l
hamradioshop.ro
Articole > Evenimente, insemnari de calatorie Litere mici Litere medii Litere mari     Comentati acest articol    Tipariti

De vorba cu participantii la Simpo Pecica 2008

László Hadnagy YO5AEX

In ultimul weekend din luna mai s-a desfasurat a V-a editie a Simpozionului si intalnirii transfrontaliere a radioamatorilor de la Pecica. La intalnire au fost prezenti peste 300 de participanti din 5 tari.

Cu acest prilej am solicitat opinii si am purtat discutii cu unii dintre participanti.

  • Cionca Iustin, Primarul orasului Pecica.

    - Cred ca este de datoria fiecarui primar si a fiecarui om politic sa sprijine orice fel de initiativa. Dupa cun ati vazut orasul Pecica este singurul exemplu din judetul nostru unde aceasta activitate este sprijinita si chiar la nivel international. Ma bucur ca si anul acesta la Pecica au venit foarte multi invitati din 5 tari si sper ca aceasta traditie sa duca renumele localitatii noastre in toata Europa. Atata timp cat voi fi primar voi sprijini aceasta activitate cu fonduri de la Consiliul Local, dar si daca nu voi mai fi primar voi fi alaturi de acesti oameni inimosi care isi sacrifica din timpul liber sa vina si sa organizeze un astfel de eveniment.


    Viceprimarul si primarul din Pecica

    - Eu va doresc mult succes in campania electorala si sper sa va reintalnim si la anul primar al orasului Pecica.

    - Multumesc frumos. Si eu sper acelasi lucru.

    Dl. Cionca Iustin, a doua zi, a fost reales primar al orasului Pecica din judetul Arad.

  • Ciobanita Vasile, Secretar general al Federatiei Romane de Radioamatorism.

    - In primul rand ma bucur sa ne reintalnim, aici la Pecica, in aceasta localitate de granita si ma bucur sa salut prin dvs. toti colegii radioamatori din Ungaria, din Elvetia si chiar din Statele Unite care vad ca au ajuns aici. O intalnire de suflet, o intalnire de prietenie, o intalnire care ne ajuta sa ne cunostem mai bine, o intalnire in care putem sa vedem, sa invatam unii de la altii.

    - Echipa Romaniei a terminat Campionatul European de telegrafie viteza pe locul 3 dupa Rusia si Bielorusia. Cum s-a pregatit echipa pentru aceasta competitie?

    - A fost intr-adevar o bucurie ca echipa noastra care a participat la Campionatele Europene de telegrafie viteza, si-a reconfirmat pozitia in clasamentul european, aceea de locul 3. Este o realitate, ca este foarte dificil sa fie depasite echipele din Rusia si Bielorusia. Sunt echipe puternice, pentru ca au o traditie, o baza materiala si de pregatire mult mai larga decat la noi.

    In ceea ce priveste echipa noastra, trebuie sa recunoastem ca ne descurcam destul de greu cu copiii. Incercam sa facem o mica pregatire in cateva puncte din tara, ma gandesc la Iasi, la Piatra Neamt, Ploiesti, Bucuresti, Constanta. Din pacate, putine cluburi sunt implicate concret in aceasta activitate. Chiar la Campionatele Nationale, ca organizam doua, numarul participantilor nu depaseste 40-50. Dintre acestia selectam pe cei mai buni.


    Vasile Ciobanita YO3APG

    S-a mai pus problema de a participa cu un numar mai mic sau mai mare de oameni la Pordenone, in Italia. Am mers pe o echipa minima, datorita cheltuielilor mari pe care le-a presupus aceasta participare. Taxele au fost de 300 Euro de persoana acolo, la care se adauga cheltuieli de transport, cheltuieli de asigurare, s.a.m.d. Pentru o federatie ca a noastra, care este o federatie care acuma se cladeste, pentru ca noi trebuie sa reamintesc, ca am luat-o de la zero in anul 2001-2002, pentru federatia noastra cateva mii de euro sunt sume pe care le obtinem cu oarecare greutate. Am primit un sprijin din partea statului, dar un sprijin modest. Am incercat sa gasim cativa sponsori si am reusit sa trimitem 12 concurenti acolo, insotiti de antrenori. Nu stim daca metodele noastre de pregatire sunt cele mai bune. Noi am avut o traditie in acest domeniu. Sunt oameni care au facut foarte mult de-a lungul timpului pentru a pregati copii la noi in tara.

    - Ati nominaliza pe cativa dintre acestia?

