hamradioshop.ro

Sileny key - Alexandru Farkas - YO5AMF


Regretabil pentru întreaga comunitate de radioamatori, pe data de 1 aprilie 2022 a plecat dintre noi cel care a fost Alexandru Farkas - YO5AMF, un om de-o aleasă valoare și demnitate.

Ca radioamator și-a început activitatea încă de prin anii 1960, perioadă în care ia contact cu radioamatorismul, continuând apoi și pe timpul cât era elev la Liceul nr. 5 din Oradea. In această perioadă, împreună cu fratele Gavril - YO5AMH pune bazele radioclubului YO5KDM.

Pe timpul activității ca radioamator a participat la numeroase competiții sportive în domeniul telegrafiei de sală și a radiogoniometriei de amator (vânătoare de vulpi), competiții încununate cu multe locuri fruntașe și titluri de campion.

Și-a adus o contribuție semnificativă la dezvoltarea bazei materiale a radioclubului județean Bihor - YO5KAU unde a activat și ca operator de stație colectivă, participând la numeroase concursuri în eter organizate pe plan național și internațional. Totodată, și-a adus un aport considerabil în formarea ca radioamatori a copiilor înscriși la Palatul Copiilor din Oradea și a creat o pepinieră de pregătire și formare a acestora.

A fost membru al clubului de performanță YO DX având lucrate peste 200 de entități radioamatoricești de pe întregul mapamond.

De-a lungul întregii sale cariere și-a oferit ajutorul neprecupețit tuturor radioamatorilor cu care a intrat în contact, fie începători sau avansați, devenind un adevărat mentor pentru zeci și zeci de radioamatori timp de peste 50 de ani.

Din experiența acumulată peste ani, a publicat numeroase articole tehnice de radio și antene în prestigioasele reviste Radioamatorul și Radiocomunicații și Radioamatorism din țara noastră.

După pensionare s-a preocupat cu aceeași pasiune și de repararea, reglarea și întreținerea echipamentelor de radio pe domeniul citizen band.

In ultimii ani, datorită bolii nemiloase de care a suferit, a activat mai puțin în domeniul radioamatorismului, iar, după o luptă eroică cu boala care l-a măcinat, s-a stins din viață la vârsta de 75 de ani.

Drum lin către stele, dragă Sanyi !

Nu te vom uita niciodată !

CONDOLEANȚE FAMILIEI INDOLIATE !!!

Pentru conformitate,
Florin - YO5BWQ

Nu exista comentarii postate.
Comentarii (0)  

La aceasta postare nu se (mai) primesc comentarii.

Copyright © Radioamator.ro. Toate drepturile rezervate. All rights reserved
Articole | Concursuri | Mica Publicitate | Forum YO | Pagini YO | Call Book | Diverse | Regulamentul portalului | Contact