l
hamradioshop.ro

Rezultate la intrebarea saptamanii

Alte intrebari mai vechi Comentati intrebarea acestei saptamani
Intrebare: Dupa incheierea sesiunii de examene din luna octombrie a.c. pentru obtinerea certificatelor de radioamator cum percepeti realizarea promisiunilor si intentiilor ANRCTI si FRR, continute in raspunsurile oficiale ale celor doua institutii la Petitia "S.O.S. - Radioamatorismul in primejdie", semnata de 1094 de radioamatori si potentiali radioamatori?
Valori absolute
Valori absolute

Valori procentuale
Valori procentuale

Intrebarea a fost lansata la 19-noiembrie-2007 si s-a incheiat la 26-noiembrie-2007

Aveti dreptul la un singur vot. Se poate alege o singura optiune. Sondajul de opinie "Intrebarea saptamanii" de la Radioamator.ro nu este stiintific si reflecta numai opiniile utilizatorilor acestui site care au decis sa voteze. Rezultatele nu trebuie considerate a reprezenta opiniile comunitatii de radioamatori din Romania. Aceste intrebari nu sunt comandate de nimeni. Intrebarile saptamanii sunt initiate de redactorii Radioamator.ro, care incearca sa puna in discutie subiecte la ordinea zilei, unele cu specific local, cu referiri la situatia actuala a radioamatorismului YO, dar si teme care constituie preocupari ale radioamatorilor de pretutindeni, cum ar fi activitatea DX, participarea in concursuri, modurile de lucru preferate, conditiile de lucru, problema TVI etc. Rezultatele sondajelor se transpun in cifre si procente. E greu de spus daca ele sunt de folos vreunei institutii (FRR, ANCOM) sau daca ar putea avea vreo consecinta concreta, dat fiind ca reflecta opiniile unui numar mic de radioamatori, de aceea nici nu avem pretentia ca se pot trage din ele concluzii valabile. Participarea este benevola.

Comentarii (8)  

  • Postat de Marian - YO7CEG - la data de 2007-11-19 13:22:48 (ora Romaniei)
  • ...daca v-ati astepat sa fie altfel, cum ar fi dorit majoritatea, ati sperat in zadar, a fost apa de ploaie...Traim unde traim si asta ne ocupa tot timpul, dupa cum spune un zicator contemporan, in fiecare dimineata...dar cine-l asculta...cainii latra, ursul merge....s.a.m.d. - Oare in alte lumi, pe alte taramuri, o fi la fel sau altfel !? mai rau sau mai bine ?!

  • Postat de Florin la data de 2007-11-19 14:15:50 (ora Romaniei)
  • Subiecte la nivelul celor din celelalte tari, chestionare cu raspunsurile publicate din timp, mi se pare OK.
    Pentru cine vrea doar sa vorbeasca exista PMR si CB-ul.
    Important e nu sa desfiintam stacheta ci sa fim capabili sa transmitem si altora pasiunea, ca ea sa nu devina de netrecut.
    Asta depinde de fiecare dintre noi.
    Cine zice ca-i simplu, cand e treaba noastra!

  • Postat de George la data de 2007-11-19 15:49:14 (ora Romaniei)
  • Ma distreaza un lucru, IGCTI sau ANRCTI au in subordine si tehnologia informatiei. Poate e o tactica speciala, nu se poate tipari un formular pe care doar sa bifezi in casuta cu "X" ca la examenul pentru permis auto? De ce dureaza o eternitate corectarea si de ce tot trebuie sa suni pentru a afla rezultatele? Oare e asa greu sa fie postate pe site? Sau IT nu se refera si continut publicat in internet? 73!