    - Cum este Dl. Vasile Capraru, cum a fost Radu Bratu, cum au fost colegii de la Iasi. Avem si acum o serie de antrenori deosebiti cum este Gheorghe Paisa YO8WW, Cristi Popovici YO8RCP de la Iasi, dar numarul lor este destul de redus.

    Eu cred ca telegrafia viteza, ca competitie nu va dispare. Si ma bucur ca Uniunea Internationala de Radioamatorism acorda din ce mai mult importanta si acestui aspect al radioamatorismului. Realitatea este, ca acolo, la Campionatele Europene, sau chiar la Campionatele Mondiale se intalnesc, si in ghilimele se bat, mai ales copii radioamatori din fostele tari socialiste. Este o realitate. Acest domeniu nu a starnit prea mare interes in tarile din vest. Vom gasi medaliati cu aur, cu argint, concurenti din Rusia, Bielorusia, Ungaria, Polonia, Bulgaria, Germania, Serbia, Macedonia, Croatiea, Ucraina, Cehia, deci tot aceste tari. Dar asta nu scade cu nimic valoarea competitiei si valoarea performantei acestor copii radioamatori.

    Dl. Vasile Ciobanita a dorit sa mai adauge:

    - Eu profit de aceasta discutie pentru a transmite un cald salut celor ce formeaza echipa din Ungaria. Sunt copii deosebiti, sunt radioamatori deosebiti, unii din ei cunoscuti in trafic. Si mai ales tin sa transmit un cald salut de respect si de apreciere pentru d-na Clara. (N.A.: D-na Lendvai Klára HA5BA, a obtinut rezultate merituorii la Campionatele Nationale si Europene de telegrafie viteza. In prezent este membra in conducerea Federatiei Ungare de Radioamatorism MRASZ, Filiala Budapesta, Presedinta Comisiei de unde scurte si telegrafie sala).

    - Multumesc. Voi retransmite mesajul dvs. colegilor din Ungaria.

  • Pantelimon Gheorghe YO2BBB, Secretarul Clubului Sportiv Silver Fox Deva.

    - Va ocupati si acum cu pregatirea si formarea tinerilor radioamatori?

    - Noi ce facem acolo? Crestem copii! Eu am 40 de ani de activitate in radioamatorism si am atatia copii pe care i-am crescut, care acum sunt ingineri, doctori, s.a.m.d. Astia contribuie acuma cu posibilitatile lor materiale sa crestem alti copii. Nu mai este sustinuta de stat activitatea. Este activitate de club de drept privat si autofinantata. Facem radiogoniometrie, facem pregatire cursuri pentru radioamatorism, telegrafia a cazut mult, asa cum stii si tu. Nu este adevarat ca nu mai este interes la copii, nu mai este cine sa se ocupe de copii, pentru ca toata lumea are acum fel de fel de preocupari si zic ca copii nu mai sunt interesati. Sunt interesati, dar trebuie sa venim noi sa-i gasim si sa le oferim posibilitatea de a face activitate.


    Gheorghe Pantelimon YO2BBB

    Acum ca club avem 2 ani. Noi avem deja 120 de membri. Clubul se cheama Clubul Sportiv "Silver fox", adica vulpea de argint, intrucat noi suntem specialisti in radiogoniometrie. Pe radio-goniometrie se obtin rezultate performante. Noi am avut campioni mondiali, am avut campioni internationali. Dar, daca noi nu ne implicam sa facem activitate, nu se face. Ce putem face? In scoli, cu profesorii. Profesorii sunt foarte interesati acuma sa faca activitate, pentru ca le da niste puncte in planul lor, sa castige niste bani. Important este sa avem oameni care sa se implice. De atatia ani crescand copii, am posibilitatea ca ei la randul lor sa faca activitate. Multam fain.

    - La randul meu va doresc sanatate, viata lunga si o bogata activitate in cadrul clubului pe care l-ati constituit la Deva.

    Dupa ce am oprit reportofonul am ramas sa depanam amintiri. Cu multi ani in urma am participat la cateva competitii de radiogoniometrie (vanatoare de vulpi) in zona Faget-Feleacu, din apropierea municipiului Cluj-Napoca unde am avut prilejul sa vad, la fata locului, tinerii crescuti si pregatiti de Gheorghe in plina desfasurare competitionala.

  • Urda Gheorghe YO5OVM, Floradut SRL Oradea.

    - Noi suntem in colaborare cu firma din Ungaria si distribuim de la ei echipamente.

    - Ma scuzati ca intervin, Ce inseamna "noi", va rog sa va prezentati:

    - Firma noastra se numeste Floradut SRL si are sediul in Oradea, str. Barierei nr. 10.


