l
hamradioshop.ro
Articole > Radioamatorism - opinii Litere mici Litere medii Litere mari     Comentati acest articol    Tipariti

"Dupa 20 de ani" sau "Ce mai e de facut"

Adrian Florescu YO3HJV

Privesc ce se intampla in FRR nu pentru ca as crede ca de acolo vine vreun progres ci pentru ca este o sursa de zgomot care, vrem nu vrem, influenteaza radioamatorismul din Romania.

Mai ales in preajma inceputului de aprilie incep sa apara discutii despre ce si cum ar trebui sa se intample in Adunarea Generala, despre cine va ocupa vreo pozitie in CA si cine mai injunghie pe la spate pe cine.

Scena arata ca un "mexican standoff" in care sunt trei personaje cu o mana pe pistol, intocmai ca in celebrul "Cel bun, cel rau si cel urat" cu toate ca este greu sa asociezi actorii nostri cu personajele de film.

Avem o conducere a FRR in care regasim alaturi membrii CA si sefii de radiocluburi si asociatii judetene, avem traducatori etern nemultumiti si avem un personaj colectiv - radioamatorii din asociatiile sportive afiliate care insista sa creada ca organizatia lor se va vindeca de la sine ca si cum ar fi vorba de o banala raceala si care vorbesc singuri pe ici pe colo, incapabili de un dialog congruent. Alaturi de acestia din urma mai sunt si sictiritii care nu mai cred ca se mai poate face ceva…

Cum s-a ajuns la aceasta degradare si disociere in lumea noastra? Nimeni nu vrea sa recunoasca, dar toti cei care sunt prezenti in scena au partea lor de vina, o parte zdravana si de care nu pot scapa oricat ar arata cu degetul spre ceilalti.

Timp de un secol, radioamatorismul a fost sinonim cu inovatia, cu cercetarea cu acea curiozitate care a determinat schimbari majore in lumea din jur; din pacate insa, in ultimii 20 de ani, "elita" conducatoare a organizatiilor de radioamatori a devenit incet incet, dintr-un factor de evolutie, o perfecta exemplificare a birocratizarii, transformand asociatia ce se vrea reprezentanta celei mai progresiste categorii de hobbisti intr-un fel de guvern totalitar sau mai degraba, o Mafie.

Regasim, dupa acesti ani de "libertate", o structura in care domneste "Omerta" si in care avem un "Padrino" fost militar – blajin de altfel, un "Consigliere" bonom si cu vorbe bune, "Famiglii" ce poarta nume inofensive de genul "Comisia de UUS", "Comisia de arbitraj" ori "disciplina" sau "Radioclubul Municipal Buzau" sau "Radioclubul Municipal Bucuresti" dar si altele la care stim doar cine este "Il Capo" si care lupta pentru pastrarea zonelor de influenta pentru a-si trage pe cont propriu diverse echipamente si influenta, care mana functionari de prin Primarii ca sa dea examen pentru a-i inscrie in radiocluburile unde bugetul plateste "per capita" (cum s-a intamplat acum cativa ani la un examen la Galati) ori infiintate doar pentru a justifica subordonarea sportiva si al caror unic rezultat este cate un scandal, concursuri la care nu mai participa aproape nimeni altcineva din afara "gastii" si farsori si trisori dovediti "de altii" dar suficient de buni sa mai conduca ceva pe aici.

O scara de "valori" intoarsa cu fundul in sus, asta a reusit sa produca "Federatia"!

Este paradoxal cum oamenii care se mandresc sa faca parte din aceeasi categorie cu cei care au dat lumii telegrafia fara fir, modulatia SSB si Radio Packet-ul, PSK31, CDMA si alte astfel de minuni se complac sa fie condusi de o ceata de flacai care isi sufleca manecile camasilor doar ca sa ne arate parul de pe brate si care infiinteaza postul de purtator de cuvant doar ca tacerea sa fie "oficiala"!

Radioamatorii din Romania au ajuns sa fie reprezentati de cativa birocrati cu indicativ de doua litere care habar nu au sa poarte o conversatie coerenta si un QSO cu mai mult de 10 cuvinte intr-o limba alta decat rusa ori intr-o engleza vai de mama ei, pentru care "tranzistor" desemneaza cutia din care se putea asculta "Viata satului" iar "tub" este cilindrul gol prin care trece apa. Majoritatea nu au ridicat nicio antena, nu au scris niciun articol tehnic intr-o revista de prestigiu iar unii nici macar nu au auzit de "CQ Magazine" insa pretind ca detin cheia prin care radioamatorismul romanesc poate fi trecut in secolul XXI-in schimb, daca ii scotocesti, au echipamente "cumparate" de la soldurile Armatei pe usa din dos ori chiar cu banii structurilor pe care le conduc!

Sunt incapabili sa isi reprezinte lumea de maine si orbi la ceea ce ii inconjoara, mandri de locul unde se afla si ca stie lumea de ei; limba engleza ii sperie si au impresia ca, daca iau o mana de copii si le explica ce minunate sunt concursurile de radioamatori, au si castigat batalia cu timpul intrand in eternitatea colectiva!

Mentalitatea de "cetate sub asediu" este potrivnica progresului; sa iti fixezi niste idealuri mici si usor de atins este facil iar rezultatul este o sarbatoare a mediocritatii si a imobilitatii!

Din cand in cand, acesti minunati conducatori ce ar dori sa dirijeze TOT radioamatorismul ies "la rampa" si ne explica cat de mare e pericolul ce ne paste!

Ei bine, domnilor, sa stiti ca radioamatorismul e bine sanatos, produce in continuare progres si evolutie doar ca nu sub "inteleapta" dumneavoastra conducere; radioamatorii iscodesc in continuare printre fire si piese, schimba informatie, refuza sa ramana intepeniti in secolul XX si, in general, va ignora!

Ceea ce este in deriva si in dezagregare este formula de asociere pe care incercati sa o perpetuati prin promovarea acelorasi idealuri din ultimii 20 de ani.

Schimbati "macazul", schimbati idealurile! Daca intr-adevar sunteti, asa cum va place sa strigati in cele 4 zari "sportivi", incercati sa asimilati deviza "citius, altius, fortius". Daca nu, lasati in pace radioamatorismul si, mai ales, lasati in pace noua generatie, nu o mai prostiti cu asa-zisele "campionate" in urma carora se nasc nu numai "campioni" ci si mari scandaluri!

Stiu ca sunteti gelosi si ca realizati ca in lumea radioamatorilor exista progres…

Stiu ca va doare ca acest progres nu va este atribuit si ca el este generat de indivizi care coopereaza pentru un obiectiv precis si nu de organizatiile conduse de dumneavoastra al caror rost este doar de a sifona cativa firfirei de pe la vreun buget "prieten"…

Mai stiu si ca internetul va sperie pentru ca nu il puteti controla, fiind sinonim cu descentralizarea care, la randul ei va ameninta pozitia de conducatori ai unei feude a carei singura justificare este acea mana de banuti care (inca) mai vin de la stat…

In realitate, nu radioamatorismul este cel care dispare ci organizatiile incapabile sa tina pasul cu vremurile. Ele se sting incet, de cele mai multe ori urat si o vor face pana cand vor fi doar o amintire.

Daca doriti sa fiti amintiti alaturi de "pionierii" radiamatorismului, atunci ganditi-va serios la a pune umarul la reforma reala a sistemului de organizare.

Din pacate, mentalitatea de strut este nociva si pentru cei care ne urmeaza caci pentru ei, radioamatorismul va fi sinonim cu luptele interne, cu denuntul, cu veninul in cuvant si cu vitriolul in ochi. "Comunicare", "progres", "prietenie", "nediscriminare", acestea sunt scopuri pe care le vor urmari prin alte mijloace si in alte hobby-uri, radioamatorismul ramanand pentru ei asociat cu injuraturile din canalul 22.

Domnilor care vreti sa conduceti radioamatorismul din Romania, renuntati in primul rand la a crede ca radioamatorismul va continua sa existe doar pentru ca a supravietuit pana acum si incetati sa credeti ca asta vi se datoreaza!

Incercati sa intelegeti ca ratiunea pentru care radioamatorismul a continuat sa existe (si dumneavoastra sa conduceti un FRR) este nu pentru ca va datoreaza cineva ceva ci pentru ca radioamatorii au fost utili social…

Daca va pasa cu adevarat de comunitatea radioamatorilor, incercati sa gasiti idealuri, sa fixati obiective ambitioase, sa lansati provocari!

Renuntati la a transforma FRR in "Minister SRL", iesiti din tacerea ce se vrea importanta si oficiala.

Credeti ca, daca nu faceti nimic si taceti asurzitor, nu se vor mai vedea greselile?

Iesiti de acolo, revizitati principiile radioamatorismului, renuntati sa confiscati ceea ce nu va apartine, intelegeti ca aici, in comunitatea radioamatorilor, meritocratia imbraca (si) o forma tehnica si ca, daca vreti sa reprezentati alti radioamatori, nu este suficient sa va reduceti numarul de litere din sufix!

Cu peste 20 de ani in urma se declansa un proces ireversibil care a schimbat fata lumii in care traim; acesta a afectat si radioamatorismul asa cum il stie generatia care astazi conduce FRR. Este vorba despre "perestroika". Transparenta institutionala a dus la prabusirea blocului estic si, printre altele, la dez-etatizarea radioamatorismului care a pierdut componenta de interes militar, revenind radioamatorilor rolul de a-si gasi caile prin care sa continue sa existe si sa se dezvolte.

E timpul ca, dupa 20 de ani de esec in actuala formula, FRR, adica radioamatorii care o gireaza - sa isi deschida ochii si sa inceapa sa discute modele alternative de organizare.

E timpul ca structurile de conducere sa arate preocupare si interes pentru noi directii prin care radioamatorismul sa devina atractiv si interesant pentru cei care il pot sustine: mediul privat si mediul comunitar.

Este evident ca a fost ratata oportunitatea relansarii radioamatorismului in acesti 20 de ani si ca secolul XXI i-a prins nepregatiti; este extrem de important sa ne revenim cat mai repede, altfel generatiile urmatoare de radioamatori vor arunca vina asupra tuturor care au creditat aceasta ignoranta!

Cu siguranta ca o deschiderea unei discutii la nivel inalt cu privire la o potentiala reorganizare va genera dispute si va face sa sara scantei. Este normal si, cata vreme vom pastra conflictul la nivel de institutii si nu intre persoane, rezultatul poate fi un progres pentru toti radioamatorii, nu numai pentru unii dintre ei!

Adrian Florescu YO3HJV

Articol aparut la 1-4-2013

10549

Inapoi la inceputul articolului

Comentarii (83)  

  • Postat de Miki - YO5AJR (yo5ajr) la 2013-04-02 06:10:39 (ora Romaniei)
  • Adrian a scris aceste randuri din inima, fara ranchiuni, fara orgolii, doar prin bunul simt. Ramane de vazut daca cei vizati chiar ne mentionati pe nume se vor recunosc. Daca se recunosc cauza inca nu e pierduta. Daca nu...trenul va pleca si de data asta fara noi. Ramane si mai departe procesul de polarizare care in prima etapa divizeaza, FRR ramanand fara obiectul "muncii" si intrand intr-o zona gri daca nu neagra in istoria radioamatorismului Roman, iar "archiva mentala" a radioamatorilor nu poate sa dispara.

  • Postat de Petrica STOLNICU - YO9RIJ la 2013-04-02 08:20:52 (ora Romaniei)
  • Adrian, felicitari pentru modul elegant de a spune lucrurilor pe nume in articolul de mai sus. Aveam pregatit un material asemanator pe care sa il public dar nu mai este nevoie si ma bucur de acest lucru. Dincolo de orice controversa dintre noi, radiomatorismul este cel care trebuie sa castige. Noi suntem trecatori, Radioamatorismul este vesnic! Recent unul dintre conducatorii FRR, spunea: "Eu fac istoria radioamtorismului in YO!" Am zambit si am realizat cat de departe de adevar este si cat de putin gandeste. Faptul ca te lauzi nu inseamna ca faci istorie ci ca iti asiguri caderea in ridicol. Oricum nu isi merita locul in conducerea FRR, si sper ca la AG sa se ceara demisii, nu numai sa se completeze locuri libere.
    73! YO9RIJ Petrica

  • Postat de Costel, - YO8BND la 2013-04-02 10:50:26 (ora Romaniei)
  • Frumos articol, dar un pic arid precum fotografia din preambul, lipseste ceva: propuneri concrete, as vrea sa vad poza ta , poate ne-m mai intalnit pe la vre-un sipo ceva, as vrea sa vad ceva din realizarile tale, in afara de youtube si atacurile catre alti radioamatori ce n-au facut nimic, l-am cunoscut personal pe yo9rij, Petrica un om muncitor cu bun simt, Poate nu ma stii dupa indicativul personal ci dupa yo8kuu,club care a scos oameni de valoare in ultimii 20 de ani, si care nu s-a bagat inca in disputele FRR, dar trebuie facut ceva sa fim cat decat la nivelul unor federatii Europene.....(propunerile mele sunt pe forum)

  • Postat de Lucian - YO4REC la 2013-04-02 11:53:40 (ora Romaniei)
  • Domnule avocat Florescu, pentru corecta informare a celor care urmaresc acest articol, va rog sa precizati care este sursa informatiilor dumneavoastra, privitor la afirmatia legata de "Il Capo" care pentru pentru pastrarea zonelor de influenta, si pentru a-si trage pe cont propriu diverse echipamente si influenta, care mana functionari de prin Primarii ca sa dea examen pentru a-i inscrie in radiocluburile unde bugetul plateste "per capita" (cum s-a intamplat acum cativa ani la un examen la Galati) ori infiintate doar pentru a justifica subordonarea sportiva si al caror unic rezultat este cate un scandal, concursuri la care nu mai participa aproape nimeni altcineva din afara "gastii" si farsori si trisori dovediti "de altii" dar suficient de buni sa mai conduca ceva pe aici.
    Va rog sa precizati exact la ce cluburi si persoane faceti referire in cele scrise despre activitatile din Galati.

