l
hamradioshop.ro
Articole > Evenimente, insemnari de calatorie Litere mici Litere medii Litere mari     Comentati acest articol    Tipariti

TEST DE LICENTA... HAM RADIO

Vasile Constantinescu YO9FEH

Daca tot eram in deplasare, m-am gandit sa profit si sa incerc ...MAREA CU DEGETUL... si sa vad daca pot obtine si eu o autorizatie, ca sa pot folosi aici un ICOM 751 cumparat la mana a II-a, un Power Amplifier de 1 KW si o Antenna Tuner de 1,5 KW pe un fir lung de cupru de 1,5 mm diametru, recuperat dintr-un traf luat cu $0.50, intins intre balcon si un palmier. Zis si facut, m-am informat de pe net in Broward Florida US, unde ma pot adresa.

In 24 ianuarie 2010 am luat legatura pe mail cu 2 radioamatori autohtoni: N4YWN si KN4FA.

Hello, My name is Vasile Constantinescu, my call is YO9FEH. I am now living with my daugheter in Broward Florida and I would love to be able to test my transceiver locally.

In 28 ianuarie Julie and Al Flapan mi-a raspuns:

"First, welcome to the USA.As for getting a US license,since you have a Romanian one you shold know most of what is required here.I would go on the internet to www.qrz.com/p/testing.pl and take the practice exams there. If you get passing grades after taking several exams you should have no problem with the real test. We offer testing the second Tuesday of the month. Let me know how you want to proceed.
Al KN4FA"

In 31 ianuarie primesc un mail de la Joey Jet:

"Operation in the US by Foreign Amateurs.
Foreign Amateurs who wish to operate in the US may do so if the country of which they are a citizen and amateur licensee has entered into a bilateral or multilateral reciprocal operating agreement with the US.Such agreements can include a reciprocal licensing agrement,CEPT license,or IARP permit. No additional permit is required—simply bring your original license, issued by your home country when you visit the US;and be sure to identify your station while operating by the US call district identifier (e.g.,followed by your non-US call sign.W3/G1ABC ).

If your country of Citizenship are Amateur Licensing is not named in the lists of countries that have such agrements with the US,then no operating agreement is in effect between the US and that country — and operation is not possible in the US based on your home license.Should you wish to seek such an agreement between your home country and the US for the future, you may want to contact your national Amateur Radio society to request that they contact the responsibile goverment official to request such an agreement wish the US.

Operation in the US by any person is possible if you seek a US amateur license.Any person, other than a representative of a foreign government,can do so.Once a person is prepared to take the US license examinations,licesing is possible in as little as a few days to a week.A US mailing address is required for application purposes.Information about US licensing is available elsewhere on the web site.If a US license is held,no other reciprocal operating autority may be used."

Our Club Gold Coast Amateur Radio Association
Offers testing at 6PM just before our regular club meetings....
I also atached a copy of our February Newsletter 73

Stampila cu
sigla :Gold Coast
AMATEUR RADIO ASSN.INC
SOUTHEST FLORIDA

apoi mai jos
sigla ARRL


Gold Coast Amateur Radio Association
MOUNTHLY MEETING ANNOUNCEMENT
February 23 rd 2010
Imperial Point Medical Center
6401 N.Federal Hwy
Fort Lauderdale Florida

ARRL VE Test Session at 6:00PM in Auditorium C

Club Meeting 7:30PM in Auditorium A

NO ANTENNAS BECAUSE OF DEED-- RESTRICTED PROPERTY? HOMEOWNER
OR CONDO ASSOCIATION PROBLEMS? SNEAKING WIRES AROUND THE YARD?

Steve,W1WSN (who spoke earlier on the historyof FM repeaters) willbe speaking at the February meeting about how he has successfully worked with two condominium asoociations to gain approval for antenna installations. One installations was published in the November,2008 QST.
We will be seeing another installation not yet submitted for publication, as well as hearing about how to work with associations and why FCC rulings after confuse both the general public and radio hams as well.
We look forward to seeing you for an interesting and informative evening.
Come join us.
You are also welcome to join us for dinner in the caffeteria arround 5:15 PM

N4ZUW Joseph Tiritilli
Deerfield Beach Florida.

