hamradioshop.ro

Rezultate la intrebarea saptamanii

Alte intrebari mai vechi Comentati intrebarea acestei saptamani
Intrebare: In ce relatii sunteti cu vecinii dumneavoastra pe chestiunea antenelor?
Valori absolute
Valori absolute

Valori procentuale
Valori procentuale

Intrebarea a fost lansata la 27-noiembrie-2018 si s-a incheiat la 3-decembrie-2018

Aveti dreptul la un singur vot. Se poate alege o singura optiune. Sondajul de opinie "Intrebarea saptamanii" de la Radioamator.ro nu este stiintific si reflecta numai opiniile utilizatorilor acestui site care au decis sa voteze. Rezultatele nu trebuie considerate a reprezenta opiniile comunitatii de radioamatori din Romania. Aceste intrebari nu sunt comandate de nimeni. Intrebarile saptamanii sunt initiate de redactorii Radioamator.ro, care incearca sa puna in discutie subiecte la ordinea zilei, unele cu specific local, cu referiri la situatia actuala a radioamatorismului YO, dar si teme care constituie preocupari ale radioamatorilor de pretutindeni, cum ar fi activitatea DX, participarea in concursuri, modurile de lucru preferate, conditiile de lucru, problema TVI etc. Rezultatele sondajelor se transpun in cifre si procente. E greu de spus daca ele sunt de folos vreunei institutii (FRR, ANCOM) sau daca ar putea avea vreo consecinta concreta, dat fiind ca reflecta opiniile unui numar mic de radioamatori, de aceea nici nu avem pretentia ca se pot trage din ele concluzii valabile. Participarea este benevola.

Comentarii (6)  

 • Postat de Oproescu Gheorghe - Tavi (yo4bkm) la data de 2018-11-27 08:57:11 (ora Romaniei)
 • Am răspuns "nu am vecini", ceea ce este incorect, dar singura varianta apropiată de starea reală. Am vecini, ca toată lumea care nu trăiește în pustnicie, numai că amplasamentul este la tara, nu avem spatii comune iar curtea este destul de mare încât să amplasez antene lungi de până la 50 m. Poate se reformuleza aceasta varianta de răspuns. 72!

 • Postat de Silviu Ghete (yo9hrb) la data de 2018-11-27 22:25:15 (ora Romaniei)
 • La bloc- nu am cum sa montez antene. Am un inverted V de la balcon pana la doi copaci.
  La tara - este casa, n-am nici o tangenta cu vecinii. Culmea este ca acolo lumea a auzit de radioamatori mai mult decat la Ploiesti, am si sprijinul logistic (gratuit) al primariei daca am nevoie de utilaje sa sap o groapa de fundatie pentru un pilon pentru antene.

 • Postat de Vasile (yo5fmt) la data de 2018-11-30 17:21:07 (ora Romaniei)
 • Singur "stapan" pe terasa si casa liftului. Conditia primordiala: de la mutarea in bloc prezent permanent in comitetul asociatiei proprietarilor, si o relatie buna cu ceilalti proprietari. Bineinteles cu grija sustinuta pentru hidroizolatie. Din pacate desi are inaltime multumitoare si degajare buna fata de vecinatati, suprafata de 23x23m ma cam limiteaza, mai ales in benzile inferioare. Si mai am un mare neajuns: distanta enorma de la aparatura din locuinta pana la punctele de alimentare ale antenelor-cabluri coaxiale de approximativ 60m! Dar consider ca sunt norocos fata de alti colegi de hobi, care stau la bloc si au greutati in materie de antene.
  73, Vasile
    Comentariu modificat de autor.

 • Postat de Victor (yo4tl) la data de 2018-11-30 21:11:25 (ora Romaniei)
 • Pana a avea locatia 2 ( Tutova ) , in Galati am avut multe probleme renuntind la antene , in acest moment am un fir lung de ~ 18 mm intinsa prin copaci .
  In lacatia 2 totoul este ok.
  73 Victor

 • Postat de Dani (yo8rqp) la data de 2018-12-01 08:02:35 (ora Romaniei)
 • Relație foarte bună cu vecinii, marea lor majoritate oameni în vârstă. Asta presupune și ajutor din partea mea, o sacoșă cărată până la ușa apartamentului, o mobilă mutată la nevoie etc. Blocul este cu patru nivele, șarpantat, eu locuiesc la etajul trei. Vecinul de deasupra mea mi-a dat libertate totală în montarea antenelor, cu condiția sa nu-i afecteze izolația de carton. În podul său am trei antene verticale, tot de acolo îmi pleacă brațele inverted v-ului pentru 80m. De la balconul meu, până într-un pom, pleacă și un LW de 16m.
  Consider că sunt norocos în raport cu alții care nu au posibilități dar și dezavantajat față de unii care dispun de curte. Estimez sa am și eu curte în câțiva ani, am demarat căsuță dar mai durează.
  La mulți ani tuturor radioamatorilor YO cu ocazia zilei de 1 Decembrie!

 • Postat de Dan (yo3gh) la data de 2018-12-01 08:20:47 (ora Romaniei)
 • Relatia cu vecini e f ok dar comitetul fortat de cei de la ultimul etaj au votat ca pe terasa sa nu aiba nimeni acces, mai ales acum dupa reabilitarea totala a blocului. Asa ca ma chinui cu diferite fire de la balcon etaj 1 prin pomi, viata grea in scurte :(

  Scrieti un mic comentariu pentru intrebarea acestei saptamani!  

  Comentariul dumneavoastra va aparea dupa postare imediat sub rezultate. Va rugam sa aveti o opinie cat mai concisa si in legatura cu subiectul intrebarii curente.
  Mesajele care contin (fara a se limita la) atac la persoana, injurii, jigniri, expresii obscene vor fi sterse.
  Comentariu *
  Trebuie sa va autentificati pentru a putea adauga un comentariu.

  Copyright © Radioamator.ro. Toate drepturile rezervate. All rights reserved
  Articole | Concursuri | Mica Publicitate | Forum YO | Pagini YO | Call Book | Diverse | Despre Radioamator.ro | Contact