  • Postat de Adrian - YO3HJV (yo3hjv) la 2013-04-02 12:29:20 (ora Romaniei)
  • Domnule Lucian Vechiu nu-stiu-si-nu-ma-intereseaza-profesia-dvs, primaria de unde au fost "catindatii", priviti harta mai spre Nord. La Galati s-a tinut examenul doar, asa scrie mai sus. Unde sa priviti? Pai, in acele locuri unde se face radioamatorism remunerat.

  • Postat de Miki - YO5AJR (yo5ajr) la 2013-04-02 12:39:36 (ora Romaniei)
  • Lucian - ne cunoastem de buna bucata de vreme. Imi permit sa-sugerez mai mult tact la enunturi de invinuiri colective. Consider extrem de nociv denumirea in grup ca "gasti"" - "farsori" a celora care mai fac cate un contest autohton. Eu personal am fost operator la YO5KLD la CN CW pentru ca cu ani in urma am promis la regretatul V. Ciobanita ca ajut cu ce pot Salajul care ani de zile a fost ca cenusareasa in activitatea de radioamator. Cu ce am gresit ca ma incuzi in gasti si farsori? Stiu ca nu ai avut intentia de a ma jigni dar aspectul de generalizare naste numai galceava si ganduri bolnave. Ar trebui sa fim ma directi si cu curaj selectiv.
    73 de yo5ajr Miki

  • Postat de Lucian - YO4REC la 2013-04-02 15:09:51 (ora Romaniei)
  • Dn. Miki, asa cum bine ati zis ne cunoastem de ceva vreme, imi aduc cu placere aminte ca am fost si oaspetele dumneavoastra in 1999. Cred ca nu ati fost atent. Am reprodus exact din spusele domnului avocat Florescu. Este scris cu ghilimele, va rog sa verificati in articolul "scris din inima si cu bun simt" de autor - YO3HJV.
    Sunt chiar derutat, cuvintele scrise "din inima si cu bun simt" de domnul avocat Florescu, sunt OK pentru dumneavoastra, dar doar citate de mine, devin lipsite de tact. Va rog sa cereti socoteala autorului ca ati fost inclus in "gasti si farsori". Eu doar am cerut mai multe precizari in legatura cu aluzia ce face referire la Galati.
    Raspunsul dumneavoastra domnule Florescu nu ma multumeste. Examene la Galati au fost acum 12 sau 14 ani. Ar fi interesant de aflat care este sursa informatiilor dumneavoastra. Pentru final, va rog sa evitati de a mai include catusi de putin miscarea radio din Galati, in scopurile dumneavoastra publicistice.

  • Postat de Adi - YO5PVA la 2013-04-02 18:22:04 (ora Romaniei)
  • FELICITARI !!!! Un articol care reflecta in cea mai mare parte realitatea.In general NESIMTIREA calca in picioare bunul simt pentru ca in YO cei buni nu deranjeaza pe ... .
    DESTEAPTA-TE ROMANE >> DESTEAPTA-TE YO

  • Postat de Florian - YO9GJX la 2013-04-02 18:41:54 (ora Romaniei)
  • Excelent Adrian, articol la obiect si se pare ca are deja efect (vezi comentarii). Ha Ha Ha.
    Dar ca rezultate, ma indoiesc. De ce crezi ca i-a plimbat Sefu' pe evrei 40 de ani prin desert, de dragul "promenadei"? Cum crezi ca poti cere sa se comporte si sa gandeasca liber unor oameni nascuti robi si cu gandire de robi? Cum poti crea un sistem nou cu mentalitati vechi? NIX!!!
    (vezi Fundatia lui Asimov)
    Desi sunt cel putin doua solutii, doar una e pasnica - Timpul, in rest...

  • Postat de Septy - YO5ER la 2013-04-02 19:03:39 (ora Romaniei)
  • Un articol bun, felicitari! Tin sa completez ca il vreau demis pe YO7AQF, domnul Preoteasa Augustin din motive simple - e depasit de situatie si nu mai e competent in functia ce o detine. Cei ce o sa ajunga la AG pot sa tina cont si de propunerea mea.

    73' Septy

  • Postat de Sebastian Hojbota - YO8SSH la 2013-04-02 19:16:51 (ora Romaniei)
  • Felicitari pentru consecventa cu care incercati sa le aratati "calea dreapta" radioamatorilor YO. Cand adevarul este vizibil, nu cred ca mai e nevoie de "probe" iar despre realizari, ele nu sunt vizibile decat celor ce nu stiu ce inseamna radioamatorism si cred in continuare ca radioamatorismul e linia directiva trasata de FRR in ultimii ani. Mult succes in continuare, poate mai sunt si radioamatori ce vor sa se trezeasca.
    P.S. Nu cred ca e nevoie ca d-voastra sa dati solutii. Solutiile trebuie gasite de cei ce vor conducerea FRR.

  • Postat de Sorin - YO5PJB la 2013-04-02 21:43:22 (ora Romaniei)
  • Dupa 20 de ani avem un FRR de circ.
    Un circ trist cu spectacole penibile si cu un public care a renuntat sa mai aplaude clovnul trist.
    Asteptam cu nerabdare falimentul circului incapabil sa prezinte un spectacol de calitate.
    Partea buna: mai exista un mic circ care-si desfasoara activitatea in YO de cativa ani si alt circ in devenire. Vor fi mai bune decat FRR-ul sau si acolo e vorba de populism, interese si demagogie ? Ramane de vazut...

    Subscriu celor scrise de yo5er.

  • Postat de Ilie Matra - YO3BBW la 2013-04-02 21:50:11 (ora Romaniei)
  • Stie cineva o structura alternativa la FRR, in care sa ma pot inscrie si eu? Mentionez ca stiu putin limba rusa din scoala si literatura de specialitate, engleza ca vai de mama ei, invatata de pe internet, ca agreez concursurile si mai putin traficul "verbal" cu coada la microfon, gen 3700 kHz. Dar as vrea sa fie o structura serioasa, cu radioamatori seriosi si cu rezultate de nivel reprezentativ YO. Si sa fie formata din oameni seriosi, care fac radioamatorism, nu vorbe de claca. Daca stiti, poate imi spunenti si mie. Si poate renunt la a fi membru unui club care este CSTA Bucuresti si la FRR. Va multumesc,

  • Postat de Dan Serbanescu - YO3DDZ la 2013-04-03 00:29:26 (ora Romaniei)
  • "Stima si consideratiunea,respectu si admiratiunea" este tot ce imi vine acum in minte citind minunatul articol al lui Adrian.
    Supeer Taare!!!

    Bst 73 Adrian

    P.S. subscriu 100% la cele scrise de Septy also,73

  • Postat de Adrian - YO5BFJ (yo5bfj) la 2013-04-03 00:31:00 (ora Romaniei)
  • Foarte interesant faptul ca radioamatori, nemembri ai FRR, judeca aceasta institutie. Oare cu ce drept si cu ce scopuri ??!!.

  • Postat de Geo - YO5OVM la 2013-04-03 07:41:48 (ora Romaniei)
  • Articolul se vrea o radiografie a starii de fapt din FRR a ultimilor 20 de ani,fara insa a nominaliza ceea ce este depasit,imoral si poate in unele situatii chiar penal si fara a da solutii!
    Mai exact o frectie cu Carmol la un picior de lemn!
    Observ ca toate comentariile vin din partea radioamaorilor trecuti de prima tinerete,ceea ce nu este rau,dar nici bine,pun si eu o intrebare,chiar daca unora li se va parea stupida,putea oare FRR de sa faca nota aparte de circul care ruleaza in Romania de peste 20 de ani? NU ! Revolutie,inseamna schimbarea unui sistem social cu un altul,la noi NU s-a intamplat acest lucru,esalonul 2 devenind esalonul 1,aceasi Marie cu alta palarie,FRR este capusata de interese obscure pentru ros ciolanel de niste dulai depasiti de evenimente si chiar de viata cu o gandiere de lemn,Marxista care cred ca prin simpla lor prezenta in conducere sant Dumnezeii radioamatorilor din YO.Personal nu ma intereseaza FRR,nu fac parte din nici un club,afiliat sau nu,dar stiu un lucru,pot sa fac performanta si fara FRR.Si ca sa-i raspund lui Adrian,yo5BF,judec acest mastodond cu picioare de lut numit si FRR fara a fi membru in vreo asociatie,intrucat deciziile luate sau mai nou tacerea si evitarea asumarii responsabilitatii cu care este inca investita ma priveste la nivel mondial,fiind un organism care ne reprezinta inca peste hotare.Eu vad o solutie,stergerea ei de la Ministerul Sportului,atunci canci bani si ros ciolan,si asocirea liberconsimtita a radioamatorilor ! 73 tuturor

  • Postat de Florentin - YO9CHO (yo9cho) la 2013-04-03 08:30:09 (ora Romaniei)
  • "Postat de Adrian YO5BFJ la 2013-04-03 00:31:00 (ora Romaniei) de la adresa ***.***.***.136
    Foarte interesant faptul ca radioamatori, nemembri ai FRR, judeca aceasta institutie. Oare cu ce drept si cu ce scopuri ??!!."

    Daca inteleg bine, atunci cand este judecata in Piata Unirii, Presedentia Romaniei, toti protestatarii sunt membri ai Presedentiei, iar cand este judecat Primul Ministru, toti protestatarii sunt ministri, nu?
    Ai drept la exprimare numai daca esti membru.....
    Interesant!
    P.S. Pentru YO5OVM.Si eu sunt trecut de prima tinerete ...

  • Postat de NICK - YO9AGN la 2013-04-03 09:02:40 (ora Romaniei)
  • Frumos articol scris de Adrian. E si bun si la obiect. Dar,....cititi ca o comletare (adica impreuna ) si articolul lui YO9RIJ(Petrica ). Asa vom avea o radiografie a Conducerii FRR mai completa, o caracterizare concreta a Consiliului de administratie. Ei citesc aceste articole ? DA !!Le analizeaza? DA !! Dar in nesimtirea unora(nu toti si deci nu generalizez) este credinta ca indiferent ce se va spune ei nu vor ceda ciolanul si influienta si dece nu si locul cald ! Vorbea cineva de fapte penale. Cititi art lui Petrica si prin transparenta incercati sa intelegeti.....DUPA 20 DE ANI... Da, Adrian e solutie UNICA : cei prezenti la Ad.Gen. sa nu mai voteze ""facaturile "" sau sa nu mergeti...Cert este ca dupa sedinta vom vede scindari in FRR(sa dea Dumnezeu) ca poate asa scapam de PARVENITI de tip Dinu Paturica si de lacheii lor !!Pacat ca unii incearca prin atac la persoana sau prin alte metode , sa indrume discutia pe un alt drum (adica cel ce le convine sacalilor ajunsi ""sus"" si lacheilor lor. Nu va lasati indusi in eroare!! Sa plece ei si sa avem radioamatori corecti, cinstiti nu negustori si grade ale fostei armate scoase de la naftalina. Lasati-ne in pace !! DOMNULE CONSILIU DE ADMINISRTRATIE SI ALTE FUNCTII , DACA AI ONOARE (CUM INCEPE UN SALUT DEMN )DATI-VA DEMISIA in bloc si de va va vrea ""poporul"" veti fi realesi. Dar nu toti ! Am onoarea ,domnule Consiliu de administratie ! Raportez " Duceti-va unde nu ne vom mai aminti de voi !!

  • Postat de Adrian - YO5BFJ (yo5bfj) la 2013-04-03 09:09:58 (ora Romaniei)
  • In Piata Universitatii romanii au judecat presedentia lor nu a Germaniei. E foarte usor , ca , atunci cand s-a stricat caruta , fiecare sa-si faca un carucior al lui, fara sa-i mai pese de ceilalti. E foarte usor de "stricat", mult mai greu de "reparat". Si despre ce ciolan este vorba ? Multi pomenesc de el, nimeni insa nu-l precizeaza ca sa se vada despre ce e vorba. SUNT DE ACORD CA FRR NU FUNCTIONEAZA CORECT SI CA TREBUIE FACUTE SCHIMBARI MAJORE. Aceste schimbari trebuie facute din interior, de catre radioamatori care stiu ce vor si care sunt de acord sa faca VOLUNTARIAT, fiindca FRR-ul nu are bani sa-i plateasca pe toti. Daca toti stam pe margine si ne "dam cu parerea" fara sa avansam macar o idee de imbunatatire, FRR va ramane in continuare cum e azi. Probabil , peste catva ani, vom fi reprezentati in lume de ARR, BRR, CRR...SRR sau cine mai stie (poate chiar de toate).
    FRR deocamdata suntem NOI si , dupa cum se vede functioneaza ca si NOI.

  • Postat de Marius - YO2YA la 2013-04-03 10:23:23 (ora Romaniei)
  • Subscriu si eu cererii formulate de YO5ER!!!
    YO7AQF-Demisia!!! Daca nu pentru altceva macar pentru faptul ca rezultatele campionatului international de UUS editia 2012 au fost facute praf!!! Si la aceasta ora mai exista pe site-ul oficial al FRR 2 clasamente finale la acest concurs.
    Si apropo indicativul YR2R NU a fost dat pe perioada concursului-iulie 2012.O simpla intrebare la ANCOM ar fi rezolvat la timp misterul!
    P.S. sint membru al unui club inca afiliat la federatie,dar din motive obiective nu pot participa la sedinta FRR.

