l
hamradioshop.ro

Rezultate la intrebarea saptamanii

Alte intrebari mai vechi Comentati intrebarea acestei saptamani
Intrebare: Intentionati sa participati in Campionatul Național de Unde Scurte Multiband al României YO DX HF Contest, care se va desfasura in perioada 26-27 august 2017?
Valori absolute
Valori absolute

Valori procentuale
Valori procentuale

Intrebarea a fost lansata la 22-august-2017 si s-a incheiat la 29-august-2017

Aveti dreptul la un singur vot. Se poate alege o singura optiune. Sondajul de opinie "Intrebarea saptamanii" de la Radioamator.ro nu este stiintific si reflecta numai opiniile utilizatorilor acestui site care au decis sa voteze. Rezultatele nu trebuie considerate a reprezenta opiniile comunitatii de radioamatori din Romania. Aceste intrebari nu sunt comandate de nimeni. Intrebarile saptamanii sunt initiate de redactorii Radioamator.ro, care incearca sa puna in discutie subiecte la ordinea zilei, unele cu specific local, cu referiri la situatia actuala a radioamatorismului YO, dar si teme care constituie preocupari ale radioamatorilor de pretutindeni, cum ar fi activitatea DX, participarea in concursuri, modurile de lucru preferate, conditiile de lucru, problema TVI etc. Rezultatele sondajelor se transpun in cifre si procente. E greu de spus daca ele sunt de folos vreunei institutii (FRR, ANCOM) sau daca ar putea avea vreo consecinta concreta, dat fiind ca reflecta opiniile unui numar mic de radioamatori, de aceea nici nu avem pretentia ca se pot trage din ele concluzii valabile. Participarea este benevola.

Comentarii (17)  

  • Postat de Petronel la data de 2017-08-23 10:13:05 (ora Romaniei)
  • Inițial am vrut sa particip la categoria Multiple, dar cu regula de maxim 2... am zis pas.
    Si regula de 10 minute, dar cu excepții... mi se pare ciudata. Sunt curios cum se face verificarea/arbitrarea

    Cu asa regulament și interes din partea organizatorilor eu nu prea am variante. QRP nu exista, MultiOp doar 2.

    Succes celor care participă

    73 Petronel
    YO8SEP / YP8W

  • Postat de Victor la data de 2017-08-24 03:00:59 (ora Romaniei)
  • In clasamentele din 2015 si 2016 categoria " SO-AB-CW-LP " nu este .
    1. 2015 locul 4 ( cu mai multe legaturi fata de locul 3 ) la " amestecat " .
    2. 2016 scos din competitie cu ~ 500 legaturi la " amestecat ".
    Mult succes participantilor

    73 Victor
    yo4tl

  • Postat de Ionut Pitigoi (yo9wf) la data de 2017-08-24 20:07:17 (ora Romaniei)
  • Va rog sa participati in concurs. Nu reprezentati FRR-ul, ci va reprezentati pe d-voastra si eventual clubul din care faceti parte. Participarea a cat mai multor statii YO, chiar si pentru cateva ore sau cateva qso-uri este benefica imaginii miscarii radioamatoricesti din Romania. Toate antenele (rotative) vor fi indreptate spre YO functie de propagare. Radioamatorii straini, in acest concurs, nu sunt interesati de ce se intampla in ograda noastra interna. Pe ei, ca si pe noi, ii intereseaza traficul radio iar pentru acest lucru e nevoie, normal, de corespondenti. Va rog asadar sa populati cele 5 benzi si sa va bucurati de sansa ca traficul d-voastra sa fie in centrul atentiei o data pe an. Incercati modul RUN, indiferent de dotarea statie. In acest concurs, chiar avand semnale slabe, statiile YO vor fi cautate si vor putea realiza pile-up-uri interesante. Personal sunt adeptul participarii neconditionate in acest concurs, indiferent de parerile pro sau contra FRR ale fiecaruia. Toti stam sub insemnul aceluiasi simbol: prefixul YO.
    Va urez succes in concurs, legaruri cat mai multe si multiplicatori valorosi. Ne auzim in benzi dar ne si putem vedea pe cqcontest.net.
    73 de Ionut YO9WF/YP9W.

