hamradioshop.ro
Articole > Evenimente, insemnari de calatorie Litere mici Litere medii Litere mari         Tipariti

Simpozion National YO Tabara Oglinzi, 2-4 septembrie 2016

Nini Vasilescu YO3CCC

Anul trecut, la simpozionul de la Cluj, la masa festiva, am fost anuntati ca simpozionul de anul acesta va avea loc la Timisoara. Am fost foarte incantat de aceasta veste si mi-am facut mari planuri pentru acest simpozion, mai ales ca nu am mai fost in Timisoara din 1989; deci, au trecut ceva ani buni de atunci. Cand nu ma asteptam, am primit (citit) anuntul ca de fapt o sa mergem la Targul Neamt si la Tabara Oglinzi.

In aceste locuri nu am fost niciodata, asa ca aveam ce vedea pentru prima data. Pe sosea, mai departe de Buzau nu am calatorit, asa ca mai mult ca sigur ca aveam ce sa vad. In Moldova am fost de mai multe ori dar cu trenul la: Iasi (de doua ori), Suceava, Campulung Moldovenesc, Vatra Dornei. Cele doua familii care am fost in Bulgaria la intalnirea radioamatorilor de la Kazanlak din luna iunie (in urma cu doua luni), pentru ca ne-am simtit foarte bine impreuna, am hotarat ca si la aceasta intalnire sa mergem tot in aceeasi formatie. Hi! In Bulgaria i-am luat eu cu masina, aici ne-au luat ei cu masina. Asa cum am stabilit din timp, joi 1 septembrie, ne-am intalnit la ora 7 dimineata si am pornit la drum. Aveam marele avantaj ca Lucian YO3IWZ stia foarte bine drumul.

Primul popas l-am facut la Mausoleul de la Marasesti, dupa care am continuat drumul la Pensiunea Markos (foarte aproape de Pascani), unde aveam rezervare facuta din timp si ne-am lasat bagajele. Apoi, am plecat sa ne plimbam prin Pascani, unde am calcat pentru prima data. A urmat o vizita la Dan YO8BPK. Dupa aceea am avut o reintalnire cu o verisoara cu care nu m-am vazut de 54 de ani; da, ati citit bine, 54 de ani. Pe seara ne-am retras la Pensiunea Markos unde am luat cina, doamnele s-au retras in camera, iar barbatii am mai ramas la o discutie la terasa la o bere rece. Vineri 2 septembrie, dupa micul dejun, ne-am pus iar la drum si prima oprire am facut-o la Pensiunea Carol (unde de asemenea aveam rezervare) ca sa ne lasam bagajele. Cand sa plecam, am avut surpriza sa ne intalnim cu Coco YO8OY care se cazase tot aici. Aceasta pensiune unde ne-am cazat este foarte aproape de Tabara Oglinzi, la cateva sute de metri.

Am mers la Tabara Oglinzi ca sa platim darile de rigoare (masa festiva si celelalte taxe), ne-am primit ecusoanele, iar apoi am stat putin de vorba cu cei care sosisera deja. Au urmat cei cativa kilometri (vreo 4, parca) pana in orasul Targu Neamt, de unde ne-am dus sa facem o vizita la Manastirea Neamt. Ne-am intors din nou in orasul Targu Neamt, unde, de asemenea, am calcat pentru prima data "in my life"s, ca sa ne plimbam, sa vizitam si sa luam masa de pranz.

Fiind pentru prima data in Targu Neamt, am cautat sa ma plimb cat mai mult pe strazi, sa vad si eu cum arata acest oras. Din intamplare, pasii ne-au dus la Casa de Cultura Ion Creanga unde in ziua urmatoare trebuia sa se tina lucrarile simpozionului. Nu mica mi-a fost surpriza (mirarea) cand am vazut acel baner urias care traversa strada si prin care se anunta ca aici se va tine simpozionul radioamatorilor. Dupa atata mers pe jos, ni s-a facut foame si ne-am retras la o terasa unde am luat masa de pranz.

A urmat o noua vizita la Tabara Oglinzi pentru a ne intalni cu cei care sosisera intre timp. Si uita asa, am mai stat cateva ore de vorba cu diferiti prieteni. Pe seara, ne-am retras la pensiunea unde ne-am cazat ca sa ne odihnim, pentru ca a doua zi urma sa o luam de la capat. Sambata dimineata, ne-am sculat la ora stabilita, am luat micul dejun, ne-am suit repede in masina si am plecat la drum catre Simpozion. Cand am ajuns, erau destui radioamatori care au fost mai iute de picior decat noi. Hi! Am reintalnit o multime de prieteni si m-am pus pe facut fotografii, pe care o sa le gasiti in albumele de mai jos.

Am inceput cu talciocul, apoi m-am dus in sala unde se desfasura simpozionul, a urmat sala unde se tinea Concursul de Creatie Tehnica, apoi sala unde se tinea o sedinta. Cand atmostera este placuta, timpul trece foarte repede. Cand s-au terminat aceste activitati pentru care ne-am prezentat la Casa de Cultura, ne-am suit in masina si ne-am dus la Tabara Oglinzi ca sa luam masa de pranz. Dupa, am stat la o bere cu mai multi prieteni, dupa care ne-am dus la pensiune ca sa ne odihnim putin si sa ne imbracam pentru Masa Festiva.

La ora stabilita in program, am revenit in Tabara Oglinzi si ne-am asezat la o masa aflata la terasa; am venit mai din timp, pentru a avea de unde alege masa la care sa stam. Au venit si ceilalti participanti, ni s-au servit aperitivele. Am avut parte de un program artistic foarte frumos.

S-au dat diferite diplome si cupe. Au urmat celelalte feluri de mancare. Mancare a fost foarte buna. La un moment dat am fost invitati sa mergem sa vedem Focul de Tabara. Si uita asa, a trecut si Masa Festiva, dupa care ne-am dus la culcare.

Duminica dimineata cand m-am trezit, am auzit de la terasa de sub balconul camerei unde eram cazati niste voci cunoscute. Imediat am luat aparatul foto si am iesit pe terasa. Ale cui erau acele voci cunoscute? Domnii si Doamnele sunt in ultimele trei fotografii din ultimul album. Drumul catre Bucuresti trece prin Bacau, unde, la invitatia lui Laur YO8AXP, am mers sa vizitam radioclubul de aici. Si de aceasta data am avut parte de o vreme deosebit de frumoasa, dar am vizitat si locuri minunate. Sa vedem incotro ne vor indrepta pasii la anul.

Lucrarile Simpozionului - 3 septembrie 2016

Concursul de Creatie Tehnica - 3 septembrie 2016

Sedinta

Masa de pranz la Tabara Oglinzi - 3 septembrie 2016

Masa Festiva - 3 septembrie 2016

Mai multe filmulete de la Masa Festiva:
https://www.youtube.com/watch?v=gFEaUDX6c-4
https://www.youtube.com/watch?v=iA7ev7EYEK4
https://www.youtube.com/watch?v=nhXVDRg95dI

Nini Vasilescu YO3CCC

Articol aparut la 13-9-2016

4546

Inapoi la inceputul articolului

Nu exista comentarii postate.
Comentarii (0)  

La acest articol nu se (mai) primesc comentarii.

Opiniile exprimate în articole pe acest site aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al redacţiei.

Copyright © Radioamator.ro. Toate drepturile rezervate. All rights reserved
Articole | Concursuri | Mica Publicitate | Forum YO | Pagini YO | Call Book | Diverse | Despre Radioamator.ro | Contact