  • Postat de ghita - YO8CLN (yo8cln) la 2013-04-03 15:39:08 (ora Romaniei)
  • Oare duce cineva aceste mesaje la AG ? Sau merg delegatii, vin "gragurii" in fata le citesc niste "texte" si ei voteaza ? 73! de yo8cln

  • Postat de Miki - YO5AJR (yo5ajr) la 2013-04-03 15:50:51 (ora Romaniei)
  • "To be or not to be, that is the qestion" - zice de mult saracul Hamlet, in loc sa dea de pamant odata cu acel craniu monstruos. Oare bietul Shakespeare a avut o premonitie cu FRR? :))))

  • Postat de NICK - YO9AGN la 2013-04-03 18:29:14 (ora Romaniei)
  • COMPAR AFIRMATIA CA FRR SE POATE SCHIMBA DIN INTERIOR CU AFIRMATIA MEA :: DOMNULE YOXXX VREI SA IEI STATIA MEA IC-7400, AMPLIFICATORUL DE 600W SI ANTENA LONGPERIODICA 10-30MHZ ? TE ROG FUMOS SA O IEI !! CINE VA CEDA UN SCAUN CALD, O TAVA DE FRIPTURA SI UN POL DE INFLUIENTA RUGANDU-TE FRUMOS SA IEI ?? SA FIM SERIOSI.!!DACA E ASA ,ASTEPT CA CEI DIN CA, ""alesii poporului "", sa-si prezinte in bloc demisia de onOAre (DACA AU )SI SA-I ALEGEM IAR (PE CEI CE M,ERITA ) IAR PARVENITII SA FACA PASUL INAPOI. SE PARE CA AICI POSTEAZA SI UNII CE AU INTERESE DE A DETURNA DISCUTIA PE ALTE ""TARAMURI "" CE CONVIN ALESILOR POPORULUI. LA VARSTA +70 ANI AM FLERUL DE A ""GHICI""!! LUI YO5AJR : MIKI , EA NE ZNAIU STO TI GAVARISI TAM V ANGLIISCII EAZIK !!

  • Postat de Victor Shillinger - YO4SCY la 2013-04-03 19:38:57 (ora Romaniei)
  • Auzi "mexican standoff" !!!
    Articolul este "zero barat"din toate punctele de vedere. Reflecta el starea actuala a FRR ? Hai nu pe bune! "Mafie", "Omerta", "Viata Satului"... cuvinte dure dar folosite probabil doar spre a face deliciul lecturii celor care cred in seriozitatea articolelor aparute la data de 1 aprilie. Au mai sarit si o gramada de filozofi in apararea formelor fara fond.
    Dar ... autorul este indirect bineinteles, membru al FRR ? Conduce el un club membru al FRR ? Sau macar un club care detine un numar egal de membrii cu cel mai mic club afiliat FRR ? Plateste cumva dumnealui sau clubul dumnealui vreo taxa la FRR ?
    Macar un BAN ??? Daca nu ... atunci sa taca, deoarece nu are nici un drept sa judece FRR. Si cu atat mai mult sa-i faca rau. Pentru ca acest articol denigrator, alaturi de multe altele face mult rau imaginii FRR si asa vai de mama ei. Cine crede ca poate avea forta, priceperea si timpul necesar pentru a ridica FRR; sa o faca. Noi ceilalti ar trebui sa-i mai si ajutam, nu numai sa-i batem cu pietre. Personal apreciez efortul autorului la ASRR, dar fara legatura cu FRR .
    Nu denigrand FRR vom relansa aceasta federatie. Hai mai bine sa dicutam in cluburi ce trebuie facut. Si nu uitati; reprezentantii cluburilor trebuie sa fie pregatiti si sa stie ce sa voteze. Puterea este a membrilor, respectiv a cluburilor membre FRR si nu a palavragiilor din mediul cibernetic.

  • Postat de Adrian I. Pop - YO5PBG la 2013-04-03 22:43:54 (ora Romaniei)
  • Postat de Victor Shillinger YO4SCY la 2013-04-03 19:38:57 (ora Romaniei) de la adresa ***.***.***.94

    <>

    -Domnu' Victor, cu respect, Articolul mi se pare simpatic: macar din p.d. vedere al stilului si exprimarii in lb. romana.

    <>

    - Nu o reflecta, chiar o absoarbe aproape bine.

    <>

    - Domnu' ShiLingher, cu profunda stima de aceasta data, permiteti-mi sa va informez ca LIBERTATEA DE OPINIE nu e limitata la familia din care faci parte, la organizatia sau tara din care faci parte.


    <>

    - Domnu' YO4SCY, e "si asa vai de mama ei FRR"? Dvs. in ce calitate, folosind asemenea cuvinte amare va permiteti sa denigrati si sa faceti "mult rau" acestei minunate organizatii, adica FRR-ului? :-)

    <>

    Domnilor Victor Si Lingher, din cate am observat majoritatea reprezentatilor cluburilor sunt antrenati foarte bine ce si cum sa voteze. Daca se intalmpla sa nu fie bine "instruiti" se recurge oricum la planul B: SPRIRITUL DE TURMA :-)
    in care caz, cel care e deja "instruit" ridica mana cand e cazul, iar ceilalti speriati se uita in stanga si drepta cautandu-l cu privirea pentru a imita gesturile sale. Orice s-ar intampla nu-i niciodata bai mare, cel care numara voturile oricum le numara intr-o fractiune de secunda, avand abilitatea paranormala de a socoti cate maini sunt up/down fara ca macar sa ridice privirea catre votanti.
    73, ON/YO5PBG

  • Postat de Adrian I. Pop - YO5PBG la 2013-04-03 22:46:55 (ora Romaniei)
  • @ Victor Shillinger YO4SCY , cu CITATE

    --- Auzi "mexican standoff" !!! Articolul este "zero barat"din toate punctele de vedere. ---

    -Domnu' Victor, cu respect, Articolul mi se pare simpatic: macar din p.d. vedere al stilului si exprimarii in lb. romana.

    --- Reflecta el starea actuala a FRR ? Hai nu pe bune! "Mafie", "Omerta", "Viata Satului"... ---

    - Nu o reflecta, chiar o absoarbe aproape bine.

    --- Dar ... autorul este indirect bineinteles, membru al FRR ? Conduce el un club membru al FRR ? ... Plateste cumva dumnealui sau clubul dumnealui vreo taxa la FRR ? Macar un BAN ??? Daca nu ... atunci sa taca, deoarece nu are nici un drept sa judece FRR. ---

    - Domnu' ShiLingher, cu profunda stima de aceasta data, permiteti-mi sa va informez ca LIBERTATEA DE OPINIE nu e limitata la familia din care faci parte, la organizatia sau tara din care faci parte.


    --- Si cu atat mai mult sa-i faca rau. Pentru ca acest articol denigrator, alaturi de multe altele face mult rau imaginii FRR si asa vai de mama ei. ---

    - Domnu' YO4SCY, e "si asa vai de mama ei FRR"? Dvs. in ce calitate, folosind asemenea cuvinte amare va permiteti sa denigrati si sa faceti "mult rau" acestei minunate organizatii, adica FRR-ului? :-)

    --- Si nu uitati; reprezentantii cluburilor trebuie sa fie pregatiti si sa stie ce sa voteze. ---

    Domnilor Victor Si Lingher, din cate am observat majoritatea reprezentatilor cluburilor sunt antrenati foarte bine ce si cum sa voteze. Daca se intalmpla sa nu fie bine "instruiti" se recurge oricum la planul B: SPRIRITUL DE TURMA :-)
    in care caz, cel care e deja "instruit" ridica mana cand e cazul, iar ceilalti speriati se uita in stanga si drepta cautandu-l cu privirea pentru a imita gesturile sale. Orice s-ar intampla nu-i niciodata bai mare, cel care numara voturile oricum le numara intr-o fractiune de secunda, avand abilitatea paranormala de a socoti cate maini sunt up/down fara ca macar sa ridice privirea catre votanti.

    73, ON/YO5PBG

  • Postat de Miki - YO5AJR (yo5ajr) la 2013-04-03 22:51:11 (ora Romaniei)
  • Ca sa pun punct "diferendului" cu Lucian sunt obligat sa recunosc neluarea in seama acele ghilimele...bat-o vina. Dar si primii ministri au mai gresit cu ele si cu copy paste...hi. Randurile lui YO3HJV contin multe adevaruri iar daca se ascund ceva printre randuri, nu ma intereseaza. Cine vrea sa adere la noile organisma care apar tot mai des nu au de cat, nu pot si nu am dreptul de a condamna pe nimeni in privinta aderarii sau ne aderarii. E bine insa sa spunem pe fata parerile apoi cele rele sa fie separate de cele bune. 73 Lucian.

  • Postat de Miki - YO5AJR (yo5ajr) la 2013-04-03 23:01:07 (ora Romaniei)
  • Ca sa pun punct "diferendului" cu Lucian sunt obligat sa recunosc neluarea in seama acele ghilimele...bat-o vina. Dar si primii ministri au mai gresit cu ele si cu copy paste...hi. Randurile lui YO3HJV contin multe adevaruri iar daca se ascund ceva printre randuri, nu ma intereseaza. Cine vrea sa adere la noile organisma care apar in numar tot mai mai des nu au de cat, nu pot si nu am dreptul de a condamna pe nimeni in privinta aderarii sau ne aderarii. Nu am cunostinta ca Adrian este sau nu afiliat FRR, daca da e normal sa aiba o pozitie, daca nu ar trebui sa se vada de carpele lui ca si altii care doar ataca mereu dar nu se angajeaza activ pentru marele bine pe care propovaduiesc. E bine insa sa spunem pe fata parerile apoi cele rele sa fie separate de cele bune. Cu respect si 73 Miki.

  • Postat de Adrian - YO5BFJ (yo5bfj) la 2013-04-04 00:24:06 (ora Romaniei)
  • Nu interzice nimeni libertatea de opinie.Ce-ar zice insa vecinul dvs. daca i-ati v-ati exprima in cuvinte urate despre familia lui ???
    Si , in sfarsit, ce LIBERTATE DE OPINIE va permite sa pociti numele oamenilor in numele opiniei dvs. Este curata nesimtire , asta ca sa ma exprim in tonul dvs.

  • Postat de Septy - YO5ER la 2013-04-04 00:39:33 (ora Romaniei)
  • Adrian YO3HJV a deschis acest articol sub numele "Ce mai e de facut", ei bine va rog sa va exprimati parerea, nu mai e mult (pana in 6 aprilie 2013) si o sa aveti noi membrii alesi, daca nu va convine ceva pur si simplu spuneti; Ceasca nu mai e printre noi, haideti sa ne aparam statutul de radioamatori; daca nu va convine ceva, spuneti domnilor!

    73' Septy

  • Postat de NICK - YO9AGN la 2013-04-04 09:34:03 (ora Romaniei)
  • Domnilor, lasati cearta si atacurile fraticide, la persoana si alte atacuri intre noi !! Lasati anasliza literara a textelor, analiza logicii folosite si analizati corect si cinstit scopul postarii !! Cer acolitilor starii actuale de fapt din FRR sa se abtina. CA va fi ,va trece, vor veni altii dar acolitii vor ramane stignatizati in ochii nostri !! E important ca la AG din o6.o4.2013 sa fie unitate. Vor circula liste, propuneri mascate , etc.Nu le dati importanta. Votati,luati cuvantul, spuneti ceia ce este crezul Dv si constiinta Dv !Se va prezenta o propunere de ordine de zi.Daca nu va convine nu o votati Va fi un fel de dare de seama (tamaiere ) prezentat de vicepresedintele blagoslovit de Dumnezeu. Daca nu va place, nu trebuie sa fiti de acord cu ea. Fiecare om , pe langa propria personalitate are si obligatia mandatului pentru care se prezinta. Cuvantul Dv va va slavi sau va va incrimina dupa ce veti veni de acolo. Cuvantul de ordine pe care eu il vad este simplu : RESPONSABILITAEA VOTULUI DELEGATILOR, incepand cu ordinea de zi si alegerea(completarea ). Noi, ""palmasii de rand"" ce v-am dat mandatul, dupa ce va rezulta,va vom judeca ! cu mult respect pentru toti YO9AGN -nick

  • Postat de Negrut Nicolae - YO2IC la 2013-04-04 09:48:39 (ora Romaniei)
  • AM CITIT TOATE COMENTARIILE APARUTE AICI PANA ACUM. MA ASTETAM LA CEVA CONCRET ,DESPRE CE AR TREBUI FACUT SI CUM.NICI O IDEIE DESPRE CUM AR FI BINE DE PROCEDAT,SAU CINE AR FI MAI INDICAT SA REPREZINTE ELITA RADIOAMATORILOR IN CONDUCERA NOASTRA ,SA FIE MAJORITATEA MULTUMITI.DAR NU-I POTI MULTUMI PE TOTI.