  • Postat de Adrian Voica (yo2bpz) la data de 2007-11-19 18:45:26 (ora Romaniei)
  • Cred ca, in calitate de initiator (in numele YO HD DX ) al Petitiei, as avea mai putin dreptul sa fac atat de repede un comentariu la rezultatele practice ale acesteia Dar nu am cum sa ma abtin:
    Am simtit pe "cont propriu" ce inseamna sa te pui impotriva "conservatorilor" , adica a celor care vreau sa duca in continuare
    situatia "asa cum a fost": nu va intrebati oare de ce, la o sesiune ORDINARA de examene de radioamator la DT ANRCTI (taxa =5 lei) se prezinta mai putin de 50 de candidati in TOATA TARA (TM, CJ, BU, IS), in timp ce la o singura sesiune "extraordinara" (Deva, sau Lupeni, sau Petrila, sau Orastie de exemplu, sa nu vorbim de Ploiesti sau Brasov, sau Buzau) se prezinta cate 50- 60 de candidati?( taxa "mascata" - circa 35- 60 lei!!!!). Stiti oare de ce? Comisiile de examinare ( compuse la nivelul ANRCTI TM din 5 ( cinci!!!!!) membri care se deplaseaza , percep taxe exorbitante, taxe care nu ar trebui suportate de candidati ci de cel CARE II TRIMITE, adica de ANRCTI, DT TM!!!!. Dar toti spera ( si foarte multi "reusesac") sa "pacaleasca" , cu implicarea nemijlocita a "organizatorilor") comisia, si sa ne trezim cu o gramada de <> ( intrebati-ma si va voi da date concrete) pentru radioamatori care, inafara de R0 Deva, nu au facut in viata lor o legatura radio in unde scurte! Si, venind vremea sa isi testeze o antena, sau un microfon, nu stiu sa o faca nici ROMANESTE, decum cu un corespondent strain! Oare cine sa fie vinovat? Nu cumva radioclubul organizator al "examenelor"? Sau, mai degraba, nu cumva DT IGCTI, cea abilitata sa dea certificate si autorizatii de radioamator? Am aflat, de exemplu, ca DT ANRCTI TM nu este deloc preocupata de cedarea indicativului YO2KAR ( RCJ Hunedoara) in decembrie 2006 catre CS Silverfox Deva (contrat art 52.4 din Regulamentul de Radiocomunicatii )desi RCJ Hunedoara (YO2KAR) a fost DIZOLVAT prin Hotararae judecatoreasca doar in 12 aprilie 2007!!!!!). dar este extrem de preocupata de controlul (, nimic de zis, totul regulamenar!!!) al statiei YO2KQY a Radioclubului YO HD Antena DX Grup Deva ( autorizata, cu, peripetii, abia in martie 2007!!!), considerata ca STATIE NOUA!!!De parca YO2KAR ar fi statia aia veche de 50 de ani!!!

  • Postat de Adrian Voica (yo2bpz) la data de 2007-11-30 07:47:25 (ora Romaniei)
  • Deoarece ieri am primit un mesaj deosebit de vehement referitor la comentariul meu din 19.11.2007 la acest sondaj, am fost nevoit sa il reconsider si sa constat ca intr-adevar am comis o grava eroare, pe langa alte nereguli acuzand colegii ( cred ca le pot spune asa, unii dintre ei sunt radioamatori) de IGCTI TM ( voi folosi aceasta sigla deoarece comentariul se refera la perioada cand se numea asa) pentrutaxele mari solicitate la examinare. Am constatat cu stupoare ca de fapt noua IGCTI nu ne-a cerut si nici nu i-am dat niciodata nici o taxa si nici alte venituri sau atentii, toate aceste taxe au fost achitate organizatorului sesiunilor de examene. Noi, dar aici ma refer acum doar la mine, am ramas cu imaginea ca au fost taxele pentru comisie! Este o eroare de-a dreptul regretabila , si sunt obligat sa imi cer public scuze pe ceasta pagina, unde am facut si afirmatia, de la cei care au constituit comisiile de examinare si de institutia IGCTI TM .

  • Postat de YO7MCN la data de 2007-11-24 18:18:36 (ora Romaniei)
  • Ceea ce spune YO2BPZ,este realitatea vremurilor pe care le traim...si eu am trecut pe la o sesiune "ORDINARA" unde am picat "pe-capete"-oficial datorita celor scrise de noi-neoficial n-am aflat niciodata...Drept urmare "receptorii"s-au imprastiat si n-au mai dat pe la radioclub.Totusi citiva (2-3) am continuat sa privim inainte si ne-am vazut cu indicative.Exista un moment(sa admitem ca unii au nevoie de un impuls...) in viata cind "ca sa treci puntea ,te faci frate si cu...".Dar odata ajuns dincolo daca ai pasiune trebuie sa arati ce poti cu propiile tale miini,sa arati ca nu ai degeaba acel indicativ,ca altfel ai pierdut timpul degeaba.Observ multa pasivitate(sau poate frica) fata de "conservatori".De ce atita nepasare de problemele celui de linga tine ,cind miine poti fi tu in pielea lui? 73!!!

  • Postat de Mihai Carol (yo2bpz) la data de 2007-12-03 15:44:19 (ora Romaniei)
  • Pentru mine este de neinteles cum un comentariu din nov.30 a putut fi postat aici dar nu a aparut comentariul meu din nov.29 ora 14:12,desi comentariile la acest sondaj sunt cam de mult incheiate.Ce parere aveti dle .....?

  • Postat de Mihai Carol la data de 2007-12-03 15:47:11 (ora Romaniei)
  • CORECTEZ YO2LXW si nu YO2BPZ.

    Scrieti un mic comentariu pentru intrebarea acestei saptamani!  

    Comentariul dumneavoastra va aparea dupa postare imediat sub rezultate. Va rugam sa aveti o opinie cat mai concisa si in legatura cu subiectul intrebarii curente.
    Mesajele care contin (fara a se limita la) atac la persoana, injurii, jigniri, expresii obscene vor fi sterse.
    Comentariu *
    Trebuie sa va autentificati pentru a putea adauga un comentariu.

    Copyright © Radioamator.ro. Toate drepturile rezervate. All rights reserved
    Articole | Concursuri | Mica Publicitate | Forum YO | Pagini YO | Call Book | Diverse | Regulamentul portalului | Contact