    Gheorghe Urda YO5OVM

    - Daca sunt radioamatori care ar dori sa comande de la dvs, cum pot sa va contacteze?

    - Adresa noastra de mail si numerele de telefoan se gasesc publicate pe toate siteurile pentru radioamatori. Dar, mai mult prin intermediul Internetului.

    - Este prima oara cand va intalnesc la Simpo Pecica. Cum de v-ati gandit sa participati la aceasta manifestare? Din informatiile pe care le detin de la firma mama, pana acum nu le-a fost rentabil sa faca aceasta deplasare?

    - Da, asa a fost. De vreun an si jumatate firma noastra a distribuit echipamente Yaesu de la firma Anico SRL din Ungaria. Sunt aparate noi cu garantie. Speram ca pe viitor sa avem in Oradea un sediu unde sa avem echipamente pe stoc.

    - Ce preturi practicati, comparativ cu cele ale firmei mama Anico SRL, Ungaria?

    - Preturile sunt aproximativ aceleasi la care se adauga doar preturile de transport.

    Va doresc multi cumparatori, iar radioamatorilor din zona, sa fie multumiti de serviciile dvs.

    Mai aveam cu cine si ce discuta, dar prin "eter" au sosit niste miresme ametitoare, care au facut imposibila conncentrarea la alta tema, decat masa de pranz. Hi!

    Copyright 2008-2009 © Hadnagy László

    László Hadnagy YO5AEX

    Articol aparut la 10-6-2008

    10795

    Inapoi la inceputul articolului
  • Comentarii (19)  

  • Postat de Nedumerire - la 2008-06-11 08:40:37 (ora Romaniei)
  • Asta-i tot? La atat se rezuma radioamatorismul romanesc? Din cei peste 300, organizatori si participanti, s-au gasit doi "exponenti". S-au banalizat si intalnirile radioamatorilor. Chiar daca sunt transfrontaliere.

  • Postat de Povesti, talcioc +gulas - la 2008-06-11 16:42:19 (ora Romaniei)
  • Cam atata a ramas din simpozionul de la Pecica! Chiar si Cocosul Pintenat, premiul cel mare de la tombola astepta cu nerabdare sa fie adjudecat si sa se treaca la gulas!

  • Postat de Adrian - YO3HJV (yo3hjv) la 2008-06-11 17:55:44 (ora Romaniei)
  • Iarasi "de abia se cladeste federatia"??? Nu era continuatoarea uneia cladite de acu 50 de ani?

  • Postat de Sorin - la 2008-06-11 19:00:20 (ora Romaniei)
  • Primarul din Pecica seamana necrezut de mult cu Bobby Ewing, iar Dl. Ciobanita s-a cam ingrasat, ar trebui sa treaca pe la o sala de fitnes.
    Cu radioamatorismul mai greu !

  • Postat de QTC Arad - YO2MBG la 2008-06-11 19:41:58 (ora Romaniei)
  • Putine detalii pot adauga si eu:
    Vineri seara au fost aproximativ 70 de radioamatori printre care se aflau 3 din YO6 aproximativ 12 din HA printre care si HA5OMM si Doamna si mai era prezent YO3APG si YO3AXJ si nu in ultimul rind HB9CVB Rolf din Elvetia.In jurul orei 20 s-a servit cina care era Fasole la Ceaun.
    Simbata treburile incepuse sa se aglomereze si in jurul orei 10.30 a luat deschiderea oficila a Simpozionului.La aceea ora erau aproximativ 200 de persoane inregistrate in Cartea de oaspeti.Au fost facute citeva prezentari si s-au impartit citeva diplome.A luat cuvintul Primarul Orasului PECICA dupa care YO2MHA Viceprimarul,YO3APG,YO2BPZ si YO2BYD.
    A fost prezentat un concurs de YO2LHD care se va desfasura se va desfasura in paralel cu concursul IARU UHF/SHF contest, in primul weekend complet al lunii octombrie.Concursul se desfasoara in banda de 432 MHz si se numeste : BANAT-432MHz.Referitor la acest concurs revin cu regulamentul complect la momentul potrivit.
    In jurul orei 13.00 s-a servit mult asteptata GULYAS la CEAUN la care s-au inscris toti participantii simpozionului si cele 300 de portii au si fost consumate pe loc.A avut loc si un tirg cu diverse sortimente si diverse preturi.
    Marele premiu de la tombola a fost un COCOS care a fost cistigat de YO2LIO Florin.Ulterior cocosul a ajuns la YO2II unde si in momentul de fata se impart pe gaiinile existente in ograda.Se pare ca cei doi cocosi se inteleg deja deoarece nu se mai bat,probabil fac de servici la « Doamne » in ture si asa fiind multumit toata lumea.
    Nu doresc sa supar pe nimeni si din acest motiv ma opresc aici dar nu inainte de a va informa ca citeva poze de la acest Simpozion au aparut pe http://yo2mbg.lx.ro la rubrica galeria FOTO.Cei interesati rog a viziona.

