hamradioshop.ro
Articole > Evenimente, insemnari de calatorie Litere mici Litere medii Litere mari     Comentati acest articol    Tipariti

"Sarbatoarea vinului" Valea Calugareasca, 2006

Aurel Chiruta YO9FNR


RADIOCLUBUL SCOLAR YO9KVV
COM. VALEA CALUGAREASCA
JUD. PRAHOVA

Operatorul de serviciu de la YO9KVV transmite :
"Merg pe gard, ma tin de drum!" HI!
(versus YO9HG, Margarit)

Pentru a marca zilele "SARBATOAREA VINULUI" VALEA CALUGAREASCA 2006, Radioclubul Scolar YO9KVV din cadrul Scolii cu clasele I-VIII Valea Calugareasca, jud. Prahova, a organizat si in acest an concursul radio maraton " DRUMUL VINULUI " si o intalnire radioamatoriceasca.

In perioada 01 - 30 septembrie 2006 s-a desfasurat maratonul radio " Drumul Vinului " 2006, editia a IV-a . Cu aceasta ocazie Radioclubul Scolar YO9KVV a folosit indicativul special YP9VIN.

La aceasta actiune au participat 525 statii YO si 372 statii out YO, deci un total de 897 de radioamatori. Indicativul special YP9VIN , operat de YO9GJY (Stefania), YO5GHA (Dan) ,YO3FLR/p (Cristi), YO9HQV (Adina), YO9HPJ (Razvan), YO9HQW (Misu), YO9XC (Ovidiu), YO9FNR (Aurel) si YO3JW/p, a realizat 3915 qso-uri in tara si in afara ei. Numai pentru concurs au participat 110 de statii, iar pentru diplome au lucrat 787 de statii. Din zona "Drumul Vinului"au dat puncte 23 indicative. Se poate spune ca si anul acesta s-a produs o "efervescenta", HI !, a statiilor YO in benzile de radioamatori in luna septembrie.

Pe perioada concursului am apreciat tenacitatea si rabdarea celor trei competitori de baza- YO8CLX ( Paul) care a recidivat obtinand si anul acesta locul I, YO4AAC (George), care a lucrat in QRP, si YO9FTO (Traian). Nu pot trece cu vederea participarea tandemului YO9HPJ (Razvan) & YO9HQW (Misu) care a animat acest concurs si care si-a perfectionat in aceasta perioada tehnica de lucru. Bun prilej de antrenament pentru incepatori. Aviz incepatorilor !

O impresie deosebita au lasat si prietenii din ER: ER4OK (Valerii), ER4LX (Oleg), ER1OI (Valeriu) care au fost mai activi anul acesta intrand in categoria statiilor ce au oferit puncte si care au atras multe statii din zona de Est in concurs.

Maratonul radio "Drumul Vinului" a fost urmat de o intalnire radioamatoriceasca si un mini-targ in ziua de 30 septembrie 2006 la sediul Radioclubului YO9KVV din cadrul Scolii cu clasele I-VIII Valea Calugaresca. Am avut ca oaspeti 109 radioamatori din judetele SV, BR, AB, DB, BZ, GL, CL, GR, IL, CT, BV, DJ, BU si foarte multi din PH. O prezenta insolita a fost prietenul nostru ER4LX (Oleg), care a facut un efort deosebit venind din Republica Moldova.

Cu aceasta ocazie s-au schimbat impresii video, s-au inmanat diplome, s-a facut schimb de informatii verbale si de pe CD-uri. Lucian ,YO9IF, a acordat diplomele pentru concursul "Cupa Municipiului Campina" 2006. YO9BPX, Misu, a inmanat legitimatiile de membru a CS PETRULUL pentru YO9HPJ (Razvan) si YO9HQW (Misu). S-au schimbat opinii despre arbitrajul electronic, s-au vandut/cumparat componente, aparatura si, bineinteles, s-a degustat din aurul podgoriei: struguri si Feteasca de Valea Calugareasca ( in stare lichida, HI! ). Beneficiind si de o vreme superba, cei prezenti s-au putut delecta cu roadele acestei toamne acompaniati de acordurile muzicii populare romanesti traditionale. S-au facut multe poze care sunt acum pe sit-ul lui YO3CCC. In curand, dupa ce se va decanta "productia" de anul acesta, vom realiza si un CD ce contine rezultatele obtinute, clasamentele, baza de date a arbitrarii, montajul fotografiilor intr-um mic filmulet si toate fotografiile facute de diversi participanti.

Apreciem implicarea deosebita a lui YO9HG in arbitrarea electronica a concursului si, pe baza experientei acumulate, poate chiar la anul clasamentul se va prezenta chiar cu ocazia intalnirii de la Valea Calugareasca, daca si hamii vor fi mai expeditivi. Multumim, Margarit! Si nu in ultimul rand, multumirile noastre unui sponsor de suflet, YO3HOT, Adrian!