  • Postat de nelu - YO9CXA la 2013-04-04 12:52:44 (ora Romaniei)
  • Adrian te sfatuiesc sa te inscrii la candidatura de secretar general si poate se revigoreaza miscarea radioamatoriceasca....
    Cu luciditate este bine sa vezi si ce a facut bine Vasile
    toata stima Nelu yo9cxa

  • Postat de Adrian - YO3HJV (yo3hjv) la 2013-04-04 14:01:12 (ora Romaniei)
  • Le multumesc tuturor celor care au citit randurile mele. Ii apreciez pe cei care au si raspuns, asumandu-si un punct de vedere – fie ca rezona fie ca nu cu al meu – ca un semn ca isi doresc sa se implice. Cum si in ce directie, asta este o alta chestiune.
    Nu, nu mai sunt “sportiv” patronat de FRR si nu vad niciun impediment sa imi exprim o parere!
    De ce? Simplu: sunt tineri carora li se transmite mesajul ca, pentru a fi radioamator este necesar sa se inscrie in FRR. E corect?
    Sau, timp de 2 ani am tatonat diverse institutii pentru diverse protocoale. Si acolo mi s-a trantit usa in nas pentru ca, la “ei”, FRR=radioamatorism romanesc si Vasile YO3GON este “Piaza rea”. Sa ne intelegem, asta cred “ei”! Degeaba? In sedinta CA al FRR din 3 oct. 2012, chiar s-a pus problema ca dl. Vasile Grososiu isi promoveaza propria organizatie si nu FRR!
    Sunt radioamator ca urmare a unui certificat eliberat de ANCOM si posesor al unui indicativ scris pe o autorizatie tot de la ANCOM.
    Iau legatura cu statii YO si din afara YO. Cei din urma, unii din ei, imi amintesc cateodata de situatia lui YO8WW, mai ales cand discutam pe anumite proiecte.
    Altii, tot la nivel de organizatii, ne cer (SRR-ului) diverse hartoage suplimentare, pentru a “dovedi” anumite imprejurari, de altfel clare… Oare de ce?
    Intram in contact cu IARU pe diverse actiuni punctuale, hop si FRR prin varii voci individuale care incearca sa ne dea la o parte doar pentru ca ei sunt “the one”. HI.
    Sau, blocheaza frecvente de repetor declarand (declaratia in sine nu inseamna ca reflecta adevarul) ca sunt “proprietari ai repertoarelor”. Verificati grafia! Nici macar nu stiu ca sunt “repetoare” si nu “repeRtoare” domnii din CA.
    Ori, saboteaza “Transfer QSL” doar pentru ca nu le apartine, condamnand astfel radioamatorii care nu au alta vina decat ca sunt si doresc sa fie radioamatori intr-o tara normala macar din acest punct de vedere.
    Pai, vedeti, chiar daca nu sunt membru FRR, ma afecteaza si ma intereseaza. Am scris pentru cei care sunt membri si pentru cei care nu sunt membri, poate ca acestia din urma nu inteleg ca si ei sunt afectati.
    Fata de ceea ce se intampla de 20 de ani in acest FRR (prin al carui CA – fara drept de vot am trecut si eu, la rugamintea lui Vasile, YO3APG), cred ca am dreptul de a-mi exprima o parere si am dreptul de a critica.
    Nu ofer solutii pentru ca asta e treaba celor care au drept de vot. Pot insa sa arat ca cei care sunt acolo in frunte sunt pentru ca cei “de jos” i-au instalat. Uneori prin vot direct, alteori prin refuzul de a vedea ce se intampla sub ochii lor, si, in fine, uneori din nestiinta.
    Solutia va apartine si ea nu este datul cu piatra in cel care incearca sa scoata la lumina faptele.
    Ma surprinde ca mi se cere sa indic sursa in loc de a indica “faptasii”! Asta inseamna ca, ori acestia sunt binecunoscuti, ori ca cei care doresc informatia o vor pentru a-I pedepsi pe cei care au incalcat regula tacerii!
    Ii vreti pe cei care au dus FRR – multa vreme, intr-adevar unica voce organizata a radioamatorismului romanesc acolo unde este? Priviti in sus spre functiile de conducere sau spre statele de plata!
    Istoria a dovedit ca germenii totalitarismului isi gasesc teren fertil in tacerea celor din jur!
    Iar pentru cei care au diverse impresii, ei bine, sa stiti ca nu urmaresc si nici nu doresc vreo functie in FRR si nici prin alte parti! E mult daca ceea ce vreau este un pic de normalitate si decenta din partea celor cu care impart acelasi hobby?
    Cat despre proxima Adunare Generala, ei bine, nu va faceti mari iluzii, zarurile sunt deja aruncate cu sau fara “bobor”. De aceea nici nu imi voi mai pierde timpul sa relatez “de la fata locului”.
    73 de Adrian, yo3hjv
    http://www.hamradio.ro/media/comunicate/PV%20Sedinta%20CA%20-%2003%20Oct%202012.pdf

  • Postat de Sebastian Hojbota - YO8SSH la 2013-04-04 18:32:25 (ora Romaniei)
  • Foarte bine punctat. Subscriu in totalitate.
    Atata timp cat FRR se declara reprezentantul radioamatorilor din Romania, orice radioamator (chiar si nemembru)are dreptul sa-si expuna pozitia sa fata de FRR. Si vis a vis de reprezentativitate; chiar si membrii inrolati in "cluburi" nu au niciun cuvant de spus cand vine vorba de implicarea in actul de conducere,"puterea" revine doar celor de la "virf", cei ce trag sforile.

  • Postat de Victor Schillinger - YO4SCY la 2013-04-04 18:52:01 (ora Romaniei)
  • Adrian/YO4HJV; cand veti intelege domnule, ca F.R.R. este "the one" tocmai pentru ca este FEDERATIE si nu club; este "the one" pentru ca asa dorim noi, respectiv MAJORITATEA (nu ca as iubi aceasta forma de democratie, dar nu am incotro); iar cand veti plati si dvs. o minima taxa cu al dvs. proprietar minuscul club; abia atunci vom asculta dreptul dvs. la opinie. Pana atunci dreptul dvs. la opinie asupra F.R.R. este egal cu dreptul la opinie asupra federatiei de radioamatorism din Botswana (indiferent de existenta ei). Si mai lasati IARU, fie chiar si pe actiuni punctuale, si contactati organismele externe ca orice CLUB privat si nu ca "the one".
    Sincer ... sa iti incordezi muschii asupra Federatiei ROMANE de Radioamatorism, acum cand este la pamant mi se pare lasitate si lipsa de patriotism. Sau poate doar eu in inocenta mea, nu vad interesul meschin pe care il au o parte din "formatorii de opinie" ?

  • Postat de Petrica DANDES - YO4CVV la 2013-04-04 20:37:07 (ora Romaniei)
  • Salutare! Adrian, am citit multe din articolele tale si apreciez activitatea ta.Trebuie sa recunosti ca exista un numitor comun care ne reuneste in dversitate, indiferent de pregatirea profesionala a fiecaruia, RADIOAMATORISMUL si cred ca nu are sens sa ne improscam cu noroi. In legatura cu acest articol, cred ca este un pic tendentios, intrucat nu analizezi activitatea radioamatoricesca a fiecarui judet si faci referire doar la GALATI; nu stiu cati radioamatori cunosti din Galati, problemele cu care ne confruntam, activitatea noastra in domeniul radio, dar e pacat sa arunci "anatema" peste intreaga comunitate; pot afirma ca avem foarte buni constructori, foarte buni operatori- dovada ca au fost cooptati in echipa YR0HQ sub coordonarea lui YO3APJ sau ocuparea unor locuri fruntase in diferite concursuri. Adrian, daca stii ceva ce noi nu stim, te rog numeste "faptasii" pentru a putea indrepta faptele "din interior". Multumesc, 73, yo4cvv

  • Postat de Filip - YO9HOW la 2013-04-04 21:26:27 (ora Romaniei)
  • YO4SCY, cat platiti dvs ca sa aveti un "drept la opinie"? Deci daca dai banul, poti sa spui orice tampenie, pentru ca ai dreptul?!!!
    Cunoasteti macar una din realizarile acelui "club minuscul" sau vorbiti doar ca ati avut acces la net sau pentru ca as trebuia?!!!

  • Postat de LINGVAY Iosif - YO5AVN la 2013-04-04 21:45:27 (ora Romaniei)
  • Personal, recunosc, am pus mari sperante in presedintele ales in 2012. M-am bazat pe sistemul militar din care provine, sistem in care regula este regula, treburile se rezolva operativ etc. Din pacate deocamdata nu a confirmat - cel putin eu nu am observat nici o "luminita de cap de tunel". Explic asta prin faptul ca, banuiesc s-a inconjurat cu persoane care - desi au obtinut un indicativ de la ANCOM (sau precedesorii ei) nu au nimic comun cu ham spirit, se declara "radioamatori" dar nu respecta si nu cunoaste codurile de etica asa de bine formulate pe prima pagina a ARRL Handbook! Ei fac asta numai pentru a PROFITA, de a face lucruri murdare - DESEORI cu natura PENALA - sa demonstreze "putere" etc. Strica mult!
    Sper, si recomand cu caldura, ca Dl. presedinte sa reevalueze persoanele cu care se inconjoara si care prin actiunile lor practic compromit atat pe Dumnelui cat si notiunea de HAM RADIO YO.
    A venit vremea "curateniei de primavara"! Nu au ce cauta in structurile noastre - nici ca salariati si nici ca "activisti voluntari" (alesi?...) impostorii, betivii, incompetentii etc.
    Au fost mai multe luari de pozitie privind numitul Preoteasa Augustin - individ ABSOLUT INCOMPETENT si de MULT DEPASIT, o mare FRANA de progres prin pozitia pe care-l ocupa, tip cu caracter indoielnic, etc. De cand "pastoreste" domeniul a facut numai lucruri aberante si drept urmare atat performantele cat si participarea la competitiile nationale si internationale organizate de FRR a scazut drastic! Ba mai mult prin principiul "eu concurez, eu arbitrez, eu decid" in 2012, prin procedura absolut originala de arbitrare (similar cu cel de numarare in parlament a voturilor de catre o ilustra deputata, fosta MISS) a reusit sa affecteze grav imaginea in strainatate a ham radio YO si implicit imaginea Romaniei in strainatate.
    DA PERFECT DE ACORD - A VENIT (de mult)timpul DEMISIEI !!!! Daca nu de buna voie (de onoare nu poate fi vorba) atunci prin Adunarea Generala, prin vot, trebuie REVOCAT! Va asigur ca fara el treburile vor merge MULT mai bine!!!
    Doresc sa lansez o propunere: in functiile de membru in CA al FRR cat si ca salariati ai structurilor centrale si din teritoriu (cu exceptia presedintelui - care poate fi o personalitate din domeniul militar, telecomunicatii, radiotehnica - cu experienta in managment) sa fie acceptati doar candidati CARE AU DEMONSTRAT PERFORMANTA in trafic diurn si in concursuri. Criteriile minimale se pot stabili sau adopta cele specificate pentru "maestru al sportului". Prin aceasta abordare va asigur ca vom scapa de multe hahalere, betivi etc.

  • Postat de Adrian - YO3HJV (yo3hjv) la 2013-04-04 22:08:30 (ora Romaniei)
  • Victor, nu, nu este reprezentativa pentru ca se ocupa doar de "sport" si discrimineaza prin ea insasi solicitand felurite scheme care mai de care mai complicate pentru a-si proteja "intimitatea" Nu, clubul YO3KSR nu are de ce sa cotizeze la o federatie sportiva caci noi nu avem nevoie de carnetul acela de sportiv cu vize medicale (oare se face si o evaluare psihologica la vizita asta medicala?) si nici de treninguri. Din cate cunosc - si inca nu ma poate contrazice cineva, FRR nici macar nu reprezinta 50%+1 din radioamatorii YO ca sa discutam de "reprezentativitate". Cu toate acestea, profitand de dezbinarea celorlaltor radioamatori, se erijeaza doar in "the one". Adica, daca luam la bani marunti, Botswana (sunteti elegant si cu siguranta ati avut in minte moneda...) nu are o federatie sportiva! Nici macar ea! Va vine sa credeti? Are, o "Societate". Ca si in Marea Britanie! "Civile" amandoua! Cat despre cautarea pe care o au indicativele de acolo, nu mai vorbim! Asadar, comparatia ta, Victor, nu isi atinge scopul. Cat despre contactarea IARU, scuze, nu vad unde este problema in a lua legatura cu ei si a participa la varii actiuni si proiecte! Adica, daca nu e FRR, atunci sa nu mai fie nimic? Plus ca nu vad rostul replicilor virulente!
    Petrica, YO4CVV, Galatiul a fost amintit ca loc unde s-a desfasurat un examen pentru certificatul de radioamator si unde au participat niste angajati si angajate de la o primarie, adusi cu arcanul, cu sarcina de serviciu pentru a deveni radioamatori! Asta pentru ca sunt anumite radiocluburi (sportive) unde trebuie sa se raporteze cat mai multi radioamatori pentru a justifica niste venituri bugetare care se transforma in venituri salariale, care intra in buzunare. Scuze de rima! Daca revezi articolul, se observa ca nu am comentat nimic despre radioamatorii din Galati! In rest, 73 de Adrian, yo3hjv

  • Postat de Marius - YO2LOJ la 2013-04-05 08:25:45 (ora Romaniei)
  • Stimati domni care contestati DREPTUL de a critica FRR de catre cei neafiliati/neasociati, tineti cont de de faptul ca atata timp cat la FRR ajunge chiar si un singur Leu de la bugetul statului, orice contribuabil din tara asta are DREPTUL legal de a-si da cu parerea si a cere socoteala pentru activitatea desfasurata de catre FRR, indiferent de statutul sau de afiliere.

  • Postat de NICK - YO9AGN la 2013-04-05 10:30:27 (ora Romaniei)
  • FELICITARI SUCEVEI PENTRU NEPARTICIPARE LA LEGALIZAREA FRAUDELOR(BILETELELOR PE SUB USA SI ALTELE) !!!! BUZAUL (PRIN CLUBUL ISTRITA ) FACE ACELAS LUCRU. mAI ASTEPTAM SI PE ALTII !!~
    NU E NECESAR A FI PE OZ ALEGEREA UNUI NOU CA !! E ONORABILA O DEMISIE DE ONOARE IN BLOC A CA SAU A MAI MULTOR MEMBRI SI TOT LA ALEGERI SE AJUNGE !! CINE VA AVEA TARIA, ONOAREA DE A IESI DIM CLUBUL PARVENITILOR ?? VA FI ONORAT DAR SI ONORANT !!FRRR DEJA ARE ""TIMPUL NUMARAT "".ADEVARUL CA LA FRR E MOCIRLA.

