hamradioshop.ro

Rezultate la intrebarea saptamanii

Alte intrebari mai vechi Comentati intrebarea acestei saptamani
Intrebare: La ce nivel va estimati pregatirea tehnica in domeniul radioamatorismului?
Valori absolute
Valori absolute

Valori procentuale
Valori procentuale

Intrebarea a fost lansata la 3-septembrie-2018 si s-a incheiat la 10-septembrie-2018

Aveti dreptul la un singur vot. Se poate alege o singura optiune. Sondajul de opinie "Intrebarea saptamanii" de la Radioamator.ro nu este stiintific si reflecta numai opiniile utilizatorilor acestui site care au decis sa voteze. Rezultatele nu trebuie considerate a reprezenta opiniile comunitatii de radioamatori din Romania. Aceste intrebari nu sunt comandate de nimeni. Intrebarile saptamanii sunt initiate de redactorii Radioamator.ro, care incearca sa puna in discutie subiecte la ordinea zilei, unele cu specific local, cu referiri la situatia actuala a radioamatorismului YO, dar si teme care constituie preocupari ale radioamatorilor de pretutindeni, cum ar fi activitatea DX, participarea in concursuri, modurile de lucru preferate, conditiile de lucru, problema TVI etc. Rezultatele sondajelor se transpun in cifre si procente. E greu de spus daca ele sunt de folos vreunei institutii (FRR, ANCOM) sau daca ar putea avea vreo consecinta concreta, dat fiind ca reflecta opiniile unui numar mic de radioamatori, de aceea nici nu avem pretentia ca se pot trage din ele concluzii valabile. Participarea este benevola.

Comentarii (3)  

 • Postat de Morel (4x1ad) la data de 2018-09-04 17:50:48 (ora Romaniei)
 • Intrebare interesanta ! Astept sa vad statistica peste 6 zile. La al treilea raspuns posibil, as fi definit mai curand "nivel de baza" sau "nivel de incepator" in loc de "nivel coborat".
  73 de Morel, 4X1AD ex.YO4BE

 • Postat de Mircea (yo4si) la data de 2018-09-08 16:04:35 (ora Romaniei)
 • Legea lui Ohm se invata in cinci minute. Dar trebuie mult mai mult timp sa faca parte din simturile tale. Sunt la pensie din 2004. Absolvent Scoala Tehnica Telecomunicatii. Am lucrat la statii de emisie televiziune, radiodifuziune si radiorelee. In anii "60 eram zmeu. Acum am votat cu timiditate la "nivel mediu". Oare nu sunt cam increzut ? Hi ! 73s ! Mircea = yo4si.

 • Postat de Gheorghe Oproescu Tavi (yo4bkm) la data de 2018-09-10 16:21:52 (ora Romaniei)
 • Problema pusă în discuție este destul de nuanțată, mai ales la ce înseamnă „pregătire tehnică”. Dacă pregătirea tehnică se referă strict la echipamentele de bază, respectiv emițător, receptor, antenă, mai exact la generatorul de RF pentru orice putere de la QRP la HP, la receptorul de semnal de RF inclusiv performanțele de sensibilitate, bandă, selectivitate, sisteme de modulare etc și la executarea unei antene cu tot ce atrage după ea (acord, directivitate etc) sunt și eu de partea stimatului coleg Mircea YO4SI, cu completarea că sunt inginer mecanic. Dar mi-am executat singur peste 40 de ani toate echipamentele, inclusiv proiectarea unor circuite (de ex. filtre SSB sau PA cu tuburi pentru TX solid-state HM). Dar, dacă pregătirea tehnică se referă la tehnica de operare, care în ultimii ani capătă o diversificare tot mai mare și care a produs puternice interferențe cu echipammentele ”inteligente” asistate de microprocesor universal sau specializat, „pregătirea” mea se reduce doar la a asambla module sau chiar echipamente de pe piața de specialitate. Cu toate acestea, cu un emițător „clasic”, fără nicio automatizare (fără tuner automat, conectare la calculator etc) și un calculator convențional, lucrez în moduri digitale cu o interfață HM și comutare cu VOX sau cu pedală. 73!

  Scrieti un mic comentariu pentru intrebarea acestei saptamani!  

  Comentariul dumneavoastra va aparea dupa postare imediat sub rezultate. Va rugam sa aveti o opinie cat mai concisa si in legatura cu subiectul intrebarii curente.
  Mesajele care contin (fara a se limita la) atac la persoana, injurii, jigniri, expresii obscene vor fi sterse.
  Comentariu *
  Trebuie sa va autentificati pentru a putea adauga un comentariu.

  Copyright © Radioamator.ro. Toate drepturile rezervate. All rights reserved
  Articole | Concursuri | Mica Publicitate | Forum YO | Pagini YO | Call Book | Diverse | Despre Radioamator.ro | Contact