hamradioshop.ro

Rezultate la intrebarea saptamanii

Alte intrebari mai vechi Comentati intrebarea acestei saptamani
Intrebare: Ce anume v-ar determina mai mult sa frecventati un radioclub?
Valori absolute
Valori absolute

Valori procentuale
Valori procentuale

Intrebarea a fost lansata la 15-ianuarie-2018 si s-a incheiat la 22-ianuarie-2018

Aveti dreptul la un singur vot. Se poate alege o singura optiune. Sondajul de opinie "Intrebarea saptamanii" de la Radioamator.ro nu este stiintific si reflecta numai opiniile utilizatorilor acestui site care au decis sa voteze. Rezultatele nu trebuie considerate a reprezenta opiniile comunitatii de radioamatori din Romania. Aceste intrebari nu sunt comandate de nimeni. Intrebarile saptamanii sunt initiate de redactorii Radioamator.ro, care incearca sa puna in discutie subiecte la ordinea zilei, unele cu specific local, cu referiri la situatia actuala a radioamatorismului YO, dar si teme care constituie preocupari ale radioamatorilor de pretutindeni, cum ar fi activitatea DX, participarea in concursuri, modurile de lucru preferate, conditiile de lucru, problema TVI etc. Rezultatele sondajelor se transpun in cifre si procente. E greu de spus daca ele sunt de folos vreunei institutii (FRR, ANCOM) sau daca ar putea avea vreo consecinta concreta, dat fiind ca reflecta opiniile unui numar mic de radioamatori, de aceea nici nu avem pretentia ca se pot trage din ele concluzii valabile. Participarea este benevola.

Comentarii (5)  

 • Postat de Gheorghe Oproescu - Tavi (yo4bkm) la data de 2018-01-17 10:29:48 (ora Romaniei)
 • Depinde de experienta si de momentul istoric. Acum o jumatate de secol frecventarea unui club m-a ajutat sa inteleg multe din ce stiu si folosesc acum, daca fac abstractie de faptul ca nu puteai deveni radioamator fara sa faci parte dintr-un club, totusi in club se invatau multe, alte posibilitati erau mai rare. In acest caz as fi ales pentru vot optiunea referitoare la cautarea de informatii. Acum apartenenta (mea) la un club (privat, departamental etc) este decisa, in primul rand, de masura in care comunitatea de radioamatori castiga din acest lucru, fie prin transferul de cunostinte fie prin participarea la actiuni in folosul radioamatorismului (competitii, expeditii, targuri, manifestari publice etc). Asta nu exclude si informarea tehnica, care se produce continuu, dar temelia este deja pusa. Nu cred ca radioamatorul solitar este o solutie oricat de multe dezamagiri produce organizarea oficiala a radioamatorismului. La urma urmei azi exista posibilitatea de a infiinta orice fel de club, nu neaparat afiliat (subordonat) autoritatii nationale unice dar care sa cultive spiritul radioamatoricesc, cel mai impotant putandu-se exprima si sub forma „traieste dar lasa si pe altul sa traiasca”. 72, 73!

 • Postat de Miki (yo5ajr) la data de 2018-01-18 22:34:48 (ora Romaniei)
 • Dupa o retrospectiva mentala - chiar.....de mergeam in anii 1957 la radioclub? Si am ajuns la urmatoarele raspunsuri: Fiind mereu curios ca majoritatea tinerilor, am cunoscut ceva nou. Am vazut o extraordinara posibilitate sa cutreier liber eterul liber, dincolo de oprelisti, ba chiar si meleagurile de unde vinea vocea lui Noel Barnard de la Europa Libera. Am invatat telegrafia, constructii, eram intre noi curiosii. "Moca"? Nu stiam ce este aia. Primeam destule "Moca" prin cunostintele si taine impartasite de regretatii nostri dascali, si ei voluntari. Eram serpasi entuziasti care caram cutiile pe munti dupa cei mai in varsta. Eram rasplatiti cu povestile lor nemuritoare la focul de tabara, eram fericiti ca ne lasa sa operam in CW din cand in cand acele aparaturi. Am fost marcati pe viata cu acest virus nobil - radioamatorismul....NU MOCA! 73 de Miki yo5ajr.

 • Postat de ghita (yo8cln) la data de 2018-01-19 08:51:21 (ora Romaniei)
 • Dupa stiinta mea , conducerea frr nu "comunica" cu radioamator.ro. De asemenea nu inteleg ce semnifica "revenirea la normalitate " ? Ma bucura faptul ca multi merg la radioclub sa contribuie la dezvoltarea de proiecte. 73 ! de yo8cln.

 • Postat de Ciprian (n2yo) la data de 2018-01-19 21:31:08 (ora Romaniei)
 • Intrebarea nu a fost sugerata de FRR. De altfel conducerea FRR nici nu este interesata de rezultatele unor astfel de sondaje pentru a-si imbuntati activitatea. In plus, preocuparile Federatiei se canalizeaza la ora actuala exclusiv pe "sport", ori intrebarea acestei saptamani se refera la alte activitati care se desfasoara in cadrul radiocluburilor.

 • Postat de Gheorghe Oproescu - Tavi (yo4bkm) la data de 2018-01-20 08:53:57 (ora Romaniei)
 • Corect! FRR are propriul site unde poate pune intrebari. Un site sublim, dar lipseste cu desavarsire ... din peisajul nostru. Pentru ca nu are nimeni de pus intrebari? 73!

  Scrieti un mic comentariu pentru intrebarea acestei saptamani!  

  Comentariul dumneavoastra va aparea dupa postare imediat sub rezultate. Va rugam sa aveti o opinie cat mai concisa si in legatura cu subiectul intrebarii curente.
  Mesajele care contin (fara a se limita la) atac la persoana, injurii, jigniri, expresii obscene vor fi sterse.
  Comentariu *
  Trebuie sa va autentificati pentru a putea adauga un comentariu.

  Copyright © Radioamator.ro. Toate drepturile rezervate. All rights reserved
  Articole | Concursuri | Mica Publicitate | Forum YO | Pagini YO | Call Book | Diverse | Despre Radioamator.ro | Contact