  • Postat de DINCA Viorel - YO8BDV la 2013-04-05 11:36:05 (ora Romaniei)
  • Buna ziua. Titlurile unor comentarii, cu trimiteri la JUSTITIARII VESTULUI SALBATIC, nu-si au locul. Nu cu "dulcele glont" al patriei, vom rezolva problemele. In CA al FRR, trebuie sa faca parte cei competenti pe domeniile lor si care trebuie sa accepte si postura de "doctori fara de arginti" cu toate ca FRR ar putea prevede si alocatii, gen barem de arbitraj. 73's-Vyo/SV.

  • Postat de Valentin TArala - YO4RLN la 2013-04-05 13:16:33 (ora Romaniei)
  • Foarte frumos domnule Florescu, din partea HAMYO aveti "sustinerea 100%" ( http://www.hamyo.ro ) "asociatia unor radioamatori din Galati ... nu al celor din Galati"

  • Postat de Tepelus Viorel - YO4RHY la 2013-04-05 14:23:27 (ora Romaniei)
  • aceiasi polemica!..nimic concret! http://www.hamyo.ro

  • Postat de tepelus viorel - YO4RHY la 2013-04-05 15:24:18 (ora Romaniei)
  • Petrica!(yo4cvv)..am citit mai pe indelete! (am ras copios la reactia la postul tau)...tonusul articolului este in acord cu atitudinea generala, tu nu stii ca la galati ai o miscare...si nu un club!?

  • Postat de Stolnicu Petrica - YO9RIJ la 2013-04-05 17:00:11 (ora Romaniei)
  • Buna ziua tuturor!
    Pentru ca am avut puterea de a penaliza in scris derapajele lui YO9XC, astazi am fost instiintat ca am fost "exclus" din clubul YO9KXC. Cei ce vor face ca mine, ca mine sa pateasca!Hi!
    I-i multumesc frumos Vicepresedintelui FRR si presedintelui clubului YO9KXC, domnului BURDUCEA Ovidiu YO9XC, pentru oportunitatea de a nu mai fi asociat cu persoana sa in nici un fel!
    In curand vor veni si detalii, probate, privind activitatea obscura a domniei sale. 73! de YO9RIJ Petrica.

  • Postat de Pradan Florin - YO5PLP la 2013-04-06 03:21:41 (ora Romaniei)
  • Buna,Un articol bun si felicitari pentru adrian "yo3ajh" pentru consecventa sa de a spune lucrurilor pe nume,toti gresim dar nu asa de frumos prin minciuna si necorectitudine,oare ne complacem asa ?,fiecare am facut cate ceva pentru radioamatorism iar acesta e un sport si un hobby totodata care il avem fiecare in sange,rasplata sa fie pentru cei ce merita,iar speranta ramane ultima de judecat drept pentru care,oare ce vom face in viitor?,trebuie unele mici schimbari pentru binele nostru si al tuturor radioamatorilor,fara specificatii,sper la sedinta sa se ia o decizie buna,cu stima si respect ,73"

  • Postat de Pradan Florin - YO5PLP la 2013-04-06 03:41:01 (ora Romaniei)
  • Un articol bun si felicitari pentru adrian"yo3hjv" ,73

  • Postat de Adrian - YO3HJV (yo3hjv) la 2013-04-07 21:42:21 (ora Romaniei)
  • Nu numai ca nu s-a intamplat nimic din ce nu era de asteptat, dar si linistea a devenit mult, mult mai asurzitoare!

  • Postat de STOLNICU Petrica - YO9RIJ la 2013-04-08 12:06:26 (ora Romaniei)
  • Un efect tot au avut postarile de aici. YO9XC a fugit "cu coada intre picioare" dupa AG al FRR, nemai participand la lucrarile extinse, bucuros ca a scapat si de data asta! Oare pana cand?
    Parerea mea este ca in cazul lui cat si a altora "latul se strange!" cu fiecare zi care trece!! Un pic de calm sa avem! Sper sa vedem o FRR reformata fara astfel de exemple negative de la cap la coada in activitatea FRR!73!

  • Postat de Gheorghe Pantilimon - YO2BBB la 2013-04-08 16:35:29 (ora Romaniei)
  • In primul rand sa nu uitam ca federatia este uniunea a mai multor cluburi si asociatii. Rezultatele federatiei sunt totalitatea rezultatelor membrilor ei.
    Membrii CA sunt activisti voluntari si nu profitori.
    Mai interesante ar fi articole din partea celor care fac ceva in cluburi. Si multe se straduie sa faca. Nu mai aruncati cu noroi peste tot. Si mai ales nu va mai scoateti ochii unii la altii. Si mai ales cei care nimic nu au a spune. Sigur ca putem critica orice. Dar propuneri concrete?.
    Vedeti ca la aceste comentarii nu prea participa cei care fac ceva pentru radioamatorism.
    Si ca sa vedeti ca se face ceva in cluburi, la care si FRR are partea ei va dau si un exemplu. Va prezint succint activitatea Clubului Sportiv Silver Fox. Cred ca in continuare cei care au facut comentarii la acest articol, vor scrie imediat ca au crescut sau pregatit macar un nou radioamator.
    In tara asta se fac si lucruri bune. Hai sa scriem si despre ele.

    1. Numarul sportivilor radioamatori inscrisi, juniori si seniori

    Numarul membrilor inscrisi = 185
    Din care juniori = 37
    seniori = 148
    3. Clasificarea sportiva/categoria detinuta de membrii inscrisi sau alte
    titluri detinute de acestia.
    Antrenor emerit 1
    Antrenori cl. IV 2
    Maestru emerit 1
    Maestrii sport 2
    YO DX CLUB 5
    CL. I 18
    CL. II 17
    CL. III 7
    4. Ce categorii sportive sant abordate la sectia radio: TELEGRAFIE
    VITEZA, RGA, CREATIE TEHNICA, TRAFIC U.S. SAU U.U.S.
    5. Daca au fost organizate cursuri proprii de radioamatorism si cati
    radioamatori au promovat examenul si au fost licentiati de ANCOM in 2012
    Avem cursuri proprii in 3 localitati.
    In anul 2012 au fost autorizati 12 radioamatori.
    6. Ce competitii sportive, simpozioane, expuneri sau alte activitati pe
    profil a organizat sectia radio in 2012 pentru promovarea acestei
    ramuri sportive.
    COMPETITII SPORTIVE ORGANIZATE:
    1. Cupa SILVER FOX UUS
    2. Cupa SILVER FOX US
    3. Cupa SILVER FOX RGA
    4. Cupa DECEBAL RGA
    5. Concurs de selectie RGA
    SIMPO YO2HD
    Patru proiecte de parteneriat
    Emisiune saptamanala de QTC YO2/HD
    Curs instructori sportivi
    7. Care au fost cele mai notabile rezultate ale sectiei radio in 2012.
    LA ARDF:
    Trei titluri de campioni nationali
    Sapte locuri 2 la campionatele nationale
    Treisprezece locuri trei la campionatele nationale
    LA US am participat la urmatoarele concursuri:
    1. Cupa elevilor loc. 3
    2. Memorial YO loc. 2
    3. Memorial YO9WL loc. 4
    4. Cupa Martisorului loc. 6
    5. Cupa Lucian Blaga loc. 1
    6. Cupa Moldovei loc. 1
    7. Cupa Carpati
    8. Cupa Carasului loc. 4
    9. Cupa Brailei loc. 1
    10. Cupa Galatiului loc. 8
    11. Cupa Mun. Campina loc. 4
    12. Camp. National US telefonie loc. 15
    13. Concursul Bucuresti loc. 2
    14. Cupa 25 octombrie
    15. Cupa OTCR loc. 2
    16. La multi ani YO loc. 9
    17. Camp. National CW loc. 14
    18. Cupa Jandarmeriei loc. 1
    19. YO DX CONTEST
    La UUS am participat la urmatoarele concursuri:
    1. Campionatul National UUS 144 Mhz.
    2. YO DX UUS 144 Mhz.
    COMPETITII ORGANIZATE DE C.S. SILVER FOX IN ANUL 2013
    1. Cupa DECEBAL - ARDF 09-12 mai Deva
    2. Simpo HD 10-11 mai Deva
    3. Concursul International Cupa Silver Fox - UUS - 08-09 iunie.
    4. Gala Campionilor ARDF octombrie
    5. CUPA SILVER FOX - ARDF octombrie Deva
    6. Cupa "Silver Fox" US 3,5 MHz -9 decembrie
    7. Memorial YO2QC US 3,5 Mhz - 9 decembrie
    Restul, numai de bine!

    SECRETAR
    Gh. Pantilimon, YO2BBB






  • Postat de ghita - YO8CLN (yo8cln) la 2013-04-08 19:42:59 (ora Romaniei)
  • "La aceste comentarii participa cei care nu prea fac nimic pt. radioamatorism..."
    Chiar asa sa fie ? 73! de yo8cln

  • Postat de cezar - YO6CUF la 2013-04-08 20:54:52 (ora Romaniei)
  • Am participat la AG din 6 aprilie 2013 si va pot informa ca , la solicitarea delegatului de la GLARIS Galati, s-a comunicat de catre FRR ca in acest moment in FRR mai sunt circa 55 de Cluburi si asociatii cu un numar total de 1100 membrii. La intrebarea: cati au platit taxa IARU, raspunsul a fost de circa 300 de membrii. FRR a platit pentru 800 de membrii, dar a incasat din tara doar de la 300 de mnembrii banii pentru aceasta taxa. Adica sunt pe pierdere.Deci 30% din membrii FRR mai participa la concursurile internationale. ANCOM a publicat anul trecut ca sunt autorizate circa 3500 de persoane in YO. Deci 32% sunt de la FRR, iar restul de 68% sunt independenti. NO COMMENTS. Daca celelate asociatii independente din Romania vor atrage in randurile lor pe cei 68% vor avea cu cine sa faca concursuri, activitati, expeditii. Eu am in ARER acum circa 280 de radioamatori in viata care lucreaza , indiferent de clubul sportiv la care sunt inscrisi, pentru programele de diplome, expeditii in rezervatii, alte activitati ecologiste. Si nimeni nu se cearta pe nici un ciolan, toti participa voluntar si cu placere.
    Si eu ma steptam sa aud ca s-au facut pasi mari in proiectul noului statut, dar comisia a motivat ca nu s-a putut intalni ca sa discute (desi se puteau intalni usor pe internet prin Yahoo Messenger sau banalul e-mail). Deci nici la anul viitor nu vom avea un nou statut. Au fost multe voci contestatare, dar nu s-a propus nimic clar pentru imbunatatirea activitatii. Dar speranta nu moare niciodata. Poate ca se va putea face ceva in viitor. Pana atunci "numai de bine". Cezar

  • Postat de Adrian - YO3HJV (yo3hjv) la 2013-04-08 23:38:20 (ora Romaniei)
  • Cezar, care e legatura dintre "taxa IARU" si concursurile internationale? Nu am reusit sa o gasesc... Cauza slabei participari la contesturile care conteaza e, mai degraba, tributara nivelului competitiilor interne. Ori atitudinii fata de fraude sau de varii intelegeri.Clasificarile sportive au devenit mai importante decat motivul pentru care suntem radioamatori. Ne mandrim cu numarul de Campioni in Cupa potcovarului si ne/va batem/bateti pe functia de arbitru de parca fara ei nu se mai pot face contest-uri... Vai vai vai... Mai bine ne lamureste si pe noi, "aialalti" ce mari intamplari s-au petrecut inainte de restaurant! Asa, de confirmare, nu ca nu s-ar sti deja!

  • Postat de NICK - YO9AGN la 2013-04-08 23:41:14 (ora Romaniei)
  • Am auzit in banda de 80 m discutii ca la ADUNAREA GENERALA a FRR s-a stat la usa si nu au avut acces decat delegatii. Dar statutul nostru( in vigoare ) e clar: pot participa membrii FRR (adica cei ce va platesc salariile NESATULILOR !!! ) dar fara drept de vot si delegatii vor vota daca au platit taxele de aderare. Cei ce ati interzis accesul in sala a unor radioamatori (membri ai FRR ) mai aveti curajul sa priviti oamenii in ochi ?? Daca e asa , cum dealtfel povesteau cativa sptuagenari hami (saau octogenari) nu pot sa mai zic decat ca v-ati facut de ras, ca v-ati descalificat ca oameni si membrii in CA si rusine sa fie celui ce a propus ! Cu respect pentru toti radioamatorii romani corecti, cinstiti, cu activitate si bun simt. Cu parvenitii de tip DINU PATURICA nu avem ce vorbi !Q!!

  • Postat de ghita - YO8CLN (yo8cln) la 2013-04-09 08:57:36 (ora Romaniei)
  • O parte au fost tinuti afara, iar cei care au intrat, in momentul in care au incercat sa spuna lucrurilor pe nume, au fost amenintati ca vor fi dati afara! Au trecut aproape 3 zile de la AG si noi radioamatorii la care se face apel de solidaritate nu stim nimic din ce s-a intimplat acolo! Asa "cu batista pe tambal", povestind despre performante(care nu prea exista, sau nu sint meritul FRR) si taxe nu cred ca se va reusi reformarea miscarii radioamatoricesti. Oare la cine a ramas PV-ul de data aceasta ? 73! de yo8cln

  • Postat de Adrian - YO3HJV (yo3hjv) la 2013-04-09 12:41:39 (ora Romaniei)
  • Acum astept o replica pertinenta de la yo4scy sau yo4rec, replica in care sa se vorbeasca mai ales despre transparenta!