In concluzie... consideram ca, si anul acesta, actiunea noastra s-a numit un succes...

Sunteti invitatii nostri si in 2007 !

Cu multumiri de participare pentru toti hamii. Fara voi nu s-ar fi realizat maratonul radio.

Maratonul "Drumul Vinului" 2006 s-a incheiat! Sa ne intalnim sanatosi in varianta 2007!

73 & 88!

Note:

 • Rezultatele la Maratonul "Drumul Vinului" 2006 se gasesc la aceasta aceasta adresa
 • Diplomele sunt gata si asteapta sa fie trimise. La fel si premiile. Mai asteptam "adrese" de la cei care au participat. Multe statii YO nu au adresele pe site-ul www.radioamator.ro.
 • Rog pe cei care au mai facut poze la V. Calugaresca in format electronic sa le trimita la adresa yo9fnr@yahoo.com. La aceeasi adresa se pot trimite eventualele obiectii, neclaritati si sugestii pentru maratonul de anul viitor. Sau la adresa postala normala:

  Aurel Chiruta (YO9FNR)
  Valea Calugareasca
  Cod 107620, PH

  Aurel Chiruta YO9FNR

  Articol aparut la 13-11-2006

  7877

  Inapoi la inceputul articolului
 • Comentarii (4)  

 • Postat de Cristian - N2NDV la 2006-11-15 18:09:10 (ora Romaniei)
 • Felicitari organizatorilor si mai ales participantilor ! Cred ca a fost un concurs instructiv pentru elevii care au asistat si poate le-a stirnit mai mult interes pentru sportul nostru ! Numai bine si multe succese in continuare ! Cristian YO8BPS - N2NDV
  PS: Pentru YO3CCC Nini : Am incercat sa vad pozele , dar NU am reusit !!! Pagina incarca foarte greu ( folosesc DSL 3 Mbps ) si dupa aprox. 4 minute am abandonat vizionarea pozelor ; poate se gaseste o alta solutie cu poze mai putzine in pagina si LINK la paginile urmatoare !
  Initiativa de a posta pozele este foarte frumoasa si sint sigur , ca pagina va avea multi vizitatori ! Succes si pe curind ! Cris

 • Postat de NINI - YO3CCC la 2006-11-15 22:41:34 (ora Romaniei)
 • Draga Cristian imi pare rau ca nu ai reusit sa intri sa vezi pozele. Esti singurul care pina acum s-a plins ca nu poate sa le vada. Dupa ce am citit cele spuse de tin am vrut sa verific, am dat clic pe cuvintul subliniat din text, YO3CCC si instantaneu am intrat pe site. Mai incearca deoarece este pacat sa nu vezi pozele mai ales ca tot acolo mai poti vedea si vreo 240 de poze de la simpozionul de la Ploiesti facute tot de mine. Iti urez succes! 73! NINI

 • Postat de Florin - F/YO9CHO la 2006-11-16 01:39:51 (ora Romaniei)
 • Salut Nini, Cristian are dreptate.Si in Franta este aceeasi situatie.Poate gasesti alt server.
  Eu dispun de conexiune ADSL de 8Mb/s asa ca....
  73!

 • Postat de Cristian - N2NDV la 2006-11-17 15:26:13 (ora Romaniei)
 • Salut NINI ! Am incercat din nou , dar NU se poate !!.. Cred ca este ceva legat de FIREWALL ; NU este de la mine ! Am stiut ca acolo voi gasi multe poze de la Simpozion si voi regasi multi amici cu care ma cunosc de mult timp . Cred ca trebuie incercat o alta set-are la server si poate va merge si pentru mine ! 73's ! Cris

  Scrieti un mic comentariu la acest articol!  

  Opinia dumneavoastra va aparea dupa postare sub articolul ""Sarbatoarea vinului" Valea Calugareasca, 2006"
  Comentariul trebuie sa se refere la continutul articolului. Mesajele anonime, cele scrise sub falsa identitate, precum si cele care contin (fara a se limita la) atac la persoana, injurii, jigniri, expresii obscene vor fi sterse iar dupa caz se va ridica dreptul de a posta comentarii.
  Comentariu *
   
  Trebuie sa va autentificati pentru a putea adauga un comentariu.


  Opiniile exprimate în articole pe acest site aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al redacţiei.

  Copyright © Radioamator.ro. Toate drepturile rezervate. All rights reserved
  Articole | Concursuri | Mica Publicitate | Forum YO | Pagini YO | Call Book | Diverse | Despre Radioamator.ro | Contact