hamradioshop.ro

Rezultate la intrebarea saptamanii

Alte intrebari mai vechi Comentati intrebarea acestei saptamani
Intrebare: Aveti in dotare un amplificator de putere extern pentru benzile VHF/UHF?
Valori absolute
Valori absolute

Valori procentuale
Valori procentuale

Intrebarea a fost lansata la 17-aprilie-2018 si s-a incheiat la 23-aprilie-2018

Aveti dreptul la un singur vot. Se poate alege o singura optiune. Sondajul de opinie "Intrebarea saptamanii" de la Radioamator.ro nu este stiintific si reflecta numai opiniile utilizatorilor acestui site care au decis sa voteze. Rezultatele nu trebuie considerate a reprezenta opiniile comunitatii de radioamatori din Romania. Aceste intrebari nu sunt comandate de nimeni. Intrebarile saptamanii sunt initiate de redactorii Radioamator.ro, care incearca sa puna in discutie subiecte la ordinea zilei, unele cu specific local, cu referiri la situatia actuala a radioamatorismului YO, dar si teme care constituie preocupari ale radioamatorilor de pretutindeni, cum ar fi activitatea DX, participarea in concursuri, modurile de lucru preferate, conditiile de lucru, problema TVI etc. Rezultatele sondajelor se transpun in cifre si procente. E greu de spus daca ele sunt de folos vreunei institutii (FRR, ANCOM) sau daca ar putea avea vreo consecinta concreta, dat fiind ca reflecta opiniile unui numar mic de radioamatori, de aceea nici nu avem pretentia ca se pot trage din ele concluzii valabile. Participarea este benevola.

Comentarii (4)  

 • Postat de Mugurel la data de 2018-04-18 13:16:18 (ora Romaniei)
 • Nu sunt adeptul puterilor mari dar am constatat din practica anilor de concurs in VHF/UHF (/P) ca zona din care lucrez, o zona mai indepartata fata de partea de vest unde incepe concentrarea statiilor, este una vitregita iar pentru "sensibilizarea" statiilor din partea de vest, pe care le aud, dar mai ales pentru lucrul EME am nevoie de putere. Ca atare , profitand de tranzistoarele LDMOS care sunt o mana cereasca pentru radioamatori, mi-am construit doua amplificatoare, unul pentru 2m/1KW+ (limitat la 800W) si altul pentru 70cm/0,5KW. Cine este interesat le poate vedea pe pagina mea de web yo8rhm.com. In viitorul apropiat mi-am propus sa construiesc si unul de 600W pentru 23cm (cu LDMOS-ul MRF13750H) unde am in acest moment un amplificator cu 2xRA18H1213G care scoate 80W. Vrem nu vrem, asta este trendul...

 • Postat de ghita (yo8cln) la data de 2018-04-22 18:50:56 (ora Romaniei)
 • Cam putini cu QRO-uri ! Dar la ce bun (qro-ul).
  Un amic povestea cum ca in vara a gasit pe munte o statie la CN UUS care desi avea si QRO lucra la "doua mini" ! Adica un operator la statie iar unul la telefonul mobil...No comment ! 73 ! de yo8cln

 • Postat de Yo5er la data de 2018-04-22 21:03:10 (ora Romaniei)
 • Ukv-istii vreau antene performante si qro-uri, asta mai ales in concursuri. Nu merge cu "lasa ca ii bine si asa".

 • Postat de Miki (yo5ajr) la data de 2018-04-23 08:35:21 (ora Romaniei)
 • Pentru amuzament - mai dainuie si asemenea pareri parafrazate cu mult umor de un distins coleg de al meu....mai in gluma, mai in serios: "Folosirea linearelor ar trebuie interzisa ca imorala si burgheza.
  Toti trebuie sa coboram la nivelul celui mai slab si mai prost radioamtor ca sa fim egali. Propun sa se desfiinteze clasele de autorizare si sa fie una singura: 10W AM/CW, receptor 0-V-1 si antena obligatoriu undita. Acordul sa se faca obligatoriu cu bec cu neon sau tub ochi-magic. Calculatoarele sa fie strict interzise iar logurile de concurs exclusiv pe hartie, scrise cu creionul Koh-i-Noor. Microfoanele doar cele cu carbune. Manipulatoarele electronice si cheile iambice sa fie scoase in afara legii. Sa fie voie de folosit doar manipulatorul din dotarea Armate Rosii model 1934. o data pe luna, fiecare radioamator va prezenta logul pentru control sefului de radioclub."

  Scrieti un mic comentariu pentru intrebarea acestei saptamani!  

  Comentariul dumneavoastra va aparea dupa postare imediat sub rezultate. Va rugam sa aveti o opinie cat mai concisa si in legatura cu subiectul intrebarii curente.
  Mesajele care contin (fara a se limita la) atac la persoana, injurii, jigniri, expresii obscene vor fi sterse.
  Comentariu *
  Trebuie sa va autentificati pentru a putea adauga un comentariu.

  Copyright © Radioamator.ro. Toate drepturile rezervate. All rights reserved
  Articole | Concursuri | Mica Publicitate | Forum YO | Pagini YO | Call Book | Diverse | Despre Radioamator.ro | Contact