  • Postat de Petrica STOLNICU - YO9RIJ la 2013-04-09 15:51:32 (ora Romaniei)
  • & YO6CUF, Multumesc frumos pentru informarea privind reprezentativitatea FRR in relatia cu IARU. Aceasta informatie venind pe cale oficiala din gura (penelul) unui membru al CA are valoarea unei declaratii.
    TNX! 73! de YO9RIJ

  • Postat de Adi - YO5PVA la 2013-04-09 18:07:45 (ora Romaniei)
  • Salut pe toti cei care au citit sau vor citi acest articol scris de YO3HJV.
    As incepe cu o intrebare:
    - Ce ar face un om cu o planta la care i-a putrezit o particica?
    Un om bun ar curata partea bolnava,in speranta de vindecare.Altul ar smulge-o si ar planta alta sanatoasa-n loc.
    La fel ca o planta este si CA al FRR. Pe ici pe colo a inceput sa putrezeasca cate ceva.
    Ce parere aveti despre YO7AQF:
    -membru in CA;
    -arbitru in concursuri UUS;
    -JUCATOR in concursuri UUS;
    -lipsa de comunicare;
    -lipsa de transparenta in ceea ce priveste modul de arbitraj;

    Am facut o paralela intre sporturi, numarul de sportivi si numarul de arbitri .
    1. gimnastica - 1 sportiv - pana la 6 arbitri;
    2. judo - 1+1=2 sportivi - 1+2=3 arbitri;
    3. baschet - 5+5=10 sportivi - 3 arbitri;
    4. fotbal - 11+11=22 sportivi - 1+2=3 arbitri;
    5.concurs_radio - sute de sportivi - 1 arbitru (YO7AQF)
    Exemplele ar putea continua. Ganditi-va la un maraton sau la Turul Frantei. Sunt multi sportivi, dar oare un singur arbitru ?

    Consider ca la un concurs de talia CNUUS sau CIUUS,arbitrajul ar trebui sa fie facut de:
    -minim 3 arbitri cu drepturi egale din zone diferite YO;
    -oameni cu trasaturi morale si de caracter ireprosabile;
    -buni cunoscatori ai programelor informatice specifice concursurilor radio;
    -oameni cu palmares in organizarea, desfasurarea si arbitrarea unor concursuri UUS de gen : CUPA NAPOCA, CUPA SILVER FOX, ZIUA TELECOMUNICATIILOR FAIR PLAY .

    Desi pe lista rezultatelor la CNUUS din 2012 apar 2 arbitri adica YO7AQF si YO5PJB, YO7AQF a arbitrat de unul singur netinand cont de parerea celuilalt arbitru si nerespectand regulamentul concursului. Va rog sa comparati rezultatele CNUUS din 2012 aparute pe "radioamator.ro" vs "hamradio.ro" si veti observa ca nu prea seamana.
    Daca se tine tot asa s-ar putea sa avem urmatoarea configurare:

    0.concurs_radio - 1 sportiv(YO7AQF) - 1 arbitru (YO7AQF)
    La final,mai sper in bun-simt si subscriu celor scrise de alti radioamatori, demisia lui YO7AQF.

  • Postat de Adrian - YO3HJV (yo3hjv) la 2013-04-10 00:01:14 (ora Romaniei)
  • Precum cetateanul turmentat ma intreb: "La ce bun arbitrii"? Care este rostul lor in absenta unui instrumentar modern si obiectiv? In raport de ce instrument de observatie pot ei decide daca regulamentul a fost incalcat, atunci cand vorbim de declararea unei puteri? Sa zicem ca e usor de constatat abaterea de tip "WW" (pudic) in care se produc legaturi doar pe hartie. Acolo un soft trage imediat cu rosu. Dar cand un ham declara LP si el are kilowatul? Hai sa va spun, in premiera, o istorioara: La un contest "Bucuresti", la YO3KSR, statia YO3KPA venea cu semnal strong in toata banda de 80 m, indiferent de frecventa QRV. Ca organizatori, ne-am sesizat imediat, trecand statia pe lista de verificare. Traficul de concurs a fost inregistrat cu un SDR Genesis, pe toata banda. Asadar, a fost foarte simplu de pus un marker pe semnal, de masurat puterea relativa la semnalul YO3KSR care lucra cu aproximativ 85 W PEP. Intre semnale nu era o diferenta mai mare de 1,5-2 db, receptorul de supraveghere fiind la echidistanta fata de cele doua statii iar antenele destul de asemanatoare. Asadar, nu am putut reprosa altceva decat, eventual, un reglaj neadecvat in etajul final. Dar asta nu facea, sa zic asa, "obiectul". Daca la Radiosport, in spatele fiecarui concurent exista un arbitru, asta este o alta mamaliga caci antenele sunt aceleasi, statiile sunt in locatie apropiata, deci ansamblul "sportivilor" se gaseste intr-un mediu observabil direct si, mai ales, egalizat. Dar in concursurile astea maiastre de la noi nu este un echivalent insa constat cu uimire o productie record de arbitri! In afara de a justifica niste diurne, atat cu ei cat si cu feluritele actiuni de pregatire si consfatuiri, mai au ei si un alt rol pe care ei si numai ei il pot indeplini? Organizatorii contestului nu pot sa aprecieze si sa decida daca se incalca un regulament? Alta problema: regulamentele sunt excesiv de stufoase si permisive sub aspectul interpretarilor. Totusi, radioamatorismul, chiar si atunci cand radioamatorii se "intrec" are anumite particularitati ce tin de auto-cenzura comportamentelor in afara principiilor. Chiar are rost sa infiintezi aceasta institutie a "arbitrilor" ca sa ce? Raspunsul il pot gasi numai in existenta unei mize materiale in pozitia in clasamente! Directa sau indirecta. S-a vorbit de fotbal... Oare merita sa ajunga radioamatorismul precum fotbalul? Cu Liga lui Mitica, cu vreun Becali sau cu un Piti sau mai stiu eu ce fanti de carton? Nu auzi de la FRR ca face o "masa rotunda" pe teme cu adevarat de interes cum ar fi: banda de 60m, subbenzile din UHF si SHF, eventual ceva pozitie fata de incalcarea statutului de utilizator primar in partaj in UHF de un utilizator comercial in anumite zone din tara, eventual sa arate preocupare fata de reutilizarea frecventelor de repetor sau de coordonare transfrontaliera cu vecinii. Numai scandal, maretii de bodega, lupte mari cu mize minuscule! Uite, au fost si marea Adunare generala! Le-a pasat de ceva din cele ce s-au scris pe ici pe colo? Deloc, doar au luat act si au cautat metode prin care sa puna pumni in gura, solutii pentru a baga mizeria sub pres si niscaiva farduri sub care sa isi ascunda bubele. In loc sa iasa, barbateste, sa isi recunoasca esecurile ca o premisa pentru insanatosire, domnii se gandesc cum sa ii "actioneze in judecata" pe "detractori"! Le-as spune sa le fie rusine dar nu cred ca au ajuns la pagina asta din dictionar! Inca sunt la litera "I" de la "Impertinenta". In rest, cum zice americanul: "Suit me"! Si pentru ca se apropie Pastele, luati nitica "lumina" de aici: https://docs.google.com/file/d/0B3bR-31Re2YYVWRTalloeF9NRFU/edit 73 de YO3HJV

  • Postat de NICK - YO9AGN la 2013-04-10 10:21:05 (ora Romaniei)
  • Pentru ca nu mai doresc sa intervin, indiferent der ceia ce se va posta aici,indiferent de catre cine , voi incerca sa concluzionez , cu argumentele mele , (care pot fi bune sau rele, poate subiective..)tot ce am citit si am scris si eu. Deschizand pagina cu Raportul de activitate al CA pe perioada trecuta, am ramas placut impresionat ca s-a dovedit cu argumente solide (cititi raportul postat de Adrian YORHJV) ca intocmitorul este CASTRAT INTELECTUAL si mie imi era rusine sa-mi pun semnatura pe asemenea ineptie.Or, poate, ingamfarea, infatuarea, INCULTYURA (mai stiu eu ce ) crede ca toti suntem ..numai el e destept. ....Dumnezeu stie,dar mai repede reiese (din continut) ca prima varianta e valabila .Punct pe Rasporul de activitate. Domnule General, va asumati aceasta hartie cu titlul pompos de RAPORT ???. Alt punct : nu fiti nemultumiti de ce s-a realizat aici, pentru ca (va zic eu ) s-a realizat ceia ce am cerut noi, adica inca o caramida scoasa din fundatia (pardon era sa zic B90) , edificiul C.A. Ei si-au taiat craca de sub ei. Oare credeti ca la viitoarea AD, DELEGATI VOR FI TOT ACEIASI APLAUDACI CERE AU FOST PE 6 APRILIE ?Garantez ca nu vor mai fi toti . Deltfel, cineva zicea ca, unul din membrii CA a fugit urgent de la prima parte a sedintei. De frica? ...NUUUUU ! De rusine ? NUU ca nu are ! Ci din calcul : la viitoarele alegeri va fi cel ce se va ""da disident" si va negocia sa fie reales. Deci s-a castigat ceva: CONSTIENTIZAREA NOASTRA. uRMEAZA ca pe viitor sa putem fructifica corect ceia ce am castigat acum iar AG de la cluburi sa nu mai trimita delegatii de pe 6 aprilie Imi doresc tare mult sa AUD PUNTUL DE VEDERE AL FRR EXPUS DE CEL MAI INDRITUIT OM.iNCHEI , in speranta ca nu voi astepta un secol pana va veni PUNCTUL DE VEDERE AL FRR cu raspunsuri CLARE, DIRECTE , CONCISE , LA OBIECT(scuzati repetitia) Pana atunci 73 ! Pe curand !! YO9AGN - NICK !!

  • Postat de Toader marius - YO7BBE la 2013-04-14 04:47:55 (ora Romaniei)
  • Dle avocat ! Cum stiti sa inselati legea,aparand infractori,chiar daca sunteti convins ca sunt vinovati,asa si acum,pentru a va crea o aureola de MECENA,aruncati cu laturi si insulte peste tot radioamatorismul YO.Cine suntetisi ce doriti cu adevarat de-i faceti pe toti praf si pulbere? Ce ati facut concret pentru radioamatorism? Cel putin cu idei sa indrepte haosul ce-l invocati.Sau poate asta si doriti cu adevaratHAOS TOTAL. Ma surprinde ca unii Hami de valoare,sau lasat pacaliti,iar altii,au gasit prilejul de a mai oferii cateva blamari. Daca sunteti asa "DISTEPT" candidati pentru postul de secretar general (nu ies gologani ca la procese),sau puneti bazele unei noi structuri (dupa chipul si asemanarea Dvs).Aferim ! Ce,Dvs. va place sa munciti? In momentul in care am sa citesc,cun ganditi sa fie noua organizare si sursele de finantare (dar concret si viabil)atunci am sa va consider un om sorios si de buna credinta. Pana atunci.....? 73 ! Marius.

  • Postat de Adrian - YO3HJV (yo3hjv) la 2013-04-14 19:31:30 (ora Romaniei)
  • Domnule Toader, nu insel legea cand apar infractori, va scapa conceptul de "drept la aparare". Sa va raspund? Sa nu va raspund? Eh, mai bine nu, caci se pare ca oricum nu veti intelege raspunsul pentru ca nu va doriti :-) 73

  • Postat de Toader marius - YO7BBE la 2013-04-14 20:25:43 (ora Romaniei)
  • Desigur Dle Adrian! Mare dilema si cu raspunsurile.Nu sunt necesare studii juridice pentru a intelege corect o stare de lucruri ,sau fapte.Problema devine complicata,atunci cand in tot ceace doresti si infaptuesti,trebue sa te calauzesti,nu de "dreptul la aparare" ,ci de intelepciune si bun simt.Ce aveti de zis Dle Adrian ? Chiar de va este cunoscut acest concept al unei vietii onorabile,prin comentariul Dvs,plin de grosolanii,invective si jigniri,asezonate cu cate o farama de realitate,dar gadiland din plin multe orgolii,fara a prezenta o cat de mica idee,sau solutie de indreptare a situatiei ce ziceti,ca e catrastofala. E drept ca eu nu va pot intelege,dar nici Dvs nu veti intelege "CEVA" in veci vecilor.Cu respect si la cat mai multe barfe ca la piata sau TRIBUNAL. PS.Sunt amici in fata carora imi scoteam palaria,dar.....nu mai este necesar.

  • Postat de Toader marius - YO7BBE la 2013-04-14 20:40:02 (ora Romaniei)
  • Sunt conducator de club (FARA BANI)de 40 ani si va dati seama ca prin unele afirmatii injurioase se pote constituii o cauza de dare in judecata? Nu stiu cat de bun avocat sunteti,si indiferent de solutia ce va fi data de instanta,va fi o buna ocazie de serioasa reflectie,a grandomaniei DVS.

