hamradioshop.ro

Rezultate la intrebarea saptamanii

Alte intrebari mai vechi Comentati intrebarea acestei saptamani
Intrebare: Ati realizat vreodata legaturi digitale in modul de lucru JT65?
Valori absolute
Valori absolute

Valori procentuale
Valori procentuale

Intrebarea a fost lansata la 6-iunie-2017 si s-a incheiat la 12-iunie-2017

Aveti dreptul la un singur vot. Se poate alege o singura optiune. Sondajul de opinie "Intrebarea saptamanii" de la Radioamator.ro nu este stiintific si reflecta numai opiniile utilizatorilor acestui site care au decis sa voteze. Rezultatele nu trebuie considerate a reprezenta opiniile comunitatii de radioamatori din Romania. Aceste intrebari nu sunt comandate de nimeni. Intrebarile saptamanii sunt initiate de redactorii Radioamator.ro, care incearca sa puna in discutie subiecte la ordinea zilei, unele cu specific local, cu referiri la situatia actuala a radioamatorismului YO, dar si teme care constituie preocupari ale radioamatorilor de pretutindeni, cum ar fi activitatea DX, participarea in concursuri, modurile de lucru preferate, conditiile de lucru, problema TVI etc. Rezultatele sondajelor se transpun in cifre si procente. E greu de spus daca ele sunt de folos vreunei institutii (FRR, ANCOM) sau daca ar putea avea vreo consecinta concreta, dat fiind ca reflecta opiniile unui numar mic de radioamatori, de aceea nici nu avem pretentia ca se pot trage din ele concluzii valabile. Participarea este benevola.

Comentarii (3)  

 • Postat de Petronel la data de 2017-06-06 14:04:17 (ora Romaniei)
 • Utilizez JT65 frecvent(atunci cand am posibilitatea) atat din locatia de la tara, cat si din locatia de la bloc pentru a testa diverse antene (magnetic loop, efhw..)

  Chiar daca e un mod in care un QSO dureaza mult 6-7minute, consider ca are unele avantaje:
  - merge bine cu puteri relativi mici 1W - 10W.
  - are avantajul ca exista destul de multi receptori si poti vedea cine/unde/cat de bine te receptioneaza: https://pskreporter.info/pskmap.html si http://hamspots.net/jt/
  - avand aceste rapoarte iti poti face o idee despre cum este propagarea eventual cand apar deschideri spre diverse zone.

  Chiar weekendul trecut, dupa terminarea concursului Digifest, am reusit sa lucrez vreo cateva ore indicative din America unul dupa altul, cu 10-20w in banda de 14MHz, pana pe la ora 2AM UTC (5am cfr).

  "Performanta" mea a fost JA in 160m cu o antena verticala departe de a fi ideala (16.5m + tophat 2x8.5m + bobina base load).

  73,
  Petronel
  YO8SEP

 • Postat de Sorin la data de 2017-06-11 09:29:35 (ora Romaniei)
 • Buna dimineata

  Procedura de trafic pentru JT65 este cunoscuta de la "meteor scatter". Usor impersonala si cam lenta dupa gustul meu voi prefera oricind un QSO in CW. Ma folosesc de dividendul de timp din timpul traficului pentru a citi paginile personale de pe QRZ.com ale partenerilor. Descoperi foarte multe lururi interesante si utile!

  Pro: este disponibil software gratuit, usor de instalat si exploatat, pot fi utilizate puteri mici si antene simple. Nu este necesar ca audio de la transceiver sa fie deschis si se poate face trafic fara a deranja pe altii :-)

  Daca stai conectat simultan la pskreporter.net iti faci o idee valabila despre propagare, exploatind cele mai bune ferestre orare pentru DX.

  Pina la urma este un exercitiu util pentru conectarea RIG-ului cu un computer ( hardware+configurare ). In general, puterile fiind mici nu sint necesare interfete sofisticate si scumpe. In general, doar doua cabluri audio - stereo. Experimentat pe un KX3 si nu numai.

  Rezultate in dimineata asta, in 10 MHz: 10xUSA, 2xCanada, 1xCuba si alte QSO-uri banale in EU. Desigur, alte 7-8 DX-uri pierdute din diverse cauze.....

  Cum un computer are cam toata lumea recomand sa incercati :-) Cu software HB9HQX v4.9.5 care face si o foarte utila gestiune a LOG-ului.

  73 si week-end placut, Sorin

 • Postat de Nic la data de 2017-06-12 16:12:36 (ora Romaniei)
 • Sall
  Se pot face legaturi JT65 folosind si tlf smart (cine nu are legatura trcv-PC). Satisfactie garantata :)

  Scrieti un mic comentariu pentru intrebarea acestei saptamani!  

  Comentariul dumneavoastra va aparea dupa postare imediat sub rezultate. Va rugam sa aveti o opinie cat mai concisa si in legatura cu subiectul intrebarii curente.
  Mesajele care contin (fara a se limita la) atac la persoana, injurii, jigniri, expresii obscene vor fi sterse.
  Comentariu *
  Trebuie sa va autentificati pentru a putea adauga un comentariu.

  Copyright © Radioamator.ro. Toate drepturile rezervate. All rights reserved
  Articole | Concursuri | Mica Publicitate | Forum YO | Pagini YO | Call Book | Diverse | Despre Radioamator.ro | Contact