l
hamradioshop.ro
Articole > Evenimente, insemnari de calatorie Litere mici Litere medii Litere mari         Tipariti

Realizare de exceptie privind promovarea si dezvoltarea radioamatorismului in YO

Nini Vasilescu YO3CCC

Primul Ghid in format digital pentru prezentarea a ceea ce inseamna radioamatorismul. Prima realizare de acest gen privind promovarea si dezvoltarea radioamatorismului in YO, un grupaj didactic realizat de dipl. ing. Lucian-Ovidiu Pop YO2LDS din Arad.

YO3CCC: Ce v-a determinat sa luati aceasta initiativa?

YO2LDS: Am pornit de la "provocarea" lansata in nr. 5 / 2011 al revistei "Radiocomunicatii si Radioamatorism" de catre colegul Petrica Stolnicu YO9RIJ si anume, ideea realizarii unui ghid pe suport electronic digital in sprijinul celor care doresc sa devina radioamatori.

YO3CCC: Care au fost factorii ce au format convingerea unui impact pozitiv in cadrul comunitatii radioamatorilor YO?

YO2LDS: Din discutiile purtate cu cei care se ocupa de tineret, in deosebi, dar si de formarea radioamatorilor de orice varsta, am inteles ca la ora actuala - lumea este puternic formata spre "munca la calculator" – intr-o tendinta de completare si usurare a activitatilor cotidiene. Prin urmare se renunta masiv la deplasari, citit carti, etc. Doar o motivatie initiala de exceptie poate determina derularea aspectelor urmatoare cum ar fi: asistarea la o demonstratie concreta, participarea la cursuri, intalniri cu radioamatori si studiul suplimentar.

YO3CCC: Prezentati-ne putin structura materialului realizat pe 1 CD si pe 1 DVD.

YO2LDS: Pornind de la ideea ca "o imagine face cat o mie de cuvinte", am inclus multe imagini, inclusiv filme cu radioamatori. Contine insa si suficient text de prezentare si atinge prin articolele continute domeniile de baza ale radioamatorismului. Totul la un click, "distanta, comod, fara deplasare", dupa bunul plac – inclus pe 1 CD + 1 DVD. Consider materialul suficient pentru "inocularea" atractiei spre acest sport tehnico - aplicativ, dar si pentru perfectionarea si aprofundarea activitatii radio a acelor "proaspat autorizati".

YO3CCC: A fost dificila realizarea acestui "Ghid"?

YO2LDS: Nu as putea spune ca a fost greu, poate, putin "laborios" sa alegi grupajul, domeniile abordate – textul adecvat. Singurul si principalul "impediment major" a fost putinul timp liber ce a trebuit "sacrificat" si lipsa unor posibilitati tehnice deosebite.

YO3CCC: Acum, la final cum vedeti realizat acest ghid fata de ceea ce v-ati propus initial?

YO2LDS: Pot afirma ca si-a atins scopul de baza si anume acela de a fi cu adevarat un ghid in domeniu si un material de prezentare adecvat. Acum, ca "drumul" este deschis si exista o exemplificare, ramane ca alti radioamatori sa preia ideea realizarii unui material mai amplu si mai bun. Le urez de pe acum succes si chiar le propun imbunatatirea acestui "ghid".

YO3CCC: banuiesc ca a necesitat o tenacitate in timp si un interes constant pentru radioamatorism, de vreme ce ati reusit sa realizati acest material de unul singur.

YO2LDS: Intr-un fel da, insa a fost minunat ca mi-au fost aproape "cu incurajari" si furnizare materiale mai multi radioamatori si as mentiona:
- Pit YO3JW – pentri idei de viitor, incurajari, permisiune de a prelua articole de pe site-ul "Flora si fauna";
- Petrica YO9RIJ – imagini;
- Nicu YO7HUZ – imagini cercetasi;
- YO9IRI – cursuri copii si excursii;
- Mircea YO5AXB – articol si imagini despre activitatea in domeniul SHF (10 GHz);
- Cezar YO9CUF – pentru imagini si filmuletul din expeditii cu copii.
Cu scuze daca am omis pe cineva.

YO3CCC: Cum poate fi obtinut acest "Ghid" de catre doritori?

YO2LDS: Doritorii se pot adresa la telefon: 0745.437.844 in reteaua Orange, de luni pana sambata intre orele 18 – 21 sau prin e-mail: yo2lds@yahoo.com

YO3CCC: Stiu ca ati primit de curand o diploma de onoare pentru promovarea si dezvoltarea radioamatorismului in YO si pentru sprijinul acordat unei prestigioase asociatii.

YO2LDS: Nu pot decat sa confirm, insa nu obisnuiesc sa ating astfel de aspecte intrucat obisnuiesc sa realizez totul cu profesionalism, seriozitate si modestie. Desigur exista si satisfactia aprecierii eforturilor, insa aceasta nu poate decat sa ma ambitioneze si sa ma oblige in aceelasi timp, la mai multi si la mai bine.

YO3CCC: Va multumim si va felicitam pentru realizarea acestui "Ghid radio".

YO2LDS: Cu toata "daruirea" colegiala sper sa pot realiza si in viitor cate ceva cu adevarat util pentru comunitatea noastra radio.

Un album cu fotografii ocazionat de acest subiect poate fi vazut aici.

Nini Vasilescu YO3CCC

Articol aparut la 10-4-2013

6353

Inapoi la inceputul articolului

Nu exista comentarii postate.
Comentarii (0)  

La acest articol nu se (mai) primesc comentarii.

Opiniile exprimate în articole pe acest site aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al redacţiei.

Copyright © Radioamator.ro. Toate drepturile rezervate. All rights reserved
Articole | Concursuri | Mica Publicitate | Forum YO | Pagini YO | Call Book | Diverse | Regulamentul portalului | Contact