hamradioshop.ro

Rezultate la intrebarea saptamanii

Alte intrebari mai vechi Comentati intrebarea acestei saptamani
Intrebare: Folositi platformele eQSL si/sau LoTW pentru confirmarile legaturilor radio?
Valori absolute
Valori absolute

Valori procentuale
Valori procentuale

Intrebarea a fost lansata la 25-noiembrie-2019 si s-a incheiat la 3-decembrie-2019

Intrebarea acestei saptamani a fost propusa de Tavi YO4BKM.

Aveti dreptul la un singur vot. Se poate alege o singura optiune. Sondajul de opinie "Intrebarea saptamanii" de la Radioamator.ro nu este stiintific si reflecta numai opiniile utilizatorilor acestui site care au decis sa voteze. Rezultatele nu trebuie considerate a reprezenta opiniile comunitatii de radioamatori din Romania. Aceste intrebari nu sunt comandate de nimeni. Intrebarile saptamanii sunt initiate de redactorii Radioamator.ro, care incearca sa puna in discutie subiecte la ordinea zilei, unele cu specific local, cu referiri la situatia actuala a radioamatorismului YO, dar si teme care constituie preocupari ale radioamatorilor de pretutindeni, cum ar fi activitatea DX, participarea in concursuri, modurile de lucru preferate, conditiile de lucru, problema TVI etc. Rezultatele sondajelor se transpun in cifre si procente. E greu de spus daca ele sunt de folos vreunei institutii (FRR, ANCOM) sau daca ar putea avea vreo consecinta concreta, dat fiind ca reflecta opiniile unui numar mic de radioamatori, de aceea nici nu avem pretentia ca se pot trage din ele concluzii valabile. Participarea este benevola.

Comentarii (1)  

 • Postat de Oproescu Gheorghe - Tavi (yo4bkm) la data de 2019-11-26 12:05:57 (ora Romaniei)
 • Am propus intrebarea din curiozitate si aflu ca acum acum domina confirmarile prin platformele digitale, spre deosebire de acum 50 de ani cand confirmarile veneau in totalitate numai prin posta. Dar interesul de a trimite QSL a ramas la fel, dar greu de explicat pentru cei care folosesc in trafic calculatorul si sunt obisnuiti cu el, ce inseamna un click sau doua in plus? Am facut o cercetare pentru luna octombrie in modul FT8, pe platforma eQSL mi s-au confirmat 57%, pe LoTW 44% dintr-un total de peste 100 de QSO's. Folosesc aplicatii HM pentru a crea logurile in format ADIF, mai comoda decat aplicatia atasata la LoTW. Iar la concursuri convertesc logul CABRILLO in ADIF tot cu o aplicatie proprie. 73 de Tavi YO4BKM!

  Scrieti un mic comentariu pentru intrebarea acestei saptamani!  

  Comentariul dumneavoastra va aparea dupa postare imediat sub rezultate. Va rugam sa aveti o opinie cat mai concisa si in legatura cu subiectul intrebarii curente.
  Mesajele care contin (fara a se limita la) atac la persoana, injurii, jigniri, expresii obscene vor fi sterse.
  Comentariu *
  Trebuie sa va autentificati pentru a putea adauga un comentariu.

  Copyright © Radioamator.ro. Toate drepturile rezervate. All rights reserved
  Articole | Concursuri | Mica Publicitate | Forum YO | Pagini YO | Call Book | Diverse | Despre Radioamator.ro | Contact