hamradioshop.ro

Rezultate la intrebarea saptamanii

Alte intrebari mai vechi Comentati intrebarea acestei saptamani
Intrebare: Ca radioamator va considerati "scurtist" sau "ultrascurtist"?
Valori absolute
Valori absolute

Valori procentuale
Valori procentuale

Intrebarea a fost lansata la 27-august-2018 si s-a incheiat la 3-septembrie-2018

Aveti dreptul la un singur vot. Se poate alege o singura optiune. Sondajul de opinie "Intrebarea saptamanii" de la Radioamator.ro nu este stiintific si reflecta numai opiniile utilizatorilor acestui site care au decis sa voteze. Rezultatele nu trebuie considerate a reprezenta opiniile comunitatii de radioamatori din Romania. Aceste intrebari nu sunt comandate de nimeni. Intrebarile saptamanii sunt initiate de redactorii Radioamator.ro, care incearca sa puna in discutie subiecte la ordinea zilei, unele cu specific local, cu referiri la situatia actuala a radioamatorismului YO, dar si teme care constituie preocupari ale radioamatorilor de pretutindeni, cum ar fi activitatea DX, participarea in concursuri, modurile de lucru preferate, conditiile de lucru, problema TVI etc. Rezultatele sondajelor se transpun in cifre si procente. E greu de spus daca ele sunt de folos vreunei institutii (FRR, ANCOM) sau daca ar putea avea vreo consecinta concreta, dat fiind ca reflecta opiniile unui numar mic de radioamatori, de aceea nici nu avem pretentia ca se pot trage din ele concluzii valabile. Participarea este benevola.

Comentarii (1)  

 • Postat de Gheorghe Oproescu - Tavi (yo4bkm) la data de 2018-08-29 08:27:40 (ora Romaniei)
 • Timp de 10 ani după autorizare am fost ultrasurtist total, pe 2m și 70cm: construcții, trafic, concursuri, locuiam atunci la în cel mai înlat cartier din Pitești la etajul 4/4. Am construit tot ce se putea atunci, emițătoare cu tuburi (10W), cu tranzistori (cu 2N3375) la care adăugam un PA cu QQE06/40, receptor superheterodină cu dublă conversie pe 2m, antene Yagi sau SWAN rotativ, pilonul antenei se sprijinea în rama balconului și era încastrat imediat sub atic. Rezultate bune, locurile 2-6 la cupe sau campionate. În 70cm făcusem un schimbător de frecvenșă la recepție și un triplor la emisie, nu se folosea pe atunci SSB și mergea triplarea. De cca 30 de ani la Brăila nu mai am aceleași condiții (etaj 2/7, acces interzis la acoperiș, teren plat) iar la țară sunt înconjurat de dealuri, am trecut pe US, cca 20 de ani tot cu HM (3W la emisie plus un PA cu 2xEL500), toate modurile, filtru cu XF9A. De cca 10 ani am achiziționat o stație Kenwood care nu mi-a adus nimic în plus, numai că este mai compactă. Singura posibilitate pentru UUS ar fi EME la țară dar simt că este deja prea târziu pentru mine, deși am cele necesare pentru un HM pe 70cm la cca 300W iar echipament industrial nu-mi mai permit. GL, 73!

  Scrieti un mic comentariu pentru intrebarea acestei saptamani!  

  Comentariul dumneavoastra va aparea dupa postare imediat sub rezultate. Va rugam sa aveti o opinie cat mai concisa si in legatura cu subiectul intrebarii curente.
  Mesajele care contin (fara a se limita la) atac la persoana, injurii, jigniri, expresii obscene vor fi sterse.
  Comentariu *
  Trebuie sa va autentificati pentru a putea adauga un comentariu.

  Copyright © Radioamator.ro. Toate drepturile rezervate. All rights reserved
  Articole | Concursuri | Mica Publicitate | Forum YO | Pagini YO | Call Book | Diverse | Despre Radioamator.ro | Contact