hamradioshop.ro

Rezultate la intrebarea saptamanii

Alte intrebari mai vechi Comentati intrebarea acestei saptamani
Intrebare: Care este banda de unde ultrascurte pe care o preferati?
Valori absolute
Valori absolute

Valori procentuale
Valori procentuale

Intrebarea a fost lansata la 9-octombrie-2017 si se gaseste in aceasta pagina

Aveti dreptul la un singur vot. Se poate alege o singura optiune. Sondajul de opinie "Intrebarea saptamanii" de la Radioamator.ro nu este stiintific si reflecta numai opiniile utilizatorilor acestui site care au decis sa voteze. Rezultatele nu trebuie considerate a reprezenta opiniile comunitatii de radioamatori din Romania. Aceste intrebari nu sunt comandate de nimeni. Intrebarile saptamanii sunt initiate de redactorii Radioamator.ro, care incearca sa puna in discutie subiecte la ordinea zilei, unele cu specific local, cu referiri la situatia actuala a radioamatorismului YO, dar si teme care constituie preocupari ale radioamatorilor de pretutindeni, cum ar fi activitatea DX, participarea in concursuri, modurile de lucru preferate, conditiile de lucru, problema TVI etc. Rezultatele sondajelor se transpun in cifre si procente. E greu de spus daca ele sunt de folos vreunei institutii (FRR, ANCOM) sau daca ar putea avea vreo consecinta concreta, dat fiind ca reflecta opiniile unui numar mic de radioamatori, de aceea nici nu avem pretentia ca se pot trage din ele concluzii valabile. Participarea este benevola.

Comentarii (3)  

 • Postat de Emil (yo6hem) la data de 2017-10-09 23:14:48 (ora Romaniei)
 • Prefer banda de 2m(144-146mhz)datorita faptului ca acolo am debutat ca incepator in ale radioamatorismului.Pe vremuri nu era zi sa nu facem un qso local in Sibiu(duminica mai ales era zarva mare),acum suntem inundati de aparatura si antene dar nu mai poti face un qso in 2m ca nu ai cu cine...73 de YO6HEM,Emil.

 • Postat de Gheorghe Oproescu - Tavi (yo4bkm) la data de 2017-10-11 15:43:35 (ora Romaniei)
 • Ca și Emil-YO6HEM debutul l-am facut in 2m acum peste 40 de ani in urma. Totul pe tuburi, receptorul un selector de canale TV Venus tras pe 145 MHz si cu iesirea pe US care intra intr-un receptor Carmen cu care exploram cei 2 MHz ai benzii profitand de faptul ca iesirea din selector era de banda larga. Emitatorul avea 10W, AM, 2 tuburi in RF si doua in AF, circuite acordate tip linie Lecher, acord continuu. Etalonarea scalei o făceam cu ... ruleta, am construit o linie Lecher lunga de 4 m (pe o scândură lăcuită), pe care plimbam tăișul unui cuțit drept scurtcircuitor și măsuram distanța dintre două minime indicate de un bec baioneta cuplat la linia Lecher. Suficient să știu ca acordul este în bandă. QSO-uri frecvente, mai ales seara, inclusiv QTC-ul transmis duminica pe 2m. Acum benzile de UUS prezinta interes mai mult în concursuri, trafic EME ori MS și pentru recorduri în microunde, poate și din cauza repetoarelor cuplate la EchoLink care au ucis farmecul legăturilor de la antenă la antenă înlocuindu-l cu traficul de la dispozitive deștepte la alte dispozitive deștepte cu toate că, după cum arată diagramele multora din participanții la concursuri, se fac ușor legături la peste 1000-1500 km, un vis inaccesibil cu 45-50 de ani în urmă. 73!

 • Postat de Mihai (yo3hui) la data de 2017-10-12 23:02:01 (ora Romaniei)
 • Nu pot sa spun că am o banda preferata.Oriunde pot sa comunic este un pas fericit.Antene sa am și spațiul unde sa le montez.Am început cu o portabila de 27Mhz SI când am luat examenul de radioamator comunic in toate benzile de Radioamator.Sa ne auzim cu bine 73

  Scrieti un mic comentariu pentru intrebarea acestei saptamani!  

  Comentariul dumneavoastra va aparea dupa postare imediat sub rezultate. Va rugam sa aveti o opinie cat mai concisa si in legatura cu subiectul intrebarii curente.
  Mesajele care contin (fara a se limita la) atac la persoana, injurii, jigniri, expresii obscene vor fi sterse.
  Comentariu *
  Trebuie sa va autentificati pentru a putea adauga un comentariu.

  Copyright © Radioamator.ro. Toate drepturile rezervate. All rights reserved
  Articole | Concursuri | Mica Publicitate | Forum YO | Pagini YO | Call Book | Diverse | Despre Radioamator.ro | Contact