  • Postat de NICK - YO9AGN la 2013-04-14 23:51:14 (ora Romaniei)
  • NU VA SURPRINDE CA MULTI DINTRE CEI CE AU SCRIS AICI, AU PLECAT LA ALTE ARTICOLE PENTRU CA SE INCEARCA SA SE CANALIZEZE DISCUTIA PE ALT DRUM ( SI OAMEMNI CARE AU CEVA DE SPUS: VEZI GHITA CARE A FINANTAT ACTIUNI CU CARE FRR SE LAUDA CA AR FI ALE LOR 11!!!!) ?? sA CRED CA ACTIUNILE UNORA DINTRE NOI SE VOR A FI """APARARI MASCATE "" ALE C.A. AL FRR ? NU E NEAPARAT NEVOIE SA AI VECHIME DE SECOLE UNDEVA, DACA NU SE VEDE CEVA IN URMA TA !!!vRETI PROPUNERI CONCRETE ?? UNA SINGURA ESTE SUFICEIENTA SI NECESARA : DEMISIA INTREGULUI C.A. ALEGERI NOI , REDACTAREA NOULUI STATUT.!! CUM POT SA SPUN CE AM DE SPUS DACA NU MA PRIMESTI NICI MACAR IN SALA SI PE CEI ""[POTRIVNICI GASTII""( CE AU INTRAT ) II AMENINTI CA-I DAI AFGARA /??? Regret domnule YO7BBE dar sunteti PERCEPUT CA AVOCAT al C.A. (dupa cum ne atacati-imi astept si eu randul !!!)Vreti sa ziceti ceva, ziceti, dar la problemele ridicate de articolul imnitial si postarile RADIOAMATORILOR SI SPONSORILOR NU BEHAIALA DE ... SI ATAC MURDAR LA PERSOANA ! AM 72 ANI. NU-I PERMIT UNUI NETOT ,MURDAR SA MA TRIMITA SA MA JOC IN CARPELE MELE !!LUCRFEZ IN TRAFIC, CONCURSURI , CONSTRUIESC. d-TA CE FACI DOMNULE YO7BBE >?? iL APERI PE NETOTUL DE LA MINISTER "" CA SA DEA BINE ??REFERITOR LA 40 DE ANI DE SEF DE CLUB , FARA SALARIU, S-O LASAM MAI MOALE ( MAI VIN rtm SAU rtp-URI , DEMOLARI ,. SWE MAI DISTRIBJUIE PE.. CA jinga pompiliu la buzau (candva ) sau ca la alt club din buzau. Se mai vand piloni telescopici etc..ADICA SE MAI CIUGULESTE CEVA... VORBA LUI PRISTANTA !!nU FACEATI MUNCA PATRIOTICA 40 DE ANJI DE DRAGUL POPORULUI !! hi !

  • Postat de Adrian - YO3HJV (yo3hjv) la 2013-04-15 08:34:18 (ora Romaniei)
  • YO7BBE> Observ ca insistati si amestecati radioamatorismul (al carui practicant sunt si eu) cu profesia mea. Eu nu le amestec, asa ca nu vad de ce o faceti dvs! Sa ramanem insa pe taramul pasiunii comune. Nu ofer solutii iar sugestia dvs de a participa la conducerea FRR ma lasa rece caci, a conduce o structura bolnava nu reprezinta o miza. Probabil ca sunteti "deconectat" de la realitatile un pic mai indepartate, altfel ati cunoaste ca optiunea mea pentru "altceva" s-a materializat de cativa ani buni, timp in care am facut "cate ceva". Nu singur ci impreuna cu o mana de oameni. Am scris articolul pentru a trage un semnal de alarma fata de ceea ce se intampla in radioamatorismul romanesc unde FRR, desi reprezinta o mica parte dintre radioamatori, reuseste sa ii afecteze si pe ceilalti, fie doar si prin imaginea proasta pe care o produce la nivel media. Este un fenomen asemanator cu confuzia care se face in strainatate intre "rromi" si "romani". "Faramele de realitate" de care vorbiti alcatuiesc o imagine deformata a radioamatorismului YO si este necesar ca cei care nu se identifica cu ceea ce FRR genereaza in spatiul media sa isi faca cunoscuta vocea. Ca o fac printr-o alta organizatie sau individual, asta e mai putin important desi vocile disparate sunt mai slabe. Se fac si lucruri bune in radioamatorismul nostru dar, din pacate, FRR si le atribuie fara nicio contributie la ele iar cei care ar trebui sa fie felicitati raman anonimi. Aveti in raportul CA un exemplu de caz in care un radioamator roman are niste rezultate de exceptie in contest international si care este "confiscat" in portofoliul FRR. Rezultatul obtinut de el este apoi folosit ca justificare a activitatii CA! Vie se pare corect? Crud si sintetic, acest tip de comportament este tipic pentru un organism parazit; se "hraneste" cu ceea ce produce altul, fara a oferi ceva in schimb. "FRR este suma activitatii cluburilor" este o formula in spatele careia se ascund astfel de federatii "sportive". Ce fac ele? Pai, vedeti dvs., Comisii de arbitri, comisii de apel, comisii de creatie tehnica samd. Adica niste structuri inutile caci un contest poate foarte bine sa fie "arbitrat" de cine il organizeaza iar "creatia tehnica" este judecata de comunitatea de radioamatori! Ce a produs "creatia tehnica" arbitrata in pseudo-competitiile FRR? Antene copiate, etaje finale pe tuburi dupa scheme facute de altii, sinteze de frecventa dupa scheme din TRx-uri industriale de acum 30 de ani? Este necesara o "structura" birocratica pentru asta? Daca la un concurs, un soft de evaluare poate determina castigatorul, la "creatie tehnica" cine sunt "judecatorii"? Ce mari creatii au produs ei, care fac confuzie intre SWR si SWL? Da, m-am lovit direct de astfel de probleme, nu le "recit" din carti. Iar ceea ce am scris era cunoscut de multi doar ca nu s-a pus "punctul pe i"! Se vorbea despre asta cu voce inceata, pe la colturi. Ei bine, eu le-am pus pe prima pagina. Vreti sa ma dati in judecata pentru asta? Mi se pare absurd sa ajungem la asa ceva, dar va accept provocarea daca intr-adevar va doriti asa ceva. Aveti insa in vedere ca, daca porniti pe acest drum, cel care pierde plateste. Eu nu m-am referit punctual la dvs. pentru ca nu va cunosc personal insa reactia pe care o aveti va scoate din multime. Nu ofer nici solutii pentru ca, am mai spus, solutiile trebuie sa vina de la cei implicati in FRR.

  • Postat de NICK - YO9AGN la 2013-04-15 13:55:08 (ora Romaniei)
  • Felicitari ADRIAN (yo3 hjv ) !! Mai concret ca mine, mai la obiect !!!!!! Va admir. !!!!Cu judecata :: :: ""Insa doamne sa ne ierti ..... Eu nu ti-as dori vreodata sa vezi ca s-a scos clomnia si injuria din C.pen si C.Pr. pen . Sarmane campulungean ... regret ca am copilarit 13 ani pe Raul Targului sau ma batea MAMA MEA duioasa pentru ca fugeam pe FLAMANDA !! Dumneata esti de obarsie de acolo ?? Nu cred ! Acolo sunt adevarati ,( ca pe,multe meleaguri ) adevarati romani !! DECI CU LEGILE SUNTETI IN ILEGALITATE !! Sa nu uit : am vorbit de ""APLAUDACI "" ai C.A. al FRR. Sunteti unul din ei ?? Vedeti ca in alta interventie i-am denumit si altfel !!!! Adrian, va fac o, prop[unere , la care cred ca multi vor anchiesa :: LA QTC-ul FRR de peste 2 saptamani (24 aprilie ) sa facem protest . Cum ? . Simplu.:: dupa rubrica de anunturi umanitare (pierderi de radioamatori ) circa 3 minute TOTI, DAR ABSOLUT TOTI SA PUNEM PURTATOARE PE EMISIUNEA QTC-ului . EU O FAC !!!!! Cu respect, yo9agn - NICK !!!

  • Postat de Adrian - YO3HJV (yo3hjv) la 2013-04-15 15:22:57 (ora Romaniei)
  • YO9AGN> Prefer sa imi exprim dezacordul cu emisiunea QTC facand altceva mai util si nu punand purtatoare cum nu este nici elegant si nici permis de Regulament.

  • Postat de NICK - YO9AGN la 2013-04-15 18:05:57 (ora Romaniei)
  • Multumesc ! Asa e. Se mai infierbanta onmul in fata nedreptatii . Greseam. 73 !

  • Postat de Mircea - YO8RAA (yo8raa) la 2013-04-15 19:54:35 (ora Romaniei)
  • Deci avem o declaratie oficiala a autorului articolasului.
    Recunoaste senin ca nu a scris ca sa OFERE solutii, ca FRR nu este o miza pentru dumnealui, ci a scris doar sa CONDAMNE o anumita stare de lucruri judecata prin prisma gandirii sale. Trist.
    In timp poate va invata si dumnealui ceva simplu, ca atunci cand condamni ceva intri in conflict cu Divinitatea, findca Dumnezeu este iubire si indreptare, nu condamnare.
    Nu sunt membru FRR dar sunt sigur ca pana la urma FRR isi va gasi adevarata menire de a reprezenta pe toti radioamatorii.
    Salutari celor 4-5 colegi hami care au dat dovada de adevarat ham spirit in postarile lor. 73

  • Postat de Adrian - YO3HJV (yo3hjv) la 2013-04-15 20:29:23 (ora Romaniei)
  • YO8RAA> Da, am scris nu ca sa ofer solutii caci imi este teama ca solutia pe care as oferi-o ar fi extrema. Sa intelegem dara, ca, in opinia dvs., va trebui sa facem icoane cu FRR si sa ne inchinam la Sfantul Tranzistor dupa ce El va fi trecut in lista sfintilor de catre Comisia de Sfinti si SWR, da?

  • Postat de Mircea - YO8RAA (yo8raa) la 2013-04-15 23:07:24 (ora Romaniei)
  • yo3hjv>
    Va asigur ca atunci cand voi dori sa-mi fac cunoscuta opinia privitor la o organizatie (a carui membru nu sunt), voi gasi modalitatea legala si locul potrivit sa o fac, in mod civilizat,legal si elegant.
    Totusi va asigur ca acel loc nu va fi intr-o actiune bufonica ca cele initiate de dumneata.
    Nu mi-au placut niciodata personaje gen Tartarin din Tarascon. (Daca nu cunoasteti personajul, gasiti o scurta caracterizare la acest link : http://www.cinemarx.ro/filme/Tartarin-de-Tarascon-Tartarin-de-Tarascon-84832.html )
    Se pare ca va credeti la emisiunea "Intrebati si va raspundem". Altfel nu se explica. Bunul simt care se presupune ca il au cei care care scriu articole impune ca numele lor sa apara DOAR o singura data sub acel articol. La semnatura. Si al dumitale apare. De 11 ori. La dat ... din gura. Felicitari! Nu va mai obositi, nu mai prezentati interes pentru mine. Doar daca raspundeti din locatia lui ... ZK3N! Bafta radioamatorilor adevarati cu noua expeditie. 73'

  • Postat de Cristi - YO8DHD la 2013-04-16 08:11:59 (ora Romaniei)
  • "La solicitarea delegatului de la GLARIS Galati, s-a comunicat de catre FRR ca in acest moment in FRR mai sunt circa 55 de Cluburi si asociatii cu un numar total de 1100 membrii."
    Nu vreau sa intru in polemici dar realizati ca citatul de mai sus impreuna cu faptul ca la sedinta au participat doar delegati ai 37 de cluburi rezulta ca in FRR sunt mult mai putin de 1000 de membri. Pe mine ma sperie acest lucru. Sunt cluburi care nu isi pot permite sa plateasca taxa de membru FRR, ele activeaza in cadrul unui club sportiv dar nu finantat de acesta, iar membrii sai sunt majoritar persoane la pensie care chiar nu pot plati o taxa. Oare acest lucru nu ridica semne de intrebare la nivelul FRR?

  • Postat de Toader marius - YO7BBE la 2013-04-17 01:00:35 (ora Romaniei)
  • Domnule Adrian,acum stiu exact cine esti,dar stiu si ce vrei impreuna cu o parte din gasca de la yo3ksr.Faceti ordine in ograda voastra si dupa aceia vorbiti si despre altii.Dar cu respect si bun simt.Cum am spus si in alt comentariu,nu intentionez sa ma adresej justitiei,decat daca sunt nevoit.Si nici nu doresc sa spun mai multe...care nu ar fi in favoarea Dvs. PUNCT ! Mai tovarase KIK daca ai 72 de ani ai dreptul sa ma jignesti si sa ma insulti? Daca FRRul este o MOCIRLA Dvs va-ti dat mai la fund,unde glodul e mai consistent.Daca eu am behait la adunare si toti ceilalti vorbitori,Dvs va permiteti sa faceti pe mistretul? Si cu varsta ...ciocul mic ca mataluta erai la elementara si scriai poezii pentru tatucu,la vremea cand faceam eu armata.Ai fi si mai impozant cu cravata de pioneri sau legitimatia de serviciu (scuze cred ca la acel serviciu nu era asa ceva)Dle nik fate un pic mai mic,ca nu ai de unde sa sti ce am realizat eu,iar in ceace priveste troacelede care vorbesti (in cunostinta,personala,de cauza) nu am avut intrare ca am fost seful radioclubului ARO Campulung infintat impreuna cu yo3alr(ex yo7alr),iar in in 1998,impreuna cu alti colegi,RC Negru Vada si in 2002 unul diprimele radiocluburi private CAVALERII MUSCELENI.Daca eram sef la judet,poate ma lipeam si eu de ceva.Nu te duce intelepciunea la a gandi.Fi sigur colegate ca am si alte multe realizari,impreune cu hamii Campunungeni,in afara traficului diurn si campionate.Nu ma pasionea proceselor si am o fire bonoma,ingaduitoare,dar daca cineva ma balacareste precum Dta si 3hjv e foarte posibil sa cer satisfactie si pe alte cai.Apropo de solutii;DEMISIA IN BLOC si mai departe? Asta e doar o propunere,nu o solutie.Doamne ce gradina mare ai ! Multi distepti fac coada la poarta RAIULUI,dar pana la urma intra buluc DINCOLO.Pe langa cei distepti mai sunt si unii mai ptin disteoppti "DAR PRIVESC CATRE STELE SI STIU CE VOR.