I-am multumit frumos pentru amplul si completul raspuns, dar deja testul era programat in data de 9 februarie 2010, la adresa: 1500 SW 42 nd Ave Fort Lauderdale Florida.

Am accesat la adresa de pe net pentru teste www.qrz.com/p/testing.pl

All of the current test versions from the NCVEC website are presented.These include:
1.Technician Class Element 2 Valid 7/01/06 thru 6/30/10
2.General Class Element 3 Valid 7/01/07 thru 6/30/11
3.Extra Class Element 4 Effective 7/01/08 thru 6/30/12

Dupa Start test apar:

Q R Z Practice Test Center

Choose a category:
TECHNICIAN 35 Questions
GENERAL 35 Questions
EXTRA 50 Questions

Se alege categoria dorita si se trece la invatat, putand selecta viteza si raspunsul corect din cele 4 variante de raspuns oferite.

La final se afla scorul pentru a trece mai departe la testul urmator sau pentru reluare de mai multe ori cand rezultatul este: FAILED...

Am parcurs categoriile: Technician,General dar si Extra... Asa pentru cultura generala ... Unele sant chiar grele si derutante, cel putin pentru mine care nu ma pot lauda cu Limba Engleza... De multe ori ma durea capul de concentrare sa inteleg intai sensul intrebarii si mai apoi sa aleg raspunsul corect. Noroc ca am fost incurajat de fata mea: *Daca nu-l iei din prima mai incerci*

Am tocat la ele in fiecare zi,incepusem sa nu mai citesc tot textul, ma lamuream de rezultatul corect dintr-o privire,si ma bucuram cand se aprindea *VERDE*, dar nu am putut parcurge toate cele 100 teste din fiecare categorie... (deci total 300 teste). Acest lucru, deoarece timpul a fost scurt de la demararea actiunii pana la examen si mai aveam si alte preocupari. Pot spune sincer ca am invatat multe si mi-am reamintit si mai multe din timpul Facultatii, de la cursurile de Bazele Electrotehnicii, Electronica si Automatizari.

In sfarsit vine si ziua de marti 9 februarie 2010 cand am plecat cu fata mea spre Fort Lauderdale si am ajuns cu 15 minute intarziere. Radioclubul era o cladire scunda cu o sala cu mese si scaune, nu era vizibila aparatura de emisie-receptie, cel putin la prima vedere. Afara pe cladire, nici o antena. In sala erau cativa concurenti care munceau de zor la formularele de testare. Acest lucru l-am vazut pe geam, inainte de a intra...

Am facut cunostinta cu Al (cel care mi-a trimis adresa cu testele si m-a programat pentru testare), i-am prezentat ID, copie de pe autorizatia mea, s-a uitat pe ea si mi-a returnat-o. Apoi brusc: MONEY. Am scos cei $15.00 si ne-a invitat pe mine si pe fata mea in fundul salii la o masa. I-am explicat ca am dificultati cu Engleza, la care a ripostat ca sant inerente si trebuiesc depasite. Aveam dictionarul la mine dar nu contam pe el ci pe memoria mea. Am primit formulare pentru completare, daca nu eram emotionat poate faceam poze dupa ele, dar ne-am grabit sa trecem la lucru... Toate bune si frumoase dar cand ajung la o rubrica, dam si eu si fata din umeri... Am lasat necompletat.

Al ia formularele completate si pleaca cu ele la masa din fata unde erau 8 membrii... (Se poate vedea in poza facuta dupa test). Discuta cu ei si vine si ne spune ca testul se poate da imediat, dar indicativul NU. Deocamdata

M-am consultat cu fata,apoi am decis ca oricum un test dat si eventual luat,tot e bun la ceva... Comunicam decizia luata si Al se duce la comisie si vine cu formularul cu intrebarile si o alta foaie cu 50 de linii orizontale iar pe verticala fiind coloanele:A B C D care trebuiau taiate cu X pe raspunsul bun. Aceasta foaie normal ca avea datele mele de identificare, semnatura si data.

Cand am inceput testul, am ramas singurul concurent in sala, ceilalti terminasera si iesisera. Prima constatare: intrebarile erau formulate cu totul altfel decat cele de pe internet, fiecare intrebare avea la final un cod. A doua: erau mai dificile parca decat in testele parcurse.

