hamradioshop.ro

Rezultate la intrebarea saptamanii

Alte intrebari mai vechi Comentati intrebarea acestei saptamani
Intrebare: Care este puterea maxima de iesire pe care o poate emite statia dumneavoastra de radioamator in benzile de unde scurte (1,8...29 MHz)?
Valori absolute
Valori absolute

Valori procentuale
Valori procentuale

Intrebarea a fost lansata la 2-octombrie-2017 si s-a incheiat la 9-octombrie-2017

Aveti dreptul la un singur vot. Se poate alege o singura optiune. Sondajul de opinie "Intrebarea saptamanii" de la Radioamator.ro nu este stiintific si reflecta numai opiniile utilizatorilor acestui site care au decis sa voteze. Rezultatele nu trebuie considerate a reprezenta opiniile comunitatii de radioamatori din Romania. Aceste intrebari nu sunt comandate de nimeni. Intrebarile saptamanii sunt initiate de redactorii Radioamator.ro, care incearca sa puna in discutie subiecte la ordinea zilei, unele cu specific local, cu referiri la situatia actuala a radioamatorismului YO, dar si teme care constituie preocupari ale radioamatorilor de pretutindeni, cum ar fi activitatea DX, participarea in concursuri, modurile de lucru preferate, conditiile de lucru, problema TVI etc. Rezultatele sondajelor se transpun in cifre si procente. E greu de spus daca ele sunt de folos vreunei institutii (FRR, ANCOM) sau daca ar putea avea vreo consecinta concreta, dat fiind ca reflecta opiniile unui numar mic de radioamatori, de aceea nici nu avem pretentia ca se pot trage din ele concluzii valabile. Participarea este benevola.

Comentarii (1)  

 • Postat de Miki (yo5ajr) la data de 2017-10-07 12:07:48 (ora Romaniei)
 • Aceasta tema este destul de des discutata cu pro si contra. Parerea mea ca indiferent cu ce putere (legala) lucrezi, sa fii sincer. Ce rost are sa spui la corespondent ca ai numai 100 de wat-i cand in realitate lucrezi cu 1 Kw sau peste. O duci in eroare lumea. Banda mea preferata este 160m unde intr-adevar, poti lucra de la QRP in sus dar cu deosebire de benzile superioare in mod cert ai nevoie de putere si peste 100 de W. Un singur caz am avut cand cu 15 - 20 de W am lucrat un W. Era o propagare de exceptie si favorabul locatiei mele. Poti lucra si cu 20 de Kw dar ce rost are sa te auda mapamondul cand tu ai o receptie care nu acopera aria puterii emisiunii tale? Prin urmare - puterile trebuiesc utilizate in mod rational nu "His Master Voice". O alta problema ca nu sunt convins daca toti care utilizeaza 1 Kw, au acea notificare de la bunul nostru ANCOM dar asta nu e treaba mea. Recent am lucrat cu YR5Z la CN US SSB cu 100 de W. Pe langa faptul ca nu prea agreez lucrul in SSB in mod clar avantajul puterilor spunea cuvantul. Lucrezi in RUN daca ai putere si esti napadit de statii cu deosebire cand doar vanezi cu 100 de W. Dar...asta e. 73 de Miki

  Scrieti un mic comentariu pentru intrebarea acestei saptamani!  

  Comentariul dumneavoastra va aparea dupa postare imediat sub rezultate. Va rugam sa aveti o opinie cat mai concisa si in legatura cu subiectul intrebarii curente.
  Mesajele care contin (fara a se limita la) atac la persoana, injurii, jigniri, expresii obscene vor fi sterse.
  Comentariu *
  Trebuie sa va autentificati pentru a putea adauga un comentariu.

  Copyright © Radioamator.ro. Toate drepturile rezervate. All rights reserved
  Articole | Concursuri | Mica Publicitate | Forum YO | Pagini YO | Call Book | Diverse | Regulamentul portalului | Contact