hamradioshop.ro
Articole > Evenimente, insemnari de calatorie Litere mici Litere medii Litere mari         Tipariti

"In Memoriam" Pop Ioan (Nelu) YO6AWR

Nini Vasilescu YO3CCC

Dupa ce am aflat trista veste ca Nelu YO6AWR nu mai este printre noi am tinut neaparat sa port o discutie cu D-na Pop Victoria, sotia lui.

Nini: Stiu ca in aceste clipe va este foarte greu sa vorbiti despre Nelu, sotul D-voastra, dar va rog sa ma credeti ca atat eu cat si prietenii mei am tinut foarte mult la el si de aceea vrem sa aflam mai multe amanunte despre el.

D-na Pop: Nu prea reusesc sa-mi revin dupa pierderea sotului meu, plang mereu, nu-mi vine sa cred ca nu mai este printre noi, tot astept sa apara, sa se intoarca de undeva. Mi-e foarte greu, sunt foarte trista desi sunt constienta de faptul ca nu pot schimba nimic, caci nimeni si nimic nu este vesnic.

Nini: Eu tot timpul l-am apreciat si stimat pentru seriozitatea lui.

D-na Pop: A fost un om bun, serios si foarte constiincios si la serviciu, dar s-a cam neglijat dupa accidentul vascular din 2005 care dupa doi ani s-a repetat si a inceput sa se deplaseze greu, folosea baston. N-a facut miscare asa cum i s-a recomandat si nici tratamentul recuperator. A fost ce-i drept de doua ori internat pentru tratament recuperator dar efectul a fost zero caci din pacate personalul de acolo nu era prea constiincios sa-si faca datoria si nici el n-a facut tot ce putea sa faca, a preferat sa stea la statie in loc sa faca miscare, care este esentiala pentru orice om dar mai ales pentru un om cu problemele care le avea el. Imi pare foarte rau.

Nini: Unde s-a nascut si studii a facut?

D-na Pop: Sotul meu s-a nascut pe 3 Ianuarie 1941 in Brasov si a facut scoala si Facultatea de Electrotehnica la Universitatea din Brasov unde a si lucrat tot timpul. A mai activat la Palatul Pionierilor, ulterior Palatul Copiilor si avand o fire blanda, toata lumea l-a iubit si respectat.

Pop Ioan (Nelu) YO6AWR

Nini: Stiu ca era foarte pasionat de radioamatorism. I-ati inteles aceasta pasiune?

D-na Pop: Da, asa este, era foarte pasionat. A lucrat cu Radioamatori din toata lumea de la care a primit mii de confirmari (QSL-uri), chiar si de la regele Hussein al Iordaniei dar si de la alte personalitati.

A participat la toate concursurile si pentru ca avea rezultate foarte bune a primit foarte multe diplome si medalii pe care le pastez ca amintire.
Pe mine nu a reusit sa ma convinga sa ma fac Radioamatoare, eu nu aveam timp, am fost totdeauna cu responsabilitatile casei, dar pentru asta nu au fost discutii. Eu sunt o persoana intelegatoare, foarte activa si i-am inteles pasiunea.

Nini: Cand l-ati cunoscut pe Nelu?

D-na Pop: Pe sotul meu l-am cunoscut in 1977 si ne-am casatorit in 1978. El a fost un om sanatos pana sa faca accidentul vascular dupa care au aparut si probleme cu inima si Diabetul pentru care ii determinam glicemia acasa cu aparatul propriu in fiecare duminica dimineata.

Nini: Urma sfatul medicului?

D-na Pop: A avut tratament pentru inima si Diabet tot timpul si a tinut regim dar la un moment dat, nefacand miscare, caci se deplasa greu cu bastonul, lucrurile s-au complicat.
In primavara, in Aprilie i-am facut tot felul de analize si a reesit doar o anemie pentru care am chemat medicul de familie acasa. I-a dat o reteta si i-a recomandat sa se opereze de Hernie scrotala care i-a aparut cam cu un an in urma si care de fapt a fost un Hidrocel gigant (o punga de lichid, cam de un litru).

Nini: Cum a decurs operatia?

D-na Pop: Operatia a fost simpla, totul a decurs bine doar ca nu s-a mai putut deplasa iar pentru suprimarea firelor am chemat acasa o asistenta de la sala de operatii. Din ce in ce ii era mai greu sa mearga la baie unde eu il ajutam pentru toate si intr-o zi n-a mai putut sa faca nici un pas, am chemat salvarea si l-am internat la Cardiologie in 16 Septembrie pana in 25 Septembrie. La doar cateva zile, in 3 Octombrie 2012 s-a stins. Nu-mi vine sa cred, in 10 Noiembrie am facut deja parastasul de 40 de zile.

Nini: De unde au aparut problemele?

D-na Pop: Problemele mari au fost de la inima si complicatii de la Diabet.

Nini: Copii aveti?

D-na Pop: Imi pare foarte rau, plang tot timpul caci era un om bun si-mi pare rau ca n-am avut copii. El a insistat sa infiem dar eu n-am avut curaj, poate sa mosteneasca ce e mai rau dela cei care l-au procreat. Am avut un exemplu in familie.

Pop Ioan (Nelu) YO6AWR

Nini: Despre D-voastra ce imi puteti spune?

D-na Pop: Am lucrat la Spitalul Judetean Brasov – Asistenta de Laborator, in prezent pensionara. Sunt de la Nehoiu, judetul Brasov si sunt o fire foarte sensibila. Nu ma pot obisnui cu gandul ca sotul meu nu mai este, plang mereu. Poate daca avea mai multa grija de sanatate nu se intampla asa ceva. El s-a inervat odata foarte tare la club caci sunt tot felul de oameni, i-a crescut tensiunea, cand a avenit acasa avea 20 /10 tensiunea si la cateva ore au aparut semnele accidentului vascular (in 2005) pentru care l-am internat imediat dar accidentul s-a repetat dupa doi ani, asa cum va spuneam mai sus de la care au aparut complicatii. Imi pare foarte rau. Dumnezeu sa-l odihneasca in pace!
Va multumesc ca v-ati interesat de el.

Nini: Sa-i fie tarana usoara!

Un album cu fotografii ocazionat de acest subiect poate fi vazut aici.

Nini Vasilescu YO3CCC

Articol aparut la 30-11-2012

6354

Inapoi la inceputul articolului

Nu exista comentarii postate.
Comentarii (0)  

La acest articol nu se (mai) primesc comentarii.

Opiniile exprimate în articole pe acest site aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al redacţiei.

Copyright © Radioamator.ro. Toate drepturile rezervate. All rights reserved
Articole | Concursuri | Mica Publicitate | Forum YO | Pagini YO | Call Book | Diverse | Despre Radioamator.ro | Contact