hamradioshop.ro
Articole > Evenimente, insemnari de calatorie Litere mici Litere medii Litere mari     Comentati acest articol    Tipariti

Sarbatorirea Zilei Mondiale a Radioamatorilor la Deva

Adrian Voica YO2BPZ

La fel ca si anul trecut, Radioclubul YO HD Antena DX Grup Deva si-a propus sa marcheze Ziua Mondiala a Radioamatorilor (18 aprilie, zi in care, in 1925 la Paris s-a constituit IARU) printr-o serie de actiuni publice, care sa se desfasoare in fata Casei de Cultura (Piata Victoriei) din Deva. Actiunile din acest an au fost dedicate in totalitate memoriei celui care a fost Dick, YO7VS, un optimist incurabil, un om si un radioamator de exceptie, membru al clubului nostru de la infiintare, plecat pentru totdeauna dintre noi in data de 29 martie 2008.

In urma popularizarii actiunilor noastre consacrate marcarii Zilei Internationale a Radioamatorilor, doi membri ai Radioclubului YO HD Antena DX Grup Deva (YO2BPZ si YO2MAI) au participat in16 aprilie intre orele 13.00-14.00 la emisiunea in direct "Ora adevarului" a postului de radio BigFM Deva, emisiune realizata de moderatorul Mircea Mihulet si axata pe valentele sociale ale radioamatorismului. S-au discutat probleme multiple: ce este, cum si cand a aparut radioamatorismul, despre moduri de lucru, aparatura, cum se poate deveni radioamator, concursuri, QSL-uri, RGA, retele de urgenta,etc., astfel ca timpul de o ora a trecut repede si foarte multe probleme pe care intentionam sa le prezentam au ramas neatinse.

Emisiunea a fost inregistrata de prietenul nostru Antal, YO2MBA din Resita (caruia ii multumim in mod deosebit) si ne-a fost pusa la dispozitie in format mp3. Ea poate fi descarcata de la http://www.oraexacta.ro/deva/

Deoarece in aceste zile la Deva a plouat si a batut vantul, a existat riscul amanarii actiunii noastre din data de 17 aprilie (atat ploaia cat si vantul ne afecteaza mult, panourile-exponat fiind realizate pe placi din polistiren si sunt foarte predispuse la rupere), pentru data de 17 mai, odata cu Ziua Mondiala a Telecomunicatiilor .

Dar, desi in dimineata de 17 aprilie timpul ne-a facut sa ne indoim de reusita actiunii noastre din Piata Victoriei dedicata Zilei Mondiale a Radioamatorismului, dupa ora 11 s-a imbunatatit simtitor, astfel ca am reusit sa instalam masa , panourile cu exponate, antenele si aparatura, standul cu vanzare aparatura PMR (YO2MAI) si la ora 14. 30 am fost gata sa ne primim primii vizitatori, care nu au intarziat sa apara, iar de la ora 15 au inceput sa vina cei de la presa: PROTV, Antena 1, Hunedoreanul, Hunedoara Expres, Ghimpele. S-au luat interviuri, sau facut poze, s-a filmat. Actiunea a durat pana la ora 18.30. Multumim tuturor celor care, prin prezenta lor, au ajutat la reusita actiunii.I-am numi pe YO2MAI, LCV, UH, CMH, CBK, AAE, LKF, LQH, dar multumim in mod special prietenilor de la presa scrisa, radio si TV, care ne-au onorat cu prezenta si au popularizat actiunile noastre

Consideram intreaga noastra actiune o reusita, ea materializandu-se imediat in doua sugestive reportaje de televiziune , la PROTV si Antena 1 Deva ( care, imediat ce vor fi obtinute, vor fi postate pe pagina clubului) si doua articole de presa in Hunedoreanul si Expresul de Hunedoara: ( Ghimpele este un saptamanal, articolul va apare dupa Pasti). Cele doua scurte articole pot fi vazute la : http://www.hunedoreanul.ro/comunitate/ziua-radioamatorilor-2564036
http://apps.huon.ro/download/hutipps/Hunedoara_Expres_20080418.pdf

Toate actiunile noastre si o serie de fotografii pot fi gasite si pe pagina clubului:
http://www.yohddx.ro/2008/ZiuaRadioamatorismului2008.htm

In masura obtinerii reportajelor de televiziune de la PROTV si Antena 1, le vom publica.

Atasam cateva fotografii de la editia 2008 a sarbatoririi ZMR de catre Radioclubul YO HD Antena DX Grup, cu speranta ca toate activitatile noastre (dedicate anul acesta, asa cum am spus mai sus, memoriei lui Dick, YO7VS) au fost o pledoarie pentru radioamatorism si un indemn pentru colegii radioamatori de a prezenta publicului larg numarul imens de realizari care, dintr-o neinteles de slaba colaborare cu mass-media, raman cvasinecunoscute.

Adrian Voica YO2BPZ

Articol aparut la 21-4-2008

7570

Inapoi la inceputul articolului

Comentarii (2)  

 • Postat de Florentin - F/YO9CHO la 2008-04-23 02:13:19 (ora Romaniei)
 • Felicitari! Sunteti foarte activi.De admirat.

 • Postat de Nelutiu - YO8RXK la 2008-04-28 15:40:53 (ora Romaniei)
 • Articol bun, imagini graitoare pentru traditia radioamatorilor romani,se observa si niste,,fane''ale sportului eteric(in sensul radio!),sincere felicitari realizatorilor,Hristos a inviat, sanatatate si sarbatori fericite!73!

  Scrieti un mic comentariu la acest articol!  

  Opinia dumneavoastra va aparea dupa postare sub articolul "Sarbatorirea Zilei Mondiale a Radioamatorilor la Deva"
  Comentariul trebuie sa se refere la continutul articolului. Mesajele anonime, cele scrise sub falsa identitate, precum si cele care contin (fara a se limita la) atac la persoana, injurii, jigniri, expresii obscene vor fi sterse iar dupa caz se va ridica dreptul de a posta comentarii.
  Comentariu *
   
  Trebuie sa va autentificati pentru a putea adauga un comentariu.


  Opiniile exprimate în articole pe acest site aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al redacţiei.

  Copyright © Radioamator.ro. Toate drepturile rezervate. All rights reserved
  Articole | Concursuri | Mica Publicitate | Forum YO | Pagini YO | Call Book | Diverse | Despre Radioamator.ro | Contact