hamradioshop.ro

Rezultate la intrebarea saptamanii

Alte intrebari mai vechi Comentati intrebarea acestei saptamani
Intrebare: Referitor la echipamentele radio pe care le folositi in activitatea de radioamatorism (aparatura de emisie-receptie, antene), in ce masura sunt acestea construite de dumneavoastra?
Valori absolute
Valori absolute

Valori procentuale
Valori procentuale

Intrebarea a fost lansata la 14-noiembrie-2023 si s-a incheiat la 21-noiembrie-2023

Aveti dreptul la un singur vot. Se poate alege o singura optiune. Sondajul de opinie "Intrebarea saptamanii" de la Radioamator.ro nu este stiintific si reflecta numai opiniile utilizatorilor acestui site care au decis sa voteze. Rezultatele nu trebuie considerate a reprezenta opiniile comunitatii de radioamatori din Romania. Aceste intrebari nu sunt comandate de nimeni. Intrebarile saptamanii sunt initiate de redactorii Radioamator.ro, care incearca sa puna in discutie subiecte la ordinea zilei, unele cu specific local, cu referiri la situatia actuala a radioamatorismului YO, dar si teme care constituie preocupari ale radioamatorilor de pretutindeni, cum ar fi activitatea DX, participarea in concursuri, modurile de lucru preferate, conditiile de lucru, problema TVI etc. Rezultatele sondajelor se transpun in cifre si procente. E greu de spus daca ele sunt de folos vreunei institutii (FRR, ANCOM) sau daca ar putea avea vreo consecinta concreta, dat fiind ca reflecta opiniile unui numar mic de radioamatori, de aceea nici nu avem pretentia ca se pot trage din ele concluzii valabile. Participarea este benevola.

Comentarii (3)  

 • Postat de Vasile (yo5fmt) la data de 2023-11-18 09:46:24 (ora Romaniei)
 • Intrebare buna pentru nostalgici! Daca punea cineva intrebarea asta scum 30-40 ani, cred ca graficul primului raspuns era inalt cat o antena verticala pe 80m...Pana in anii '90 aveam echipamentul exclusiv de constructie proprie. Ohooo...cate nopti petrecute cu pistolul de lipit in mana! Apoi a inceput pentru mine perioada "partial color", cand avand ca baza un minunat aparat CB, President Lincoln, am construit o serie de convertere, atat pentru US cat si pentru UUS.Apoi si aceasta epoca a trecut odata cu aparitia pe masa a unui TS430. Dar tot mai construiam finale si transvertere pentru UUS.Apoi FT897 aproape ca a eliminat tot ce era HM pe masa de lucru. Acum nu mai am (aproape)nimic facut de mine...doar ma asez la masa, apas pe butoanele de pornire si lumea radio inunda camera...Ma uit cu jind cateodata la ce mai construieste lumea, ii felicit in gand, scot de pe nas kilogramul de lentile, bag mana in buzunar sa nu vad cum tremura si incerc sa nu atipesc ascultand benzile.
  Celor tineri pot sa le spun doar atat despre tema asta:Construiti! Stiu-tehnologiile de azi sunt greu reproductibile pe coltul mesei, dar totdeauna veti gasi bucurii in ceva aparut din fumul de sacaz si buricele degetelor arse!
  73 de Vasile, YO5FMT
    Comentariu modificat de autor.

 • Postat de Marius (yo6rk) la data de 2023-11-18 17:49:50 (ora Romaniei)
 • Cea mai frumoasa expresie: ..."Construiti! ...totdeauna veti gasi bucurii in ceva aparut din fumul de sacaz si buricele degetelor arse!"
    Comentariu modificat de autor.

 • Postat de Gabi (yo3cen) la data de 2023-11-19 23:21:42 (ora Romaniei)
 • Pe 5 iulie 2013 am propus o întrebare asemănătoare, dar propunerea a fost criticată de unii colegi de pe forum...(ceva de genul: "de ce sa mai construiești, daca poți sa cumperi").
  Acum, dupa 10 ani de de la criticile primite de mine, se pare că "homemade-ul" este încă practicat în YO.
  De atunci am mai construit și utilizat: diverse antene, bitx20 cu scala digitala, clona după Autek QF-1A, Z-match cu SWR-metru...    Comentariu modificat de autor.

  Scrieti un mic comentariu pentru intrebarea acestei saptamani!  

  Comentariul dumneavoastra va aparea dupa postare imediat sub rezultate. Va rugam sa aveti o opinie cat mai concisa si in legatura cu subiectul intrebarii curente.
  Mesajele care contin (fara a se limita la) atac la persoana, injurii, jigniri, expresii obscene vor fi sterse.
  Comentariu *
  Trebuie sa va autentificati pentru a putea adauga un comentariu.

  Copyright © Radioamator.ro. Toate drepturile rezervate. All rights reserved
  Articole | Concursuri | Mica Publicitate | Forum YO | Pagini YO | Call Book | Diverse | Regulamentul portalului | Contact