  • Postat de participant nonradioamator - la 2008-06-11 20:15:34 (ora Romaniei)
  • FELICITARI PT.YO2MBG:in 15 randuri am aflat mai multe detalii decit din articolul principal

  • Postat de Felicitari - la 2008-06-11 20:25:52 (ora Romaniei)
  • QTC-istul de YO2MBG a prezentat cat se poate de concis totul. Felicitari organizatorilor si oaspetilor.

  • Postat de Adrian Voica - YO2BPZ (yo2bpz) la 2008-06-11 22:03:02 (ora Romaniei)
  • Ori e bine, ori nu, "simpozioanele" noastre incep sa devina doar intalniri si talcioc! Cel putin, actiunea de la Pecica, spre deosebire de altele nu are niciunde in titulatura cuvantul "simpozion" (din acest motiv al alunecarii simpozionului spre "intalnire", YO2BBT ne anunta la Lugoj in 2006 ca nu va mai putea continua actiunea).

  • Postat de Vasile - YO6EX (yo6ex) la 2008-06-11 22:51:14 (ora Romaniei)
  • Dar Dayton, Friederichshaffen sau Burabu (HA),
    nu sunt si ele pe langa altele, niste talciocuri?
    Si totusi vedem acolo o inghesuiala teribila...
    Cred ca chestia cu "simpozionul" este cam rasuflata...

  • Postat de DXman - la 2008-06-12 08:27:35 (ora Romaniei)
  • Rog nu comparati Dayton-ul cu Pecica...
    Sunt de acord cu YO2BPZ ca e vorba mai mult de intalniri/talcioc. 73.

  • Postat de Cristi - YO8DHD la 2008-06-12 14:31:04 (ora Romaniei)
  • Credeti ca titulatura conteaza? Oare cati din cei prezenti la un simpozion chiar sunt interesati de ce se discuta. In timpul scurt, se incearca sa se discute in prea multe domenii. De fapt simpozion din cate stiu eu inseamna o intalnire la care se prezinta lucrari, unele dintre ele deja aparute. Poate ar fi mai interesant organizarea de simpozioane cu teme precise. Acolo ar veni cei pasionati de domeniul in cauza si chiar s-ar discuta. Asa sunt doar QSO-uri in video. Sa spunem reintalnirea cu prieteni si asocierea unei voci cu un chip. Oricum cine nu este interesant poate sa nu participe. Felicitari lor ca inca mai organizeaza ceva.

  • Postat de Florentin - F/YO9CHO la 2008-06-12 18:24:37 (ora Romaniei)
  • Distractive comentarii, cred insa ca nu s-a retinut TITLUL: "De vorba cu participantii la Simpo Pecica 2008"....
    Multumesc Lotzi pentru articol.73!

  • Postat de YO2MBG - la 2008-06-12 19:26:32 (ora Romaniei)
  • Nu stiu de unde vine acest SIMPO PECICA deoarece el apare in oricare act ca Intilnirea Transfrontaliera a radioamatorilor Pecica.Consider ca actiunea si-a facut datoria fata de TITLU.De altfel intentia conteaza.Sa ne vedem in 2009 si mai multi!!!!!!73

  • Postat de Dan - la 2008-06-13 14:10:49 (ora Romaniei)
  • Pentru Nedumerire si Povesti, talcioc +gulas: e usor de pe margine sa banalizezi ceva , incercati sa faceti si d-vstra ceva pentru radioamatorism si apoi o sa comentam si noi , '73

  • Postat de Adalbert Ban - YO2BYD la 2008-06-13 20:10:26 (ora Romaniei)
  • Domnilor OM
    In actele oficiale denumirea este
    A V-a intilnire transfrontaliera a radioamatorilor Pecica 30-31 Mai 2008, NU VI SE PARE CIUDAT, cel care scrie de rau, nu are INDICATIV, cel care are o parere buna are indicativ, nume, etc. cu stima Adalbert Ban YO2BYD Organizator,

  • Postat de Florentin - F/YO9CHO la 2008-06-13 21:42:17 (ora Romaniei)
  • Domnule Adalbert nu este nimic ciudat!
    IMPORTANT ESTE CA VOI ACOLO FACETI CEVA UTIL PENTRU RADIOAMATORI YO si INVITATI pe care ii salut pe aceasta cale!
    Felicitari pentru toate aceste placute intalniri si pareri de rau ca nu pot ajunge.
    Sanatate sa fie ca in rest le-om face noi pe toate!Asa ca: BUN VENIT LA PECICA!
    73!

