hamradioshop.ro
Articole > Evenimente, insemnari de calatorie Litere mici Litere medii Litere mari     Comentati acest articol    Tipariti
Sperante ale radioamatorismului romanesc

Ne orientam, avem GPS!

László Hadnagy YO5AEX

Dupa festivitatea de deschidere la Intalnirea internationala a radioamatorilor Burabu 2005, ma gaseam in grupul radioamatorilor romani, cand aud un grup vorbind romaneste. Intra in casuta noastra cativa tineri care il anunta pe Dl. Bughesiu Carol YO5OEF, seful sectiei radio de la Baia Mare si Dl. Bordas Zoltan YO5CRQ ca intentioneaza sa se deplaseze in oras. Cu grijai parinteasca, Zoltan YO5CRQ, ii intreaba "Va descurcati?, Sa nu va pierdeti". Urmeaza un raspuns: "Nici o problema, ne descurcam, avem GPS!". Am dorit sa ii cunosc pe acesti descurcareti. Am aflat ca au venit la Budapesta cu doua autoturisme. In prima masina Zoltan s-a ghidat pentru a ajunge la Tabara de tineret de pe insula Csepel orientandu-se dupa indicatiile GPS-ului. Deci asta era semnifictia replicii tinerilor.

Se fac prezentarile, ne-am fotografiat si am schimbat repede cateva opinii.

Ne orientam, avem GPS! In imagine, de la stanga la dreapta, intre Bordas Zoltan YO5CRQ, sunt noile mele cunostinte: Moldovan Stefan YO5PWB, Ilut Ad (Nana) YO5PEK si Hotea Vasile YO5PEJ, alaturi de Ciobanita Vasile YO3APG, Secretarul general al F.R.R.

Desi au primit autorizatiile in luna decembrie 2004, AdNana si Vasile au participat deja la mai multe concursuri in fonie, cotati fiind ca tinere sprerante ale radioamatorismului baimarean. Din corversatia purtata am aflat:

Ilut Nana YO5PEK este eleva in clasa a XII-a la Liceul de Electronica si Telecomunicatii din Baia Mare. Dupa bacalaureat doreste sa-si continue studiile de specialitate la Facultatea de Electronica si Telecomunicatii din Centrul Universitar Timisoara. In anul scolar 2002/2003 si 2004/2005 a obtinut mentiune la Olimpiada scolara, faza nationala. In Liceu exista o statie de club cu indicativul YO5KUA care nu dispune de echipament motiv pentru care se activeaza la C.S.M. Baia Mare, sectia radio, YO5KAD. Cu Vasile, care ii este coleg de liceu, sunt in permanenta competitie profesionala.

Hotea Vasile YO5PEJ, in ajunul maturitatii, este elev la acelasi Liceu din Baia Mare. Participa la olimpiadele pe scoala. La primul concurs, operand statia YO5KAD, a obtinut locul III la Cupa Martisorului. Desi tatal lucreaza in domeniul telecomunicatiilor, fiind lucrator la DRTV Cluj, fiul se pregateste pentru admitere la Facultatea de teologie din Baia Mare.

Moldovan Stefan YO5PBW, soferul celui de al doilea autoturism, este proaspat absolvent al facultatii de drept al Universitatii de vest Vasile Goldis. Dupa ce a utilizat pana in 1996, filiera CB, a descoperit accidental miscarea de radioamatorism. Pentru Stefan talciocul este punctul de atractie.

Ma bucur ca i-am cunoscut pe acesti tineri si sunt convins ca Dl. Vasile Ciobanita YO3APG va incuraja si sprijini prin FRR activitatea lor.

Eu doresc celor trei tineri mult succes in activitatea profesionala si amatoriceasca. Bafta!

László Hadnagy YO5AEX

Articol aparut la 25-6-2005

7632

Inapoi la inceputul articolului

Comentarii (1)  

 • Postat de Dobrescu Dan - YO3CNN la 2005-06-30 11:56:36 (ora Romaniei)
 • FELICITARI SINCERE PENTRU CALITATEA INFORMATIILOR PREZENTATE AICI. VA DORESC MULT SUCCES IN CONTINUARE.ESTE NECESARA O PREOCUPARE SERIOASA, DIN PARTEA STATULUI,OBIECTIVUL FIIND RADIOAMATORISMUL,DIN ROMANIA.SA SE CREIEZE MACAR CONDITIILE DIN TIMPUL REGIMULUI CEAUSESCU.

  Scrieti un mic comentariu la acest articol!  

  Opinia dumneavoastra va aparea dupa postare sub articolul "Ne orientam, avem GPS!"
  Comentariul trebuie sa se refere la continutul articolului. Mesajele anonime, cele scrise sub falsa identitate, precum si cele care contin (fara a se limita la) atac la persoana, injurii, jigniri, expresii obscene vor fi sterse iar dupa caz se va ridica dreptul de a posta comentarii.
  Comentariu *
   
  Trebuie sa va autentificati pentru a putea adauga un comentariu.


  Opiniile exprimate în articole pe acest site aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al redacţiei.

  Copyright © Radioamator.ro. Toate drepturile rezervate. All rights reserved
  Articole | Concursuri | Mica Publicitate | Forum YO | Pagini YO | Call Book | Diverse | Despre Radioamator.ro | Contact