hamradioshop.ro

Cu mare durere în suflet, membrii AS Radioclubul Ion Creangă Tîrgu Neamț - YO8KZG anunță trecerea la cele veșnice, astăzi 11.11.2021, a Domnului Președinte, Profesor Constantin Spiridonescu – YO8REL.

Constantin Spiridonescu – YO8REL


Domnul Profesor s-a născut în Mun. Roman, Jud. Neamț, la data de 31.03.1956. După absolvirea studiilor liceale în orașul natal a urmat Facultatea de Fizică Atomică de la Măgurele, cu rezultate deosebite, fiind propus să rămănă în activitatea de cercetare a Institutului de Fizică Atomică.

Din cauza problemelor de sănătate ale părinților a cerut o repartiție ca profesor într-o localitate căt mai aproape de casă. Așa se face că a ajuns Profesor de Fizică la CN Ștefan cel Mare din Târgu Neamț. După câțiva ani, fiind pasionat de partea tehnică experimentabilă a științei, se transferă la CT Ion Creangă, Tg. Neamț, unitate de învățământ aflată într-un vast proces de modernizare.

A construit cel mai dotat și practic Laborator de Fizică din județ. Elevii și colegii l-au îndrăgit. În urma rezultatelor obținute a deținut temporar funcția de Director al CT Ion Creangă, Tărgu Neamț și pe cea de Inspector Șef al Inspectoratului Școlar Neamț.

A fost unul dintre cei mai pasionați radioamatori. A înființat în anul 1988 Radioclubul Orășenesc Târgu Neamț - YO8KZG, împreună cu dl Prof. Petrică Nicolau – YO8BVR, dl Prof. Dan Cobrea - YO8RFD și alți prieteni.

În anul 2008 a preluat funcția de Președinte al AS Radioclubul Ion Creangă Tîrgu Neamț - YO8KZG, în urma decesului celui mai bun prieten al său, pe care îl numea frate, deoarece amândoi erau singuri la părinți și-i uneau multe lucruri și pasiuni, regretatul Prof. Dan Cobrea –YO8RFD, soțul dnei Prof. Nona Cobrea –YO8REY, stabilită la Cluj Napoca. Ce coincidență, dl Dan Cobrea și dl Costel Spiridonescu, frații, au plecat la Domnul în aceiași zi, de 11 noiembrie, la o diferență de exact 13 ani!

Domnul Profesor Constantin Spiridonescu – YO8REL fost de o înaltă modestie și un Om deosebit, respectat și iubit.

Dumnezeu să vă aibe în pace și liniște!

Familiei îndurerate le transmitem deosebitele noastre condoleanțe!
Soției Magda – YO8REM, fiicei Any – YO8RXJ, ginerului Nicu și nepoatei Evelina – YO8XEN.

A consemnat, Dan Teodorian Onofrei – YO8RJU


Nu exista comentarii postate.
Comentarii (0)  

La aceasta postare nu se (mai) primesc comentarii.

Copyright © Radioamator.ro. Toate drepturile rezervate. All rights reserved
Articole | Concursuri | Mica Publicitate | Forum YO | Pagini YO | Call Book | Diverse | Regulamentul portalului | Contact