  • Postat de STOLNICU Petrica la data de 2017-08-24 22:12:14 (ora Romaniei)
  • De obicei faceam tot posibilul sa nu ratez YO DX HF Contest, acesta fiind organizat pana de curand si de YO DX Club impreuna cu FRR!! De ceva timp, FRR este unic organizator, impovarand si acest frumos concurs al tuturor radioamatorilor YO cu mirajul medaliilor si titlurilor sportive care nu sunt deloc in asentimentul majoritatii radioamatorilor. In atare context chiar nu am nici o tragere de inima sa furnizez FRR-ului participanti si suport pentru as atinge obiectivele contractate cu MTS! Poate ca pe radioamatorii straini nu ii intereseaza ce se intampla in ograda noastra dar cunosc destui radioamatori YO care chiar ii intereseaza ce se intampla cu radioamatorismul in YO! 73! de YO9RIJ

  • Postat de Ionut Pitigoi (yo9wf) la data de 2017-08-24 23:44:40 (ora Romaniei)
  • Erata. Se va citi: "Personal sunt adeptul participarii a cat mai multor statii YO indiferent de parerile...etc"

  • Postat de Ionut Pitigoi (yo9wf) la data de 2017-08-24 23:49:24 (ora Romaniei)
  • Petrica, poti participa la o categorie open. Dar cred ca nu era nevoie sa-ti spun.

  • Postat de Mihai Mugurel la data de 2017-08-25 08:25:00 (ora Romaniei)
  • Initial eram hotarat sa nu particip, din aceleasi motive expuse de Petrica YO9RIJ, dar m-am razgandit, din motive care coincid cu cele ale lui Ionut YO9WF, astfel ca voi forma o echipa de maxim 2 (conform regulamentului! :)) ) impreuna cu Bob YO8RNI si voi participa in acest concurs. Doar din placerea de a lucra! Pentru nimic altceva.

  • Postat de eugen radu la data de 2017-08-25 12:41:52 (ora Romaniei)
  • Dar ce trebuie sa participam ptr titluri? Pune mana pe botoane si vino in competitie, daca ai sange-n fider! hi. Bafta la DX.

  • Postat de Ionut Pitigoi (yo9wf) la data de 2017-08-25 14:27:07 (ora Romaniei)
  • Multumesc Mugurel, multumesc Eugen!

  • Postat de Petrica la data de 2017-08-25 15:34:39 (ora Romaniei)
  • Am gasit solutia cea mai buna. Particip si nu trimit log pentru punctaj. Banda va fi plina de indicative YO dar nu voi interactiona cu obiectivele sportive ale organizatorului! 73!

  • Postat de Popa Stefan (yo7nsp ) la data de 2017-08-25 16:05:30 (ora Romaniei)
  • Succes participantilor 73 !!!

  • Postat de Ionut Pitigoi (yo9wf) la data de 2017-08-25 20:38:08 (ora Romaniei)
  • Felicitari Petrica! E buna si solutia asta. Sper sa te simti bine alaturi de noi.

