii sa odihneasca. Seamana cu alimente "semipreparate", economisesti timp cand vrei sa realizezi ceva. In ansamblu "curentul" de arduino este extrem de benefic, mai ales in randul generatiei mai tanara, si nu numai. Odata am facut o aplicatie in domeniul control si reglaj temperatura la un cazan de laborator de fiert palinca :)))))) si a mers. 73 de Miki

 • Postat de Cezar la data de 2017-01-07 21:00:02 (ora Romaniei)
 • Am inceput cu lucruri simple, am trecut la unele automatizari, apoi am pus pe picioare un bug CW, un reflectometru, comanda unor circuite DDS si in fine, unele bucati de cod propriu. Ofera foarte multe aplicatii si e o platforma foarte versatila.

 • Postat de Adrian (yo3hjv) la data de 2017-01-09 10:57:05 (ora Romaniei)
 • Da: controller adaptiv de repetor cu monitorizare de baterie, decodor CW, decodor CTCSS, comanda QRO, Coder RTTY cu tastatura PC, monitor de baterie pentru portabil, TNC, APRS tracker&monitor, monitorizare de temperaturi cu mai multi senzori (laborator), controler de DDS si de PLL samd. A fost un pic dificil la inceput sa trec de la BASIC la C dar totul are un inceput si nevoia te invata.

  Scrieti un mic comentariu pentru intrebarea acestei saptamani!  

  Comentariul dumneavoastra va aparea dupa postare imediat sub rezultate. Va rugam sa aveti o opinie cat mai concisa si in legatura cu subiectul intrebarii curente.
  Mesajele care contin (fara a se limita la) atac la persoana, injurii, jigniri, expresii obscene vor fi sterse.
  Comentariu *
  Trebuie sa va autentificati pentru a putea adauga un comentariu.

  Copyright © Radioamator.ro. Toate drepturile rezervate. All rights reserved
  Articole | Concursuri | Mica Publicitate | Forum YO | Pagini YO | Call Book | Diverse | Despre Radioamator.ro | Contact