  • Postat de Liviu - la 2008-06-18 18:25:46 (ora Romaniei)
  • Buna ziua,
    mi-am facut un obicei in a citi despre reuniunile radioamatorior .Asa pe care am citit-o e cam seaca.Sunt convins ca nu a fost asa din spusele luiYO2MBG , care prin amabilitatea lui ne- aratat tot simpo de la Pecica. Cred ca e mai important in a face publicitate mascata la YO5 OVM decat sa se descrie ce a fost frumos acolo.
    Pacat domnule Laszlo ...pacat

  • Postat de geo - YO5OVM la 2008-06-21 07:07:05 (ora Romaniei)
  • BRAVOS: Miticilor,ati venit voi cu tot felul de nemultumiri desi nu ati participat la aceasta manifestare!Asa cum va sta in caracter desii nu ati fost acolo bagatelizati aceasta intilnire care este una din cele mai reusite di YO !
    Ca se vrea SIMPO,ca se vrea INTILNIRE din an in an sint tot mai multi participanti,si daca prin alte radiocluburi cu de zece ori mai multi radioamatori,orase mari cu pretentii,gen YO5KAU,de exemplu, bintuie stafiile,acolo intr-o localitate mica dar cu oameni inimosi se face ceva pentru acesta TAGMA,radioamatorism.
    A fost cineva la BURABU in acest an?
    Dintre cei care au criticat,NU,ei va spun eu ca a fost un fiasco,simbata la 11 era pustiu,si vorbim de Budapesta nu de un catun.
    La Deitona,din spusele celor care au fost,la fel,nu au fost nici 50% din participantii de anul trecut,atit firme cit si radioamatori.
    Si atunci aici unde an de an sint tot mai multi participanti sa bagatelizam munca unor oameni inimosi? Cred ca nu se cuvine.Stimati anonomi faceti o astfel de manifestare si apoi aveti dreptul la replici taioase.
    Stie careva din acesti anonimi ce inseamna o astfel de manifestare?
    Cite luni,saptamani,zile nedormite inseamna?
    Ce efort extraordinar?
    Nu! Se sta acasa pe net,si se face din tastatura de c.....o munca unor oameni cu inimile mari pentru acest segment,radioamatorism.Este usor,NU?
    Dar azi in YO nimeni nu se mai inhama la munca,la criticat DA? Toti sinteti buni!
    Este cel mai usor.
    Si nu m-ar durea daca cei implicati in aceste critici ar fi fost acolo.
    Dar,fratilor ati fost anonimi si asa veti ramane.
    Cu respect,consideratie,stima,urez organizatorilor multa sanatate si putere de-a organiza anual aceasta intilnire.
    P.S.Nici in casa nu-i poti multumii pe toti daramite 200-300 de oameni.De fapt nici nu acesta a fost scopul.
    Multumesc inca o data Primariei PECICA,organizatorilor,si tuturor participantilor pentru aceasta deosebita manifestare.Si nu in ultimul rind,daca la toate simpozioanele se organizeaza mese festive cu plata (deci primeaza banul)aici se organizeaza concurs de GULAS intre producatori si este GRATIS.
    73,yo5 ovm.

  • Postat de Liviu Barna - (neradioamator) la 2008-07-26 18:48:31 (ora Romaniei)
  • Cred ca o discutie cu d-ta e doar o pierdere de timp.Intelege ce vrei!

    Scrieti un mic comentariu la acest articol!  

    Opinia dumneavoastra va aparea dupa postare sub articolul "De vorba cu participantii la Simpo Pecica 2008"
    Comentariul trebuie sa se refere la continutul articolului. Mesajele anonime, cele scrise sub falsa identitate, precum si cele care contin (fara a se limita la) atac la persoana, injurii, jigniri, expresii obscene vor fi sterse iar dupa caz se va ridica dreptul de a posta comentarii.
    Comentariu *
     
    Trebuie sa va autentificati pentru a putea adauga un comentariu.


    Opiniile exprimate în articole pe acest site aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al redacţiei.

    Copyright © Radioamator.ro. Toate drepturile rezervate. All rights reserved
    Articole | Concursuri | Mica Publicitate | Forum YO | Pagini YO | Call Book | Diverse | Regulamentul portalului | Contact