  • Postat de Ciprian (n2yo) la data de 2017-08-25 22:45:13 (ora Romaniei)
  • Acum doi ani, dupa indelungi discutii si insistente, au fost create categoriile OPEN care sunt cel mai bun compromis in situatia actuala pentru ca toti radioamatorii YO sa participe. Ar fi foarte bine ca cei care nu au legitimatie platita la zi sa ia parte la concurs intr-una din aceste categorii. Performanta nu va fi rasplatita de cupe, tricouri si medalii, ci va fi doar mentionata intr-un clasament, dar ce este cel mai important este ca indicativele YO, YQ, YP, YR vor rasuna pe benzile de unde scurte. Radioamatorii straini nu au nicio idee despre problemele spinoase legate de terminologia numelui concursului, interminabilele dezbateri daca radioamatorismul este sau nu sport, titlurile de campioni sportivi, compromisurile din regulament pentru alinierea la standardale MTS si alte aspecte contradictorii si bizare. Pentru restul lumii YO DX HF Contest este un concurs ham-radio, la fel ca multe altele, cu un regulament care motiveaza participantii sa lucreze cat mai multe statii YO si cat mai multe judete. Considerand scopul acestui concurs, anume acela de a promova radioamatorismul YO in exterior, eu cred ca este o responsabilitate a tuturor radioamatorilor YO sa uite timp de 24 de ore de animozitatea fata de FRR si si sa participe acest concurs ca si cum ar fi organizat chiar de ei, participantii YO, indiferent de afiliere.
    Anul trecut am participat impreuna cu YO3JR la categoria Multi-Operator si am obtinut de departe cel mai bun scor pe concurs, dar "titlul" a revenit unei statii platitoare de legitimatie sportiva, de unde se vede si valoarea performantei promovate in acest concurs, dar acest lucru nu m-ar impiedica sa particip din nou folosind un indicativ YO. De aceasta data in acest an voi activa cu indicativul N2YO si sper sa contactez cat mai multe statii YO.
    Mult succes participantilor!

  • Postat de Mircea (yo4si) la data de 2017-08-26 00:30:57 (ora Romaniei)
  • Un vis al meu este ca Ciprian, YO3FWC, sa devina membru al FRR. Ni s-a spus mereu: activitatea FRR este activitatea membrilor sai. Automat, radioamator.ro va deveni sait al FRR. Nu vom mai auzi expresia "noi nu citim radioamator.ro". Cred ca la saitul FRR nu este numai Adi Mocanu. Pe pagina principala apare YO DX HF sambata de la ora 15.00 pana duminica ora 15.59. Adi nu ar face asa greseala. Sunt cam subred cu sanatatea, dar nu voi lipsi de la niciun YO DX HF Contest. Sunt sigur ca ne vom simti bine. 73s ! Mircea = yo4si.

  • Postat de chis mihai-danut la data de 2017-08-26 14:27:38 (ora Romaniei)
  • First Work Than Worry!!!
    Sa lucram, apoi sa ne ...ingrijoram!
    Succes in concurs pentru toti!
    Dan,yo5das

  • Postat de chis mihai-danut la data de 2017-08-26 14:28:40 (ora Romaniei)
  • First Work Than Worry!!!
    Sa lucram, apoi sa ne ...ingrijoram!
    Succes in concurs pentru toti!
    Dan,yo5das

  • Postat de Razvan la data de 2017-08-29 13:18:57 (ora Romaniei)
  • Nu cred ca argumentele patriotice isi au locul. Cand participi intr-un concurs organizat prost, cu un regulament limitat si cu un istoric de arbitraj corupt, nu faci decat sa sustii si intretii aceleasi practici. Ca sa se imbunatateasca ceva e nevoie de concurenta, si nimic nu e mai sanatos decat sa eviti concursurile de reputatie proasta, pana dispar prin selectie naturala.

    Chiar, de ce nu organizeaza nimeni un concurs de HF asa cum trebuie ?

    Razvan.

    Scrieti un mic comentariu pentru intrebarea acestei saptamani!  

    Comentariul dumneavoastra va aparea dupa postare imediat sub rezultate. Va rugam sa aveti o opinie cat mai concisa si in legatura cu subiectul intrebarii curente.
    Mesajele care contin (fara a se limita la) atac la persoana, injurii, jigniri, expresii obscene vor fi sterse.
    Comentariu *
    Trebuie sa va autentificati pentru a putea adauga un comentariu.

    Copyright © Radioamator.ro. Toate drepturile rezervate. All rights reserved
    Articole | Concursuri | Mica Publicitate | Forum YO | Pagini YO | Call Book | Diverse | Regulamentul portalului | Contact