Comisia era la distanta de noi. Am inceput sa raspund imediat la cele usoare si evidente. Cand am ajuns la finalul celor 30 am constatat cu regret ca nu raspunsesem nici macar la jumatate. Am luat-o de la inceput si fata mi-a tradus ce nu intelegeam, nu mai era timp pentru dictionar... Incet incet am ajuns la final si am rasuflat usurat, dar fata nu, s-o luam de la inceput cu fiecare intrebare... Nici nu am vrut sa aud de asa ceva, nu mai puteam... Am corectat un singur raspuns, guma creionului stergand, a facut o pata mare... Ori guma proasta, ori hartia, ori creionul. Trebuia bifat raspunsul numai cu creionul nu cu pixul. Timpul de test nu a fost limitat.

Dau in sfarsit formularul cu raspunsuri si chestionarul cu intrebari lui Al care le duce la comisie. Cineva din comisie a pus repede o grila peste raspunsuri si in cateva minute se apropie Al si de departe face semnul cu 2 degete mari in sus... Deci OK

Cerem voie si facem o poza comisiei:


Al este cel cu tricoul albastru, in picioare

Dupa ce facem poza, Al incepe bucatareala adica completarea si semnarea documentelor... In sfarsit imi inmaneaza un imprimat format A5, de culoare neagra, care avea si o dublura albastra.

Scrie asa:
(in stanga sus )

AMERICAN RADIO RELAY LEAGUE VEC
Certificate of Successful Completion of Examination

Test Site
(City/State) Fort Lauderdale Test Date:02/09/2010


(in partea dreapta sus)

EXAM ELEMENTS EARNED incercuit Passed written Element 2 ,iar mai jos la NEW LICENSE CLASS EARNED incercuit TECHNICIAN

(in partea de jos stanga)

Candidate*s Signature...ss indescifrabil
Candidate*s Name: Vasile Constantinescu Call Sign...........
Address P.O.Box 450536
City SUNRISE State FL ZIP 33345


(in partea de jos dreapta)

VE#1 Signature ss ind....................AJ4VS
VE#2 Signature ss ind.....................W4ROA
VE#3 Signature ss ind.....................K4BVL



Imprimatul albastru:

New Ham
Express
Your Invitation to
ARRL Membership
CongratulationsYou*ve
passed your test Now join
ARRL-the national
association for Amateur Radio
Join Online www.arrl.org./join
Call Toll-Free(US)
1-888-277-5289
or send this form to:
ARRL
225 Main Street
Newington,CT 06111-1494 USA


In partea dreapta jos sigla ARRL
The national association for
AMATEUR RADIO



FormularulYELLOU-VE Team
si
Formularul PINK-ARRL/VEC
au ramas la ei.


Dupa inmanarea celor 2 imprimate am fost felicitat de membrii comisiei,erau si 2 doamne, apoi mi-au dat gratis :

-o harta format A3 cu U.S.Grid Square Map ( pe verso cu Alaska si Hawaii ) cu reclama ICOM www.icomamerica.com
-o harta mare cu zonele ITU si CQ DX ZONES ( pe verso )
-un calendar de perete: The ADVENTURES of ZACK&MAX ( Amateur Radio Calendar May 2009 ....Mai 2010 Daton to Daiton ) care in pagina 2 contine:

USA Amateur RADIO UHT/VHF Band Plan:

1240 band:1240-1300 Mhz,
900 band:902-928 Mhz,
440 band:420-450 Mhz,
222 band:222-225 Mhz,
2 meters:144-148 Mhz,
6 meters:50.110-54 Mhz.

