hamradioshop.ro

Rezultate la intrebarea saptamanii

Alte intrebari mai vechi Comentati intrebarea acestei saptamani
Intrebare: Ati vandut sau cumparat ceva vreodata urmare a unui anunt de la Mica publicitate YO?
Valori absolute
Valori absolute

Valori procentuale
Valori procentuale

Intrebarea a fost lansata la 3-aprilie-2017 si s-a incheiat la 10-aprilie-2017

Aveti dreptul la un singur vot. Se poate alege o singura optiune. Sondajul de opinie "Intrebarea saptamanii" de la Radioamator.ro nu este stiintific si reflecta numai opiniile utilizatorilor acestui site care au decis sa voteze. Rezultatele nu trebuie considerate a reprezenta opiniile comunitatii de radioamatori din Romania. Aceste intrebari nu sunt comandate de nimeni. Intrebarile saptamanii sunt initiate de redactorii Radioamator.ro, care incearca sa puna in discutie subiecte la ordinea zilei, unele cu specific local, cu referiri la situatia actuala a radioamatorismului YO, dar si teme care constituie preocupari ale radioamatorilor de pretutindeni, cum ar fi activitatea DX, participarea in concursuri, modurile de lucru preferate, conditiile de lucru, problema TVI etc. Rezultatele sondajelor se transpun in cifre si procente. E greu de spus daca ele sunt de folos vreunei institutii (FRR, ANCOM) sau daca ar putea avea vreo consecinta concreta, dat fiind ca reflecta opiniile unui numar mic de radioamatori, de aceea nici nu avem pretentia ca se pot trage din ele concluzii valabile. Participarea este benevola.

Comentarii (6)  

 • Postat de Miki (yo5ajr) la data de 2017-04-07 15:05:41 (ora Romaniei)
 • Anununturile de vanzare - cumparare in toata lumea de aia sunt facute sa vindem, sa cumparam. Uitand insa mai atent la aceste postari se deschide o paleta extrem de eterogena al mentalitatilor (si acum ma refer strict la radioamatori, (sa ma ierte exceptiile) de la o extrema la alta. In general radioamatorii sunt oameni care sunt inventivi, repara ori ce, de la clanta la SDR dar sunt si multi "strangatori", adunand ori ce, de la un cui pana la aparaturi complexe care candva poate vor fi de folos. Nimic rau in asta dar aceasta sindroma poate ajunge la extrema, vine o vreme cand familia nu mai poate misca de acareturile agonisite si atunci scapi de ele. Incepi sa studiezi preturile la Ebay si aiurea apoi mai adaugi ceva ca...deh si munca de canibalizare costa. Cumparam de la FRR statii scoase din uz cu masini cu tot, la valori simbolice, R118, R140, ba si Molnia de 10 Kw aduse cu remorci, azi functionand nici una in mare majoritate dar componentele se vand la preturi care intrec de multe ori valoarea acea simbolica data, fara remuscari. Si mai trist cand p,ici colo vezi aparaturi de pe care nici nu au sters numarul de inventar si recunosti ca chiar tu ai reusit sa donezi diferitelor radiocluburi, bineinteles fara acte iar acum se vand cu preturi frumoase. Chestie de moralitate - nu? Multe radiocluburi azi pe inventarele nu mai au nimic chiar daca inca nu au pierdut si locatia din cauza evidentelor contabile criminale sau lipsa de gospodar. Multi chiar au primit in folosinta aparaturi de la "generosul" radioclub iar azi prin natura schimbarilor necontrolate clubul a ramas gol iar anunturile de vanzare s-au inmultit. Doar un mic aspect care din pacate nu se va schimba nici-o data. 73 de Miki

 • Postat de Sorin la data de 2017-04-08 09:04:13 (ora Romaniei)
 • Urmatoarele 2 intrebari: ati luat/dat teapa prin anunturile de mica publicitate de la radioamator.ro?

