hamradioshop.ro

Rezultate la intrebarea saptamanii

Alte intrebari mai vechi Comentati intrebarea acestei saptamani
Intrebare: Cum procedati atunci cand primiti un QSL direct (la adresa din call book), insa acesta nu este insotit de un plic auto-adresat timbrat si de niciun IRC sau "green stamp" care sa compenseze cheltuiala expedierii unui QSL de confirmare a legaturii?
Valori absolute
Valori absolute

Valori procentuale
Valori procentuale

Intrebarea a fost lansata la 7-octombrie-2019 si s-a incheiat la 15-octombrie-2019

Aveti dreptul la un singur vot. Se poate alege o singura optiune. Sondajul de opinie "Intrebarea saptamanii" de la Radioamator.ro nu este stiintific si reflecta numai opiniile utilizatorilor acestui site care au decis sa voteze. Rezultatele nu trebuie considerate a reprezenta opiniile comunitatii de radioamatori din Romania. Aceste intrebari nu sunt comandate de nimeni. Intrebarile saptamanii sunt initiate de redactorii Radioamator.ro, care incearca sa puna in discutie subiecte la ordinea zilei, unele cu specific local, cu referiri la situatia actuala a radioamatorismului YO, dar si teme care constituie preocupari ale radioamatorilor de pretutindeni, cum ar fi activitatea DX, participarea in concursuri, modurile de lucru preferate, conditiile de lucru, problema TVI etc. Rezultatele sondajelor se transpun in cifre si procente. E greu de spus daca ele sunt de folos vreunei institutii (FRR, ANCOM) sau daca ar putea avea vreo consecinta concreta, dat fiind ca reflecta opiniile unui numar mic de radioamatori, de aceea nici nu avem pretentia ca se pot trage din ele concluzii valabile. Participarea este benevola.

Comentarii (1)  

 • Postat de Oproescu Gheorghe - Tavi (yo4bkm) la data de 2019-10-09 17:43:46 (ora Romaniei)
 • De fiecare data am trimis QSL direct pe propria cheltuiala si nu am primit niciodata plic autoadresat, IRC sau "green stamp". Daca vreun partener nu are casuta postala pe club, eQSL sau LoTW si primeate QSL numai pe adresa privata, desi nu inteleg de ce, i l-am trimis direct la primul contact fara IRC sau "green stamp" chiar daca de cele mai multe ori nu primesc QSL in schimb. Cred ca spiritul de radiaoamtor se reflecta cel mai bine in codul lui Paul M. Segal, W9EEA, adoptat in 1928, din care punctele 1 si 4 (din 6), arata ca:
  The Radio Amateur is
  1. CONSIDERATE...He/[She] never knowingly operates in such a way as to lessen the pleasure of others.
  4. FRIENDLY...He/[She] operates slowly and patiently when requested; offers friendly advice and counsel to beginners; kind assistance, cooperation and consideration for the interests of others. These are the marks of the amateur spirit.
  Nu inteleg de ce radioamatorismul trebuie sa devina o afacere privata pe bani sau alte servicii. Cui ii place sa faca radioamatorism, trebuie sa accepte sa si plateasca pentru aceasta placere. 73 de Tavi YO4BKM!

  Scrieti un mic comentariu pentru intrebarea acestei saptamani!  

  Comentariul dumneavoastra va aparea dupa postare imediat sub rezultate. Va rugam sa aveti o opinie cat mai concisa si in legatura cu subiectul intrebarii curente.
  Mesajele care contin (fara a se limita la) atac la persoana, injurii, jigniri, expresii obscene vor fi sterse.
  Comentariu *
  Trebuie sa va autentificati pentru a putea adauga un comentariu.

  Copyright © Radioamator.ro. Toate drepturile rezervate. All rights reserved
  Articole | Concursuri | Mica Publicitate | Forum YO | Pagini YO | Call Book | Diverse | Regulamentul portalului | Contact