In pagina 3:USA Amateur Radio HF Band Plan:

10 meters:28-29.7 Mhz,
12 metrs 24.890-24.990Mhz,
15 meters:21-21.450Mhz,
17 meters:18.068-18.168 Mhz,
20 meters:14.0-14.350 Mhz,
30 meters:10.1-10.150 Mhz,
40 meters:7.0-7.300Mhz,
60 meters:5.330.50-5.403.50 Mhz,
80/75 meters:3.5- 4.0 Mhz si
160 meters:1.8-2.0Mhz

-2 buletine de informare : W4AB BROWARD AMATEUR RADIO CLUB ian si febr 37 pg fiecare
-Broward Country ARES/RACES febr.2010 cu cutremurul din ian 12 2010 HAITI 9 pg
-Broward Emergency Management ARES/RACES Membership Application 1 pg
-Membership Aplication 1 pg
-C Y HARRIS W4MAQ MEMORIAL FREE FLEA pentru apr 3,2010 starting an 7.00 AM
unde W4AB/R va lucra in 146.910(-600) PL 110.9 si W4MOT/R va lucra in 146.790(-600) PL110.9 .Deasemeni TESTING 10.00 AM VE
Testing, Tech, General, Extra DX QSL Card checking ARRL Booth.( Se prezinta o harta cu locul efectiv al intalnirii:LONGITUDE:-80.143 LATITUDE 26.175 si mai este un I-95 ) ......................................................................................................1 pg

Un radioamator din comisie s-a apropiat de masa unde am dat testul si mi-a dat in mana ceva ca un iPod,pe ecran era un microfon mare cat ecranul,el era in picioare langa masa iar pe masa un celular pornit Mi-a zis sa fac o legatura radio cu...YO2KBB Am zis de cateva ori CQ CQ CQ YO9FEH calling.... si apoi brusc mi-am dat seama ca la acel radioclub nu putea fi nimeni la ora aceea... (Era ora 7.30PM+7 fuse orare : ora 2.30 noaptea) HI...

Ulterior am aflat ca era un iPhone cu aplicatii speciale...HAM RADIO iar indicativul apelat era de undeva din Pecica, Cred ca nu si-a dat seama ca nu poate raspunde nimeni la un radioclub noaptea ...

Am schimbat cu 2 radioamatori adresa de mail...

Imi pare rau ca m-am trezit tarziu, puteam sa am cu mine cateva QSL-uri... Poate data viitoare...

Dintre toti cu care am facut cunostinta,de departe cel mai amabil a fost Al,caruia ii voi multumi printr-un mail...

Afara era o masina care avea in spate o antena *MOTORIZATA* in pozitia minima, sper ca poza a iesit bine...

Mai jos cele 2 formulare negru si albastru impreuna cu harta :

Cam asta a fost deocamdata ...aventura mea... Sper ca voi putea obtine un indicativ US, macar TEMPORAR... Sau macar dreptul de a face niste teste de propagare.

Nu am indraznit sa CALC vreun radioamator caruia i-am pozat antena, se pare ca ospitalitatea aici ...

Sper ca prin posta sa primesc curand ceeace imi doresc, lucru pentru care am consumat multa energie... Chiar daca nu reusesc deocamdata,voi aplica dictonul: ORICE INFRANGERE NE ARATA CALEA CE O AVEM DE URMAT CA VIITOAREA LUPTA SA FIE O VICTORIE.

A consemnat Vasile YO9FEH
Florida Sunrise 12 februarie 2010

Vasile Constantinescu YO9FEH

Articol aparut la 14-4-2010

31940

Inapoi la inceputul articolului

Comentarii (8)  

  • Postat de Florentin - YO9CHO (yo9cho) la 2010-04-16 15:39:05 (ora Romaniei)
  • Bravo Vasile! Am vazut ca indicativul a fost eliberat, felicitari.Nu ramane acum decat sa lucrezi ca "american" in portabil de la Ploiesti.
    Multe DX-uri!

  • Postat de Vasile - YO9FEH la 2010-04-18 10:08:51 (ora Romaniei)
  • Ptr 9CHO si Alin neradioamator !Astept si alte *intepaturi* !De la Alin as vrea cateva antene deosebite nu ca cele prezentate de mine,care nu fac 2 bani,sau concluzii personale asupra unui QUAD monoband ! O concluzie personala :faceti si voi un QUAD in 14MHz fara macara sau scari speciale si mai vorbim ! 73 KJ4SGA ! ( YO9FEH )

  • Postat de Alexandru - (neradioamator) la 2010-04-18 10:23:20 (ora Romaniei)
  • "Sper ca prin posta sa primesc curand ceeace imi doresc, lucru pentru care am consumat multa energie... Chiar daca nu reusesc deocamdata,voi aplica dictonul: ORICE INFRANGERE NE ARATA CALEA CE O AVEM DE URMAT CA VIITOAREA LUPTA SA FIE O VICTORIE."
    Frumos spus!
    Succes!