 • Postat de Mihai (yo3hui) la data de 2017-04-08 09:14:39 (ora Romaniei)
 • Nu am luat țeapă niciodata,de aici.Bine poți să ei țeapă și cand le cumperi NOI de pe online,chiar pe situri de încredere.

 • Postat de Gheorghe Oproescu - Tavi (yo4bkm) la data de 2017-04-08 10:11:01 (ora Romaniei)
 • Țepele pot fi luate de la oricine, chiar de la firme „serioase” în epoca noastră care se bazează pe consumul accentuat de un comerț din ce în ce mai agresiv. Dacă se mai combină și cu dubla măsură privind calitatea (bună în vest, gunoi la noi chiar și la produse vechi, ”de epocă”) oficializată de o mașinărie europeană cu mai multe viteze (bine că nu i-au pus și marșarier!), soarta noastră este ușor de imaginat. Singura cale de a beneficia de o calitate ridicată și un comerț civilizat este creșterea pretențiilor cumpărătorilor, posibil de făcut chiar și acolo unde este sărăcie materială („sunt prea sărac să cumpăr ieftin”) dar mai greu unde există sărăcie morală. Am cumpărat acum câteva săptămâni de la Praktiker-Brăila o pompă pentru lichide murdare (firma STEINBERG din DL!), magazinul nu a făcut proba (lipsă ștand), mi-a dat certificatul de garanție, am montat pompa la reședința de pe Valea Buzăului și ... nimic, motorul era ars, am cosntatat sigur acest lucru ca fost tehnolog șef la o fabrică de motoare electrice. Birocrație mare cu repararea, trebuia să o duc pe banii mei la Brăila, să revin după ceva vreme să o iau, peste 600 km în total. Am trimis un E-Mail extrem de dur la furnizor, care răspunde și de mentenanța din YO, a doua zi am primit oferta de a o transporta la o reprezentanță din Ploiești pe costurile acesteia, reprezentanța a constatat că nu se poate repara și ... am primit o alternativă: ori altă pompă, ori banii înapoi. Deoarece luasem deja altă pompă de la alt furnizor am preferat banii. Dar a fost nevoie să le arăt obrazul celor din firmă, altfel aș fi plătit pe drumuri încă odată prețul pompei deși garanția presupune ca toate costurile să fie suportate de furnizor. În DL o pompă identică costă cu cca 30 Euro mai mult ca la noi, deci clar diferență de calitate, bazată numai pe diferența de pretenții din partea consumatorilor. La mine funcționează și acum echipamentele luate direct din DL cu peste 40 de ani în urmă, aparate electronice, unelte electrice de mână, depășind în fiabilitate ce se cumpără acum din YO. GL!

 • Postat de Noni (yo2dno) la data de 2017-04-09 14:05:53 (ora Romaniei)
 • @5PQQ: ...iar la raspunsuri sa fie variantele "nu-mi dau seama", "da" si "ohoo!"

 • Postat de Ion la data de 2017-04-09 22:25:47 (ora Romaniei)
 • Am cumpărat după anunţuri şi sunt mulţumit de promptitudine, seriozitate şi chiar preţ, obiectele sunt funcţionale şi pe această cale iar le mulţumesc

  Scrieti un mic comentariu pentru intrebarea acestei saptamani!  

  Comentariul dumneavoastra va aparea dupa postare imediat sub rezultate. Va rugam sa aveti o opinie cat mai concisa si in legatura cu subiectul intrebarii curente.
  Mesajele care contin (fara a se limita la) atac la persoana, injurii, jigniri, expresii obscene vor fi sterse.
  Comentariu *
  Trebuie sa va autentificati pentru a putea adauga un comentariu.

  Copyright © Radioamator.ro. Toate drepturile rezervate. All rights reserved
  Articole | Concursuri | Mica Publicitate | Forum YO | Pagini YO | Call Book | Diverse | Despre Radioamator.ro | Contact