  • Postat de NICK - YO9AGN la 2013-04-17 04:45:24 (ora Romaniei)
  • FAC O TREABA CARE NU-MI -PLACE, DAR IMI GADILA AMORUL PERSONAL: RASPUND UNOR AFIRMATII;
    1) IN 14 APRILIE ERAU 40 DE ANI(FARA SALARIU ) SI BLA,BLA (nu zic behaiala). dDIN ULTIMA POSTARE IES NUMAI 15(1998-2013) . UNDE-OR FI RESTUL ?? I-O FI PAPAT PISICA SAU CINEVA ASCUNDE ?? CHICI GHICITOAREA MEA !!
    2) AM PRECIZAT VARSTA MEA PENTRU CA TOMESCU( CARE V-A AFUMAT CU CADELNITA LA AG A FRR) A ZIS CA BOSOROGII SA SE JOACE CU CARPELE(PROBABIL CA TE-A AVUT PE DTA CA "" MATERIAL DIDACTIC""). DECI NU TE-AM ""BAGAT IN SEAMA""
    3. REFERITOR LA "" BEHAIALA "" TOT LUI MA ADRESAM(NU PREZENTAI O MIZA PREA MARE PENTRU MINE! SI DE ACEIA NU TE-AM ""BAGAT IN SEAMA ")
    4.REFERITOR LA ARMATA CAND ERAM EU PIONIER. E ADEVARAT, DAR VARSTA NU E O CALITATE,DACA NU ARE REALIZARI PALPABILE.FAC PRECIZARE CA M-AM OPRIT LA PIONIERI, RUPAND LEGATURA CU PARTIDUL CLASEI MUNCITOARE.. NU AM AVUT ORIGINE SANATOASA ( SI COPILUL ODATA CU LAPTELE MAMEI SUGE SI IDEOLOGIA CLASEI- acest citat e din Fr Engels- pentru cultura D-tale).
    5. PRIVIND SOLUTIA DATA DE MINE E FOARTE CLARA ,ADICA DEMITEREA ACTUALULUI CA AL FRR, STATUT NOU( VEZI CE SCRIU CEI DIN ALBA IN NOAPTEA ASTA) SI ALEGERI NOI PENTRU TOTI MEMBRII CA AL FRR.) CE NU-TI E CLAR. ?? DAR, IAR MA BAGI IN PACAT SI ZIC:: LA LECTURA AI CHIULIT DE LA ORE.. , CA DACA STIAI SA CITESTI ... UNDE OI FI UMBLAT HOTOMANE...., CA DACA STIAI SI CITIREA DE PARTEA A DOUA ,AFLAI SOLUTIA PROPUSA...
    6. REFERITOR LA CHEMAREA IN JUSTITIE , ALTA ENORMITATE !! LA LEGISLATIE ESTI TOTAL IN ""ILEGALITATE""!!. E ADEVARAT CA SI EU MA INVART CAM LA LIMITA LEGII.. ADVERSARUL TREBUIE TATONAT,. AMETIT , ETC/. TE ROG SA MA INCADREZI JURIDIC LA CEIA CE AM ZIS AICI !!
    7. CU REFERIRE ;LA RAI , DECAT CU APLAUDACI SI .....(CUM LE-AM MAI ZIS EU CANDVA).. MAI BINE LA IAD CU LUME BUNA !!
    8.SI DUPA CITIRE AI PLECAT MILITAR ?? AI AJUNS CADRU...DUPA FRAZA NU ESTI MUSCELEAN.. CERTAMENTE NU..
    9. NU FAC TOPICA FRAZEI SI NICI CORECTURI DE CUVINTE ( INVENTIA MEA ,CARE NU PREA E CORECTA )DAR NU SE SPUNE campunungeni LA ACEI MINUNATI OAMENI CI campulungeni( o spune unul batut de """masa"" pe dealul, Flamanda si pe la Leresti, NamaiesTi , Mateias etc). mai sunt malte... dar practic, terecand la ,oile noastre, vezi ca frr nu mai are reprezentare nici 30% pentru rtadioamatorii romani. reiese din datele sedintei unde unii au cantat MARSUL TRIUMFAL SI aplaudacii aum cantat CORUL ROBILOR . sa fie la voi!!!
    INCHEI , IN SPERANTA CA BUNUL D-ZEU NU TE VA MAI LASA SA MA ""ZGANDARI"" ! NU DE ALTA ,DAR MAI AM MULTE DE ZIS. MA CUNOSC MULTI DE ACOLO SI.....!! CU BINE, MULTA SANATATE, SI FUGUTA LA CARPELE DE JOACA ( APROPO ACUM SE POARTA ""PAMPERS"")
    AL DUMITALE PTEA DEVOTAT CAMPULUNGEAN NASCUT NICK
    YO9AGN. la orele 5 ale diminwetii de azi !!

  • Postat de Ciprian - N2YO (n2yo) la 2013-04-17 07:34:57 (ora Romaniei)
  • Va rog sa folositi spatiul destintat comentariilor pentru postari referitoare la articol. Discutiile tind sa devieze pe alte tematici care nu au nicio legatura cu articolul de mai sus. 73s de Ciprian N2YO

  • Postat de NICK - YO9AGN la 2013-04-17 09:11:48 (ora Romaniei)
  • O.K. CIPRIAN !!TNX, 73 !!

  • Postat de Lari - YO9CSM la 2013-04-17 21:33:58 (ora Romaniei)
  • Am dorit ca ,,lup singuratic’’ si radioamator neafiliat sa stau departe de toate discutiile colegilor hami din ultimile saptamani cand aici la acesta rubrica si pe forum au avut loc loc discutii ,,extrem de fulminante’’,dar destul de trist pentru ca am observat ca erau si subtile atacuri la persoana ceea ce face ca raul din societatea noastra dezbinata si cu puternic accent de disolutie statala sa se mute si in miscarea noastra de radioamatorism. Mereu am afirmat aici pe acest site ca: la asa societate,asa miscare de radioamatorism,nici mai buna nici mai rea.
    Dintre articolele de la aceasta rubrica am l-am ales pe cel al lui YO3HJV, fiindca aici ,,o mana de oameni inimosi’’(membri SRR) incearca sa ,,miste ceva’’ in acest hobby,de la diverse activitati la expedierea de qsl uri externe contra unei sume modice,domniile lor satisfacandu-mi mie si altui amic din judet aceasta necesitate de a expedia qsluri prin serviciul TRANSFER QSL(multumesc respectuos inca o data pe aceasta cale).
    Cum am afirmat nu sunt membru legitimat la niciun club,implicit nici la SRR,nu sunt avocatul la nicio parte prin aceste randuri,nu vreau sa intru in polemica cu niciun coleg ham(am aceeasi stima si respect pentru toti colegii hami),pe cuvant de om, s-a ajuns prea departe prin ceea ce am citit aici in ultima perioada,referiri la grade militare,studii,profesii....etc,fara nicio legatura cu hobbyul comun,cum spunea un vechi prieten al meu ham teleormanean,acum prosper om de afaceri si portabil intr-o capitala europeana,........,,pe noi nu ne leaga decat pasiunea ca impatimiti ai undelor radio’’.......
    Nu vom fi uniti decat daca vom ,,pune toti umarul’’ sa cladim ACEL CEVA ce ne lipseste,vom deveni mai permisivi si activi in acest hobby iar in fruntea FRR va veni O PERSOANA cu acea charisma,daruire si putere de munca ca a regretatului YO3APG care sa ne atraga si sa ne impulsioneze sa ajungem cel putin la ceea ce reprezenta miscarea de radiomatorism inainte de evenimentele din decembrie 1989.
    Va salut cu mult respect stimati colegi hami si raman pentru dumneavoastra,acelasi-YO9CSM,Lari,ALEXANDRIA.

  • Postat de Toader marius - YO7BBE la 2013-04-18 23:53:34 (ora Romaniei)
  • Dle Dragomir Nicolae,vad ca ti-am cazut cu TRONC.Nu crezi ca ai cam intrecut masura balicarelilor? Sunt Campulungean GET,BEGET (scheian)daca ai auzit cumva de acest cartier.La ARO am cunoscut cati-va Dragomiri,baeti destepti,neinsurati si dusi putin cu pluta,probabil esti din acelas sabas.Daca erai Campulungean,cu siguranta ai fi stiut cine sunt. Deasupra Lerestiului,mai la nord e o veche si runumita facultate,poate o cunosti.FP Gainatul Mare(FP= facultatea pastorala)Nu fac nici o aluzie,facultatea ,desigur e facultativa. Poate o urmam si eu,dar sa intamplat ca studiile(minore,nu ca Dvs)am avut prilejul sa le fac la Brasov si Sibiu.Si fiindca spuneti ca sunteti MUSCELEAN,intre noi fie vorba,ce va face sa fiti asa grandoman si lipsit de noblete.(muscelenii sun rai dar corectisi de bun simt. Ziceti ca sunt avocatul lui X ,dar domniile voastre sunteti un avocat infatuat al lui 3hjv. Un comentariu corect si echilibrat (poate il studiati mai bine)este al colegului radioamator Mircea,yo8raa.Inainte de 1990 am fost cam la toate concursurile de RGA la MONTEORL (ca arbitru) dar pe Domniile voastre nu va-m intalnit.Erati, la studii in strinataturi,sau in misiune? Nici in concursuri sau trafic nu dat de yo9agn.Pe yo9agm Iuluca Teodorescu(venit de la Pitesti) ati avut onoarea de al cunoaste? Daca erati mai interesat de radioamatorism,stiati cate nedalii si la ce concursuri le-m obtinut.Privitor la unele afirmatii jignitoare ,sa fiti sigur Dle Dragomir ca ar constituii probe juridice. Observ ca-mi grabesti plecarea(dincolo)si cand o venii si pentru dumnete sorocul sa va amintiti ca eu vam IERTAT,pentru toate obrazniciile jnjurile si insinuarile facute gratuit,sau poate din ranchiuna ereditara. Pentru mine,de acum inainte sunteti o identitate Pierduta.

  • Postat de Toader marius - YO7BBE la 2013-04-18 23:59:47 (ora Romaniei)
  • Scuze Dle Ciprian.Am vrut sa lamuresc unele aspecte.Pentru astfel de comentarii nu voi mai reveni. Permiteti sa urez SARBATORI FERICITE toturor radioamatorilor si familiile Dlor. y07bbe Marius

  • Postat de NICK - YO9AGN la 2013-04-19 09:01:30 (ora Romaniei)
  • SALUT !! AM PROMIS CA O SA FIU ""CUMiNTE ". DAR AM DREPT DE REPLICA :::
    1 NU SUNT GRANDOMAN, DAR URASC GOGOMANII (VEZI AFIRMATIA CA ERATI O PERSONALITATE SI VA CUNOSTEA TOTA URBEA MUSCELEANA SI ERA IMPERIOS NECESAR SA VA CUNOSC).
    2AM AJUTAT LA RGA MONTEORU DOAR UN AN SI CAND AM VAZUT CA MIELUL ERA LUP SUB PIELE DE OAIE , AM PLECAT ! AM FOST COOPTAT SI LA O TABARA PTAP DAR SI DE AICI AM PARASIT PENTRU CA AVEAM ALTE VEDERI.
    3. AM P;LECAT DIN ORAS CAND AVEAM ""BURICU VERDE"
    ( SI LA PRPOPRIU SI LA FIGURAT)SI DE ACEIA NU AM AVUT CINSTEA SA CUNOSC PERSONALITAILE URBEI.
    4.NU AM FOST IN STRAINATATURI DECAT PE BANII MEI.SI LA MONTEORU TOT PE BANII MEI= NU AI CLUBULUI SI DIURNEI (HI )
    5 IN MISIUNI ( TRANSPARENTA ALUZIA ) NU AM FOST ! E ADEVARAT CA AM PURTAT CU DEMNITATE SI ONOARE SI TINUTA MILITARA CATE O LUNA (MAXIMUM 2) PE AN (UN NUMAR DE 17 CONCENTRARI) SUB ARMA !
    6. IULICA (9AGM) E BUZOIAN DIN BRERAZA DE BUZAU.
    7. DUMNEZEU MI-E MARTOR CA NU DORESC SA TRECETI ""DINCOLO" SA FIU IERTAT DE INTERPRETARE, . mORAL ATI TRECUT DE MULT.
    8.INJURIA, CALOMNIA (SI MAI STIU EU CE GANDITI ) NU MAI SUNT DE DOMENIUL INFRACTIUNII.
    9. PROMIT SOLEMN CA NU MAI INTERVIN IN DISPUTA DIRECTA INTRE NOI. {(daca tot aveti obsesia securitatii) va zic ca fiecare stat, fiecare popor, la"" fiecare vreme " a avut, are si va avea astfel de structuri.. depinde si de ce se ocupa..
    10. REF LA GAINATUL MARE... E UN MUNTE FRUMOS.. L-A OCOLIT DAR AM CALCAT GAINATUL MIC ( NU MUNTELE..)

    Scrieti un mic comentariu la acest articol!  

    Opinia dumneavoastra va aparea dupa postare sub articolul ""Dupa 20 de ani" sau "Ce mai e de facut" "
    Comentariul trebuie sa se refere la continutul articolului. Mesajele anonime, cele scrise sub falsa identitate, precum si cele care contin (fara a se limita la) atac la persoana, injurii, jigniri, expresii obscene vor fi sterse iar dupa caz se va ridica dreptul de a posta comentarii.
    Comentariu *
     
    Trebuie sa va autentificati pentru a putea adauga un comentariu.


    Opiniile exprimate în articole pe acest site aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al redacţiei.

    Copyright © Radioamator.ro. Toate drepturile rezervate. All rights reserved
    Articole | Concursuri | Mica Publicitate | Forum YO | Pagini YO | Call Book | Diverse | Regulamentul portalului | Contact