  • Postat de Lari - YO9CSM la 2010-04-18 20:08:52 (ora Romaniei)
  • Da,interesant modul de desfasurare al examenului pentru licenta de radioamator(din cate am inteles din articol,examenul se da cu membrii ai Asociatiei americane -ARRL,nu cu reprezentanti ai Guvernului ca la noi,acesta este un SALT URIAS spre democratizarea a tot ce inseamna viata in State,inclusiv acest hobby,stiam acest aspect,dar dvs. a-ti confirmat aici).
    Domnul Vasile,astazi la club la YO9KPM am povestit Domnului Soare YO9DIA de dvs.,de articolul de acum cateva saptamani si a fost placut impresionat,urmand ca si dansul sa abordeze acest site.73's,Lari,YO9CSM,ALEXANDRIA.

  • Postat de Marcel - YO7ARY la 2010-04-20 17:05:20 (ora Romaniei)
  • Felicitari Vasile,frumos scris .Am trecut si eu prin situatii asemanatoare la contactul cu radioamatorii din USA dar se pare ca am fost mai norocos am gasit ,,baieti " de varsta noastra simpatici care m-au primit cu caldura cu toate ca eram mai in nord in CT.Am lucrat gospodareste cu indicativul de acasa prima data cu yo7ary/w1 si apoi cu w1/yo7ary fara nici un fel da probleme in afara celor legate de ridicarea antenei.Iti doresc sa fi sanatos si sa lucrezi cu indicativul de acasa ca suna bine in zona aia.

  • Postat de Soare Dumitru - YO9DIA la 2010-04-20 21:18:53 (ora Romaniei)
  • Salut Vasile!
    Am avut o mare surpriza sa aud despre tine de la un coleg din Alexandria!-Lary-YO9CSM.
    Draga Vasile,felicitari pentru realizarea din America si pentru realizarea ficei tale care este stabilita acolo!
    Cred ca nu ne-am mai vazut de peste 30 de ani.
    Imi pare rau ca la Simpo organizat in Ploiesti
    acum cativa ani nu am reusit sa ne intalnim!
    Cand te intorci in tara sper sa reluam legatura via E-Mail.
    Iti doresc numai bine si realizari pe toate planurile!
    Te saluta YO9DIA-Dem.

  • Postat de Marcel - YO4ATW la 2010-04-24 23:50:31 (ora Romaniei)
  • Salut Vasile! In zona este si AI4WW-Dan (ex YO3AQJ) care este si Member of Motorola Amateur Radio Club, W4MOT of Fort Lauderdale, Florida.In 2001 am folosit W5/YO4ATW din Arkansas si W4/YO4ATW din Florida si nu s-a suparat nimeni.Din contra, aveam spor la QSO-uri.Insa poate tu vrei sa faci DXCC de acolo cu indicativ american.73/88 Marcel

  • Postat de Vasile - YO9FEH la 2012-02-21 16:05:26 (ora Romaniei)
  • Multumesc celor care m-au contactat.Detalii am dat suficiente pentru ca si altii sa repete experienta mea !Cine doreste totusi si altele sa ma contacteze pe mail !
    73 ! Vasile !

    Scrieti un mic comentariu la acest articol!  

    Opinia dumneavoastra va aparea dupa postare sub articolul "TEST DE LICENTA... HAM RADIO "
    Comentariul trebuie sa se refere la continutul articolului. Mesajele anonime, cele scrise sub falsa identitate, precum si cele care contin (fara a se limita la) atac la persoana, injurii, jigniri, expresii obscene vor fi sterse iar dupa caz se va ridica dreptul de a posta comentarii.
    Comentariu *
     
    Trebuie sa va autentificati pentru a putea adauga un comentariu.


    Opiniile exprimate în articole pe acest site aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al redacţiei.

    Copyright © Radioamator.ro. Toate drepturile rezervate. All rights reserved
    Articole | Concursuri | Mica Publicitate | Forum YO | Pagini YO | Call Book | Diverse